Yeni yılda işsiz kaldılar...

2013 yılında herkes yeni umutlar ve yeni hayaller kurarken, Gölbaşı HASVAK Devlet hastanesinde çalışanlar ise 2013 yılını ‘işsiz’ karşıladılar…

Yeni yılda işsiz kaldılar...
 2013 yılında herkes yeni umutlar ve yeni hayaller kurarken, Gölbaşı HASVAK Devlet hastanesinde çalışanlar ise 2013 yılını ‘işsiz’ karşıladılar…

Gölbaşı HASVAK Devlet hastanesinde sözleşmeli olarak çalışan personellerden yaklaşık 15 kişinin işlerine son verildiği öğrenildi.

Her zamanki gibi işbaşı yapmak için Hastaneye gelen işçiler, İşten çıkarıldıklarını öğrenince hastane yetkililerine tepki göstererek, Gölbaşı Havsak Devlet Hastanesi önünde basın açıklaması yaptılar.

İşten çıkarılan işçiler, yaptıkları açıklamada, kendilerine hiçbir açıklama yapılmadan işten çıkarıldıklarını belirterek, bu haksızlığa boyun eğmeyeceklerini ve yasal haklarını arayacaklarını ifade ettiler.

EKMEĞİMİZLE OYNADILAR

Hastane yetkililerinin tavırlarına da tepki gösteren mağdur işçiler, “ Bizi işten çıkarmalarındaki tavırları çok seviyesiz. Çok kaba sözlerle işimize son verildiğini söylediler.  Biz işimizde çalışırken işten çıkarıldığımızı söylediler. Hiçbir gerekçe yok iken kışın ortasında işten çıkarılmak bizim zorumuza gitti. Her türlü yasal hakkımızı arayacağız.” dediler. Bazı sözleşmeli personelde "Ankara Gölbaşı Hasvak Devlet Hastanesi' nde başhekim değişikliğinden sonra yeni başhekim Nurullah Soyhan hastaneyi kâra geçirmek adına çalışan taşeron şirket çalışanlarını sebepsiz yere işten çıkarmaya başlamıştır. Bu durumdan Devlet Büyüklerimizin haberdar edilmesini ve insanların ekmeğiyle yok yere oynanmasının engellenmesini sizlerden istiyoruz."şeklinde konuştular.

YAPACAK BİR ŞEYİMİZ YOK

İşten çıkarılan işçilerin bu tepkilerine ise Hastane yetkilerinin yanıtı ‘Yapacak hiçbir şeyimiz yok’ şeklinde oldu. Hastanenin sözleşmeli firmasının değiştiğini belirten yetkililer, “Bazı işçilerin işine son vermek zorunda kaldılar. Çalışan personelden sadece 9 tanesinin iş sözleşmesi feshi edildi. İşten çıkarılacakların çalışma performansına göre  belirlendi. Hastane olarak yapacak bir şeyimiz yok. Her hangi bir yasa dışı uygulama söz konusu değildir” açıklamasında bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2013, 20:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER