“Yaşlılarımız, yaşamdan kopmasın diye ikinci bahar yaşam merkezi kuracağız.”

Millet İttifakının İyi Parti Gölbaşı Belediye Başkan Adayı M

 “Yaşlılarımız, yaşamdan kopmasın diye ikinci bahar yaşam merkezi kuracağız.”

Millet İttifakının İyi Parti Gölbaşı Belediye Başkan Adayı Mahmut Aksoy, ‘Yaşlılar Haftası’ nedeniyle yayınladığı mesajında ‘Gölbaşı’nda ikinci bahar yaşam merkezi’ kuracaklarının müjdesini verdi.

 “Yaşlılar başımızın tacıdır.” Diyen Aksoy mesajında şu ifadelere yer verdi:

Allah’ım onları başımızdan eksik etmesin. Onlar bizim analarımız, babalarımızdır, onların ilgiye ve sevgiye ihtiyaçları var. Unutmayalım ki, bizler de bir gün yaşlanacağız.

Kişi yaşlandığı zaman, “ben ne olacağım? Bana kim bakacak?” gibi endişelerin içinde olmamalıdır. Belediyelerin görevi bu kaygıları gidermek ve gereğini yapmaktır.

Yaşlılarımızın çevrelerinden ve yaşamdan kopmamalarını istiyorum. Bunu çok önemsiyorum. Bu amaçla yaşlılarımız ve emeklilerimiz için ikinci bahar yaşam merkezi açacağız.

Burada arkadaşlarıyla, komşularıyla bir arada olacaklar, sohbet ederek vakit geçirecekler, dinlenebilecekler, bu merkezin bir bahçesi olacak, isteyen bahçeyle ilgilenecek.

Bu merkezde sağlık hizmetleri ve kişisel bakım hizmetleri vereceğiz. 

İkinci Bahar Yaşam Merkezine gelemeyecek durumda olanlar için hemşirelik ve temizlik işleri için görevli temin edeceğiz. Evde bakımlarını üstleneceğiz.

Alzheimer hastası yakını kişiler hastalarını bu merkeze bırakabilecekler. Günlük hayatın koşuşturması içindeki insanların hayatını kolaylaştıracağız.

Yaşlı ve emekli hemşerilerimiz için çevre illere geziler düzenleyeceğiz, Haymana’da bir dinlenme tesisi kiralayarak burada tatil yapmalarını da sağlayacağız.

İhtiyacı olan yaşlılarımız için panik düğmesi dağıtacağız.

Gölbaşı’nda yaşlıya hürmet olacak, belediye yaşlı dostu belediye olacak.

Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2019, 21:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER