Ümit Atak; "Farklılıklarımızı bir kenara bırakıp, birlikte mücadele etmek zorundayız"

15 Ocak Pazar günü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde yapılacak olan CHP Olağan Kongresine Ümit Atak da ilçe binasında gerçekleştirdiği basın toplantısı ile adaylığını açıkladı.

Ümit Atak;

Atak açıklamasında sadece örgüte değil, herkese ihtiyaç olduğunu belirterek;
Birlikte mücadele etmek zorundayız...
"Ülkemizin yaşadığı bu olağanüstü ortamda, söz konusu olan vatan, parlamenter cumhuriyet ve sosyal hukuk devleti iken herşeyin teferruat olduğunu düşünüyorum. Pazar gününden çok Pazartesi gününü düşünmek gerekiyor. Faşist diktatörlüğe "Hayır" demek, ulusal direnişe başlamak ve bunun çalışmalarını yapmak gerekiyor. Bu bağlamda sadece örgüte değil, her üyemize, bu yolda bize yoldaşlık yapacak her yurtsevere ihtiyaç vardır" diyerek konuşmasına şöyle devam etti; "Farklılıklarımızı bir kenara bırakıp birlikte mücadele etmek zorundayız. Şu yada bu nedenle kimseye ama kimseye "Öteki" demeye hakkımız yok. Her kesimin düşüncesine, gücüne, nefesine ihtiyaç vardır" ifadelerini kullandı.
 Emperyalist oyuna "DUR" diyeceğiz...
Tek adamlığın dünyada yaşattığı kötü örnekleri; ki iyi örneği yok, yoklukları, savaşları, acıları, katliamları göstererek halkımızla birlikte bu emperyalist oyuna "DUR" diyeceğiz. Parlamenter Cumhuriyetimizi, ülkemizi savunurken yeniden sosyal hukuk devlerini ve sosyal adaleti kuracağız. Bunu yapacak güç bu ülkenin Atasında ve halkında dün vardı, bufünde var. Bu halk Ulu Önderiyle emperyalistlere dün topraklarda dur dedi, yine diyecek ve bu oyunu bozacak. 
Ortak akıl benim için üyelerdir... Çarşaf liste ile kongre yapılmalıdır..
Sürekli tekrar edilen ama altı doldurulamayan üst akıl değil, ortak akıl söylemi benim için, ortak akıl üyelerdir, delegelerdir, partiye gönül verenlerdir, sokaktaki vatandaştır. Bu düşüncelerle çarşaf liste ile kongre yapılmalıdır. Ben şahsım ve arkadaşlarım adına bu düşüncedeyim. Çarşaf listenin çoklu ses oluşturacağı ve bunun idari sorunlar doğurduğu siyasal anlayışımla bağdaşmamaktadır. Tek adamlık değil, çok seslilik, tep değil değil farklılıklara saygı. Ülkemiz için istediğimiz bu yapı önce kendi örgütümüzde oluşmalı, bunu herkes içselleştirmeli ki, sokaktaki insanlara da bunu samimiyetle aktarabilelim. 
Herkesin yüreğine ihtiyacımız var...
Şahsım adına kişi değil örgüt, kişi değil ülkem kişi değil anayasal haklarım diyen her partili arkadaşla çalışırım. Başta söylediğim gibi bir kişinin bile eksikliğine değil, herkesin yüreğine ihtiyacımız var ve kişileri kategorize ederek öteleme hakkımz yoktur. Partimizi güçlendirecek olan bu siyasal duruştur. 
Diğer adaylarla çekişmem yoktur...
İlçe başkanlığına adaylığını açıklayan diğer partililerle hiç bir çekişmesinin olmadığı ifade eden Atak; "Diğer aday arkadaşlarımla hiçbir çekişmem yoktur ve olamaz. İddiam bu süreçte daha verimli olacağımdır. Yoksa arkadaşlarıma saygım sonsuzdur, bunu kendileride biliyor" dedi.  
Her yönetici ile çalışırım... 
Çarşaf listeden yana olduğunu ve bunun da nasıl olması gerektiğini açıklayan Ümit Atak; "Çarşaf listeye taraf olduğumu açıkladım. Ama nasıl bir çarşaf liste onu da belirteyim. Başkan adaylarının ve onu destekleyenlerin anahtar liste çıkarmadığı bir çarşaf liste. Delegelerimizin dayatma olarak gördüğüm anahtar listelere tepki göstermesi ve reddetmesi... Bunun Gölbaşı'nda başlatacağımız, Ankara üzerinden bütün ülkeye vereceğimiz en güzel hediye olduğunu düşünüyorum ve tekrar etmekte fayda görüyorum. Ben delegenin onayladığı her yöneticiyle çalışırım. Yöneticilerin beni değil, örgütü sevmesi, bu ulusal direnişte bende varım demesi yeterlidir" diyerek pazar günü yapılacak olan olağaüstü kongrede herkesi görmek istediğini sözlerine ekledi. 
Kaynak: Gölbaşı Taraf

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2017, 13:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER