Türkay Sanat Merkezi'nden unutulmaz bir gece

Yaklaşık iki yıl önce sanatseverlere kapılarını açan ve yetenekli gençleri keşfetmek, yetiştirmek için çalışmalarına başlayan Türkay Sanat Merkezi başarılarını kanıtlamaya başladı.

Türkay Sanat Merkezi'nden unutulmaz bir gece
 Yaklaşık iki yıl önce sanatseverlere kapılarını açan ve yetenekli gençleri keşfetmek, yetiştirmek için çalışmalarına başlayan Türkay Sanat Merkezi başarılarını kanıtlamaya başladı.

SALON TIKLIM TIKLIM DOLDU

Geçtiğimiz yıl okulların yılsonu etkinliklerinde adından söz ettiren Cihan Türkay Sanat Merkezi bu defa da düzenlediği sanat gecesiyle göz doldurdu.

Resim, Keman, bağlama, Gitar grupları iki aylık çalışmalarını sanatseverlerin beğenisine sundu. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen geceye katılım yoğun olurken, birçok sanatsever oturacak yer bulamadı. Somalili öğrencilerin de gösteride bulunması ortama ayrı bir renk kattı.

Tamamı Gölbaşı’nda yaşayan bürokrat, emniyet görevlisi, gazeteci, esnaf ve öğrencilerden oluşan kursiyer kadrosu ile yapılan sıkı çalışmalar sonrası ortaya çıkan performanslarını sahneleyen Türkay Sanat Merkezi öğrencileri davetlilere güzel bir gece yaşattı.

MUHLİS TOPÇU KENDİNE HAYRAN BIRAKTI

Resim sergisi ile başlayan gecede Türk Halk Müziği Sanatçısı Muhlis Topçu’nun öncülüğünde bağlama ekibi sahneye çıkan ilk grup oldu.  Usta Sanatçı Muhlis Topçu söylediği türkülerle geceye katılanları mesty ederken, öğrencileri de bağlamaları ile türkülere eşlik etti.  Emniyet Müdür Yardımcısı Hakan Duman, Milli Eğitim Şube Müdiresi Hatice Şap ve Gölbaşı Net Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Çiğdem Şirin’de yer aldığı bağlama ekibinin seslendirdiği türkülerin ardından Türkay Sanat Merkezi kursiyerlerinin keman ve gitar grupları da hazırladıkları gösterileri sırası ile sahnelediler.

HENÜZ YENİ BAŞLADIK

Gecenin mimarlarından Sanat Merkezi Sahibi Cihan Türkay da hem sunum yaptı hem de öğrencilerin şarkılarına eşlik etti. Türk Sanat Müziğinden şarkılarda seslendiren Türkay, henüz yolun başında olduklarını söyleyerek, bu tür etkinliklerin artarak devam edeceğini söyledi. Cihan Türkay, gençleri sanata yöneltmek, onları cesaretlendirmek ve yeteneklerini ortaya çıkarmak için böyle bir gece düzenlediklerini ifade ederek, geceye gösterilen ilgiden de memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

TATLI HEYECAN

Sahneye çıkan minik öğrencilerin heyecanları da dikkatlerden kaçmadı. İlk defa sahne ile tanışan minikler, şarkılarını seslendirirken heyecanlı dakikalar yaşadılar. Miniklere ise en büyük destek katılımcılardan geldi. Minik öğrencilere alkışları ile destek veren sanatseverler, gecenin sonunda Cihan Türkay ve ekibine böyle bir geceyi düzenledikleri için teşekkür ettiler.

Gecenin sonunda hep birlikte sahneye çıkan öğrenciler, hareketli şarkılarla kapanışı yaptılar.

YALNIZ BIRAKMADILAR

Türkay Sanat Merkezi’nin düzenlediği geceye Milli Eğitim Bakanlığı Müşaviri Murat Bey Balta, Jandarma Komutanı Yzb. Ertan Öztürk, Belediye Meclis Üyesi Duran Özkan, Gazeteci ve Yazar Nuriye Atabey, Göl-Def Başkanı Münir Ballı, Ankara Kulübü Gölbaşı Şube Başkanı,Velihimmetli Derneği Başkanı Uğur Okman, eğitimci Hasan Tatlı ve çok sayıda Gölbaşılı katıldı.

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2012, 13:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER