Yücel Aksakal'dan Duruay ve yönetimine ağır eleştiri

Yücel Aksakal'dan Duruay ve yönetimine ağır eleştiri

Yücel Aksakal'dan Duruay ve yönetimine ağır eleştiri
 Gölbaşı Belediye Meclisi'nin Ekim ayı belediye meclis toplantısına MHP'li Yücel Aksakal'ın sözleri damgasını vurdu. Fatih Duruay ve yönetimi sert sözlerle eleştiren Yücel Aksakal'a hiç bir Ak Partili belediye meclisinin yanıt vermemesi ise dikkat çekti. 

2017 yılı performans programıyle ilgili söz alan Aksakal eleştirilerini bir bir sıraladı. 

KENT KONSEYİ NEDEN TOPLANMIYOR?
Kent Konseyinin aktif olmasını isteyen Aksakal “programınızda vatandaş odaklı, şeffaf ve katılımcı bir yönetim şeklinden bahsedilmektedir. Kent konseyinin durumu ortadadır. Bir türlü toplantılarını gerçek anlamda yerine getirememektedir. Daha önce de kent konseyinin durumunu gündeme getirmiştik. Katılımcı, vatandaş odaklı, şeffaf bir yönetim için kent konseyini çalıştırmak zorundasınız. Kent konseyinin bir an önce toplanmasını ve belediyenin oluşturacağı uygun bir çalışma zemininin de yapılmasını diliyoruz." dedi. 

SOSYAL YARDIMLAR NEDEN DÜŞTÜ?
Programda sosyal yardımların eksik ve yetersiz olduğuna dikkat çeken Aksakal "Performans programında sosyal yardımların yetersiz olduğu kanaatindeyiz. Örneğin;  Çorba yardımı 2015 yılında 155 bin iken 2016 yılında 80 bine düşmüş, 2017 için yine 80 bin olarak öngörülmüştür.  Yiyecek yardımı 2015’te 7 bin 600 iken 2016’da 1200’e düşmüş, 2017’de 1300 olarak öngörülmüştür." diye konuştu.

SEÇİM ÖNCESİ VERİLEN SÖZLERİ HATIRLATTI
Başkan Duruay'a seçim öncesi verdiği sözleri de hatırlatan Aksakal " 2017 performans programında sosyal konut projesinden söz edilmektedir. Söz konusu proje seçim vaadiniz olan 10 bin konut mudur? 50’ye yakın mega projenizden biri olan 20 bin kişilik stadyum projesi ne durumdadır? Türkiye’nin en büyük kulüpleri statlarını devlet yardımı almadan yapamadılar. İnşallah bu mega projelerinizin arkasında durabilirsiniz." şeklinde konuştu. 

SALDIRIYI KINADI
 Aksakal " Geçtiğimiz eylül ayı içerisinde belediye meclis üyemiz, kardeşim Hacı Mehmet Karagöz ve belediye başkan yardımcımız Saadettin Saraçbaşı Bey’e silahlı saldırı düzenlenmiş ve yaralanmışlardır. Her iki arkadaşımıza, belediyemize ve çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Bu saldırıyı nefretle kınıyorum"dedi. 


Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2016, 23:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER