Yeni dönemin ilk meclis toplantısı yapıldı

Gölbaşı’nda 30 Mart Yerel seçimlerinin ardından yeni bir dönem başladı. Gölbaşı’nı yönetmek için halk tarafından seçilen Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve Belediye meclis üyelerinin katılımı ile ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Yeni dönemin ilk meclis toplantısı yapıldı

 Gölbaşı’nda 30 Mart Yerel seçimlerinin ardından yeni bir dönem başladı. Gölbaşı’nı yönetmek için halk tarafından seçilen Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve Belediye meclis üyelerinin katılımı ile ilk meclis toplantısı gerçekleştirildi.

OTURACAK YER KALMADI

Yeni dönemin ilk belediye meclis toplantısına katılım yoğun oldu. Birçok siyasetçinin ve partilinin meclis toplantısını izlemeye gelmesi yoğunluğa neden oldu. Çoğu kişi oturacak yer bulamazken meclisi ayakta izlemek zorunda kaldı.

MECLİS ÜYELİĞİ’NDEN BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NA

Bir önceki dönemde Ankara Büyükşehir Belediye ve Gölbaşı Belediye Meclis üyesi iken 30 Mart Yerel seçimlerinin ardından Gölbaşı Belediye Başkanlık koltuğuna oturan Fatih Duray başkanlığında ilk meclis toplantısı gerçekleşti.

GÖREV DAĞILIMLARI BELLİ OLDU

Fatih Duray başkanlığında gerçekleştirilen meclis toplantısında görev dağılımları da belli oldu. Toplantıda Başkan Vekili, ikinci Başkan Vekili, Katip Üye, Encümen Üyeleri ve diğer kurulların seçimlerinin gizli oyla yapılarak görev dağılımı yapıldı.

KENDİNDEN EMİN VE SAKİN TAVIRLARI DİKKAT ÇEKTİ

Siyasi hayatında ilk defa Belediye Başkanlık koltuğuna oturan Fatih Duruay’ın kendinden emin ve sakin tavırları dikkat çekti. Başkan Duruay Belediye Başkanlığı sıfatıyla yaptığı ilk meclis toplantısını başarıyla gerçekleştirdi.

İLK MESAJINI VERDİ

İlk meclis toplantısı sonunda bir konuşma yapan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, “ Öncelikle yeni dönemde görev yapacak olan tüm Meclis üyesi arkadaşlarıma başarılar diliyorum. Önceki dönemde büyük bir başarı ile görevlerini tamamlayan arkadaşlarımıza da gösterdikleri uyum, Gölbaşı adına yaptıkları güzel çalışmalardan ötürü teşekkür ediyorum. Buraya seçilirken hepimiz birer siyasi partinin üyesi olarak seçildik. Ancak yerel yönetimlerde siyasi gailelerle hareket etmemiz bizi çok fazla ileriye götüremez.”dedi.

Duruay sözlerini şöyle sürdürdü;

AMACIMIZ GÖLBAŞI’NA HİZMET

Hangi siyasi partiden olursak olalım amacımıza, öncelikle Gölbaşımızın menfaatine olan çalışmalarda birlik beraberlik içerisinde olmamız gerektiğine inanıyorum. Ben ilçemizin Belediye Başkanı olarak seçimlerin hemen ardından parti rozetimi çıkararak Gölbaşı’nın Belediye Başkanı olarak bu görevi yürüteceğim. Sizlerinde aynı duygu ve düşünceler ile Gölbaşı için çalışacağınızdan eminim. Yeniden hepinize Belediye Meclis üyeliğinizde başarılar diliyor, yeni Meclisimizin ve çalışmalarımızın Gölbaşımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

MECLİSTE GÖREV DAĞILIMI BELLİ OLDU

Başkan Duruay’ın konuşmasının ardından seçimlere geçilerek, yapılan seçimlerde Belediye Meclisi görev dağılımı şöyle gerçekleşti; “Birinci Meclis Başkan Vekili Murat Bey Balta, ikinci Meclis Başkan Vekili İbrahim Gülhan, Kâtip üyeliği Aydoğan Can  ve Ayşe Bahçecik olurken, encümen üyeleri ise, Mehmet Aktay, İbrahim Gülhan ve Hasan Çakır’dan oluştu.”

Güncelleme Tarihi: 11 Nisan 2014, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER