TÜRKSAT'ta şehitler anıldı

15 Temmuz darbe girişimi gecesinde saldırıya uğrayan ve 2 şehit veren TÜRKSAT’ta 15 Temmuz şehitlerini anma programı düzenlendi.

TÜRKSAT'ta şehitler anıldı

 Programa, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, TÜRKSAT Yönetim Kurulu Başkanı Vecdi Gönül, TÜRKSAT Genel Müdürü Cenk Şen, Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, ilçe protokolü, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TÜRKSAT Şehitler Anıtı açılışı

Türksat Genel Müdürü Şen, Bakan Arslan ve beraberindekilere, 15 Temmuz TÜRKSAT şehitleri anısına açılışlarını yapacakları yerler hakkında bilgi verdi. İlk olarak 15 Temmuz Şehitler Korusu açılışını yapan Bakan Arslan ve beraberindekiler, ardından Türksat şehitleri Ahmet Özsoy ve Ali Karslı anısına yapılan anıtın açılışını yaptı. Bakan Arslan, anıtın üzerinde bulunan Türk bayrağını şehit oğlu Bedirhan Karslı’ya teslim etti.

15 Temmuz darbe girişimi gecesi TÜRKSAT’ın vurulma anı fotoğraflarının sergilendiği alanı gezen Bakan Arslan ve beraberindekiler 15 Temmuz’da televizyon yayınlarını kesmek üzere bombalanan ve müze olan binayı da gezdi.

Bakan Arslan, 15 Temmuz’da millet olma şuuruyla tankların, tüfeklerin, helikopterlerin ve mermilerin karşısında durduklarını aktararak, şunları kaydetti:

“Rabbim 250 şehidimizin mekanını cennet eylesin. O geceki yayınların bizim istediğimiz gibi sağlıklı bir şekilde 80 milyona erişmesi lazımdı. İster görüntülü ister sesli. Hainler bu bilginin erişmemesinin ne kadar önemli olduğunu biliyorlardı. Onu bildikleri içinde başta TÜRKSAT olmak üzere internet, telefon dahil yayınların kesilmesi adına bir çok hedef nokta seçtiler. Ama TÜRKSAT’ın önemi çok daha değerliydi.Hainler, necip Türk milletinin ve TÜRKSAT çalışanlarının sadece maaş almak için mesai saatlerinde buraya gelip görev yapıp memur zihniyetiyle değil de görevinin kutsallığının bilinciyle şehadet şerbeti içmeyi de göze alabileceklerini hesaba katmamışlardı. 80 milyonun bir olup beraber olup topyekün meydanlara inebileceklerini hesaba katmadıkları gibi. O gece görev bilinciyle yaptıkları işin kutsallığının farkında olarak mutfakta hazırlanan bütün sağlıklı ve doğru verilerin vatandaşa erişmesi, Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın vatandaşla diyologunun kesilmemesi için ortaya koydukları gayretten dolayı bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

Bakan Arslan, program sonunda şehit ailelerine plaket takdim etti.

TÜRKSAT şehitleri için mevlit okutuldu

Başkan Duruay, TÜRKSAT’ta 15 Temmuz şehitlerini anma programı kapsamında, Mustafa Gönülalan Camisi’nde, 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde TÜRKSAT’ta şehit düşen Ahmet Özsoy ve Ali Karslı ile birlikte tüm şehit ve gaziler için okutulan Mevlid-i Şerif’e katıldı. Başkan Duruay, 15 Temmuz şehitlerini rahmetle ve minnetle andıklarını belirterek, “Şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Gazilerimize de minnettarız. Allah’tan acil şifalar diliyorum. Rabbim bu tür karanlık geceleri bir daha yaşatmasın” diye konuştu.

Gölbaşı Belediyesi’nden ikram

Gölbaşı Belediyesi tarafından mevlit  programında vatandaşlara lokum, gül suyu ve Ramazan şerbeti ikramı yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2017, 02:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER