Tulumtaş Mağarası turizme açılıyor

Tulumtaş Mahallesi'nde bulunan ve yıllardır turizme açılmak için bekleyen Tulumtaş Mağarası için ilk çalışmalar başladı.

Tulumtaş Mağarası turizme açılıyor

 Tulumtaş mahallesinde 1992 yılında taş ocağında dinamit patlaması sonucunda ortaya çıkan ‘Tulumtaş Damlataş Mağara’ sının turizme açılması için ilk çalışmalar başladı. Tulumtaş Mağarası'nın turizme açılması için  Ankara Vali Yardımcısı Bilal Özdemir, Gölbaşı Kaymakamı  Tülay Baydar Bilgihan ve Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’dan oluşan bir heyet Tulumtaş Damlataş Mağarası'nın içine girerek incelemelerde bulundular.

Heyeti, mağara içerisinde yaklaşık 1 saat kadar inceleme yapan heyet ;    ‘Tulumtaş Mağarası doğa güzelliği ile gerçekten harika bir mağara. Buranın turizme kazandırılması için gerekli çalışmalar en kısa süre içerisinde başlayacak. Bu Mağara eğer turizme kazandırılırsa ‘Ankara ve Gölbaşı’nın önemli turizm yerlerinden birisi olacak.' ifadelerine değindiler.

Heyet Tulumtaş Mağarası'nda incelemelerin ardından Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı ve Çayırlı Mahallesi'nde bulunan Ali Efendi Konağı’nde incelemelerde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2017, 02:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER