VATANDAŞA BÜYÜK KOLAYLIK

Gölbaşı Belediyesi yeni bir düzenleme ile vatandaşa bir kolaylık daha sunuyor.

VATANDAŞA BÜYÜK KOLAYLIK
 Gölbaşı Belediyesi yeni bir düzenleme ile vatandaşa bir kolaylık daha sunuyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığıtarafından verilen 16.12.2010 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanan 27878 sayılı yönetmelik gereğince şantiye şefleri ve yetki belgeli ustalar hakkında yönetmelik hükümlerine istinaden geçici ustalık belgesi artık, Gölbaşı Belediyesi’nce veriliyor.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay konu ile ilgili açıklamasında, bu belgeye sahip olmak isteyenlerin 31Aralık 2014 tarihinden önce Belediye Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne gerekli belgelerle gelerek ustalık belgesi alabileceklerini söyledi.

 

VATANDAŞA BÜYÜK KOLAYLIK

Duruay açıklamasının devamında ise, “İnşaat sektöründe, herhangi bir şekilde ustalık yapan arkadaşlarımız, bir an önce ilgili evraklarla belediyemize başvursunlar ve geçici ustalık belgelerini alsınlar. Aksi takdirde bunların inşaatlarda hiçbir şekilde çalışmasına izin verilmeyecektir. Müsaade edilmeyecektir” diyerek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 30 TL ücret karşılığında verdiği geçici ustalık belgesinin, Gölbaşı Belediyesi tarafından 10 TL ücret karşılığında verileceğini sözlerine ekledi.

Başkan Fatih Duruay açıklamasının devamında ise, “Vatandaşların eğitim almış olup, diploma, ustalık belgesi, yetki belgesi, sertifikaya sahip oldukları durumda geçici ustalık belgesi almalarına gerek yoktur. Aynı zamanda vatandaşlarımız birden fazla ustalık branşında çalıştığını belgelediği takdirde, birden fazla ustalık belgesinde kendilerine tarafımızca düzenlenecektir” ifadelerini kullandı.

Gölbaşı Belediyesi tarafından 31 Aralık 2014 tarihinden önce verilecek olan belgeyi almak isteyen vatandaşlarda Gölbaşı’nda ikamet etmesi veya Gölbaşı’nda çalışma şartı aranacak olup, Nüfus Cüzdanı fotokopisi, inşaat ve tesisat işlerinde çalıştığına ilişkin müteahhitten alınacak yazı, Referans mektubu, SGK Hizmet Dökümü, 3 adet vesikalık fotoğraf ve Harç Makbuzu ile belediyeye başvurmaları gerekmektedir.

Güncelleme Tarihi: 19 Aralık 2014, 16:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER