Yaşanabilir Gölbaşı!

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek vatandaşlara organik sebze fidesi hediye etti.

Yaşanabilir Gölbaşı!

 Organik sebze üretimine katkı yapmak ve gelecek nesillere sağlıklı sebze tohumları aktarabilmek amacıyla Gölbaşı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü serasında yetiştirilen 40.000 organik domates, biber, patlıcan ve salatalık fidesinin dağıtımına başlandı.

Fideler Başkan’dan

Dağıtım noktasında vatandaşlarla buluşan ve fideleri bizzat veren Şimşek: “Amacımız gelecek nesillere organik, sağlıklı sebze tohumaları aktarmaktır. Bugün burada sizlere hediye ettiğimiz fidelerin tohumlarını gelecek nesillere aktararak sağlıklı sebzeler yetiştireceğinize inanıyorum” dedi.

Başkan’dan Mektup

Öte yandan sebze fideleriyle birlikte vatandaşlara hitaben ‘Başkan’dan Mektup’ verilirken, mektupta: “Değerli Hemşehrilerim, ‘Yaşanılabilir Bir Gölbaşı’ diyerek çıktığımız yolda çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde büyümesi, yerli ata tohum geleneğinin yeniden canlanması amacıyla organik tohum aldık. ‘Gelecek Minik Eller ile Yeşeriyor’ sloganıyla tüm çocuklarımızı seramıza çağırdık ve tohumları toprakla buluşturduk. Minik ellerin hayat verdiği tohumlar şimdi birer fide oldu.

Şimdi sıra sizlerde. Minik ellerin hayat verdiği ata tohumlarımızı toprakla buluşturacak ve onlara yeniden hayat verecek olan sizlersiniz. Bu fidelerden aldığınız ürünlerden tohum alarak organik tohumun devamlılığını ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak bu topraklara olan borcumuzdur.

 

Daha sağlıklı bir gelecek için çıktığımız bu yolda bizleri destekleyecek olan sizlere teşekkür eder, Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutlarım.” ifadeleri yeraldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2019, 13:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER