Yenilgiye alışamayan Karayalçın, Gökçekten umudunu keserse

CHP’nin yeni İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın, İstanbul hedeflerini açıkladı.

Yenilgiye alışamayan Karayalçın, Gökçekten umudunu keserse
 Ankara'da yıllardır yerel seçimlerde Melih Gökçek'e rakip olan ve yıllarca girdiği seçimleri Gökçek karşısında kaybeden Murat Karayalçın Ankara'dan umudunu kesip İstanbul'da CHP'nin bayrağını sallamaya gitti. CHP İstanbul İl başkanı olarak atanan Karayalçın girdiği seçimlerde kaybederek Ankara'yı Melih Gökçek'in elinden alamayacağını anlayınca İstanbul'da seçim çalışmalarını sürdürecek. 

GEZİ KENT YÖNETİMİNE KATILIM TALEBİDİR

Gezi olaylarını "kent yönetimine katılım talebidir" şeklinde değerlendiren Karayalçın, "Bu mesajın yükseldiği yerde il başkanı olarak bana düşen görev de; bu sesi dinlemek, bu sesi partime, partimin seçim programına, İstanbul 2015’e taşımak. Bu sesi biliyorum, tanıyorum, bu sese hak da veriyorum, 2015 programına taşıma kararlılığındayım" dedi.

İSTANBUL'A TURİST REHBERİ OLARAK GİTMİYORUM

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre İstanbul'u tanımadığı eleştirileri hatırlatılan Karayalçın şunları söyledi;

"İstanbul’u tanımaya gelince; bu eleştiride dile getirilen anlamda kim biliyor, kim bilebilir diye sormak gerekir. 6 bin kilometrekareye yakın 10 milyon seçmeni olan bir kent. Ben İstanbul’a turist rehberi olarak gitmiyorum. Sosyal demokrat hareketin yönetilebilmesi için, İstanbul’un o anlamda tanınmasından çok sosyal demokrat düşüncenin özümsenmesinin daha önemli olduğu kanısındayım. Ama tabii ki İstanbul’u da öğrenebileceğim ölçüde öğrenmek isterim."

Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2014, 16:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER