Üniversiteler Caddesi'nde çalışmalar devam ediyor

Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in sürekli gündeme getirdiği ve en büyük projelerinden birisi olarak tabir ettiği Üniversiteler Caddesi projesi gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.

Üniversiteler Caddesi'nde çalışmalar devam ediyor

Gölbaşı Bahçelievler Mahallesi Üniversiteler bölgesinde bulunan 7781 metrekarelik yeşil alan Gölbaşı Belediyesi’nce gerekli izinler alınarak, ticari arsaya çevrilmişti. Ticari alan da Gölbaşı Belediyesi adına tapu tescili yapılmıştı. 
Ramazan Şimşek, daha önceki açıklamalarında projenin yap-işlet-devret modeli ile yapılacağını beyan ederken, Üniversiteler Caddesi projesinde 15 Şubat’ta ilk kazmayı vurmuştu.
Belediyenin kendi araçları proje alanında kazı çalışması yapması Başkan Şimşek’in ‘Yap –İşlet –devret’ MODELİ SUYA MI DÜŞTÜ sorusunu da akıllara getirdi.

Hangi kurum durdurdu?

Projeyle ilgili Başkan Şimşek mecliste yürütmeyi durdurma kararı olduğunu duyururken, yürütmeyi durdurma kararı için hangi kurum ya da kişinin mahkemeye başvurduğunu açıklamadı. Üstü kapalı sözlerle projeyle ilgili yürütmeyi durdurma kararının olduğunu ifade ederken, Şimşek mahkemeni yürütmeyi durdurma kararına rağmen belediye araçlarını proje alanında çalıştırmaya devam ediyor. 

Öte yandan proje içerisinde 30 adet işyerinin bulunduğu öne sürülürken bu işyerlerinin nasıl kiralanacağı ise gizemini koruyor. Yap İşlet Devret modeli ile yapılması durumunda projenin ihaleye çıkması ve ihaleyi alan firmanın kazı çalışmaları yapması gerekirken, Gölbaşı Belediyesi’nin  araçlarının neden çalıştığı ise merak konusu.

Gölbaşı Net Haber olarak Üniversiteler Caddesi projesiyle ilgili kamu adına Gölbaşı Belediyesi’ne soruyoruz;

1-Üniversitelerr Caddesi Projesi Yap-İşlet –Devret modeli ile mi yapılacak?
2-Proje yap işlet devret modeli ile yapılacaksa Gölbaşı Belediyesi’nin  araçları neden alanda çalışıyor?
3 – Madem yap işlet devret modeli ile yapılacaksa bu alandaki çalışmalarına yap-işlet –devret modeli ile alan firma tarafından yapılması gerekmiyor muydu?
4.Proje ile ilgili yürütmeyi durdurma kararı var mı?
5.-Projeyle ilgili yürütmeyi durdurma kararı var ise, Gölbaşı Belediyesi neden yargı kararına uymuyor? Bu suç değil midir?
6. Projenin  bitiminde işyerlerinin kiraya verilmesi ihalesi encümen huzurunda mı yapılacak? İsteyen herkes ihaleye girebilecek mi?
7. Projedeki işyerleri belediye şirketi üzerinden mi verilecek?

Video için tıklayınız

Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2021, 17:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER