Taşpınar'da okul temeli atıldı

Taşpınar'da okul temeli atıldı

Taşpınar'da okul temeli atıldı
 Hayırsever Ülkü Ulusoy tarafından Taşpınar Mahallesinde 16 derslik okul temeli atıldı.

Temel atma törenine Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, birim müdürleri katıldı.

Tören de konuşan Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan "Bugün başında da sonunda da hayrı ve güzelliği konuşacağımız bir gün bizim için son derece anlamlı. Biliyoruz ki çağdaş bir eğitim seviyesine ulaşmanın en önemli unsurlarından bir tanesidir fiziki alt yapıda da gerekli yeterliliğe kavuşabilmek. Ankara hakikaten son derece şanslı yıllarında ilçemizde keza öyle 8 tane önemli yatırımımız bu sene itibari ile hız kesmeden devam ediyor. 2019-2020 eğitim öğretim yılı itibari ile bu eğitim öğretim sürecinde temel eğitime tamamıyla geçmiş olacağız bu ilçemiz için önemli bir süreç. Mesleki alanda önemli okullarımız yapılıyor bütün bu eğitim öğretim yatırımlarının yılsonu itibari ile tamamlanacağını düşünüyoruz. 8 eğitim yatırımımızın tamamlanmasıyla Ülkü Ulusoy teyzemizin zaten hızına yetişmek mümkün değil onun yatırımı da diğer yatırımlarımıza hız anlamında mutlaka ulaşacaktır. Şuan itibari ile Gölbaşı ilçemizde pek çok turizm ve tarımsal değerlerin dışarısında aynı zamanda bir eğitim şehri 33 bin 500'e yakın bir öğrenci potansiyeli var kamu ve özel okullarımızda 121 okulumuzda yaklaşık 33 bin 570 öğrenciye 3 bin'e yakın öğretmenimiz hizmet veriyor. Bu aynı zamanda çoğu illerle kıyasladığımızda çoğu illerle de yarışır bir rakam ve 5 üniversite de 26 bin'e yakın bir yüksek öğrenim öğrenci potansiyeli var. Dolayısıyla Gölbaşı genç, dinç ve dinamik bir eğitim şehri bu anlamdaki fiziki alt yapıya eksikliklerimizin yatırımlardaki yenilenmelerin tamamlanması da bize şunu sağlıyor her daim çok daha teknolojik anlamda veya birtakım eğitim gelişmeleri anlamında da daha hızlı bir şekilde ilerlememizi sağlayacaktır. Kamusal yatırımlara hayırsever desteği aldığımız zaman da biz kamu yöneticileri olarak son derece mutlu hissediyoruz. Gücümüze güç katıyoruz. Ülkü Ulusoy hanımefendiyi belki anlatmak gerekir o zaten bir hayırsever Türkiye'nin birçok yerinde çok emeği var Ülkü teyzenin ilçemizde de ilçe hastanemizin ek binasını poliklinik binasını kendileri yine yatırım noktasında vücuda getirdiler  emeklerine sağlık Allah onlara sağlık, sıhhat ve huzur versin. Sizlerin desteğiyle devletimiz çok güçlü bu hizmetleri ve yatırımları yapıyor. Sizlerin desteği olduğu zaman daha da güçlenerek bu hizmetleri aktif hale getirebiliyor. İlçemiz ve şahsım adına size ve ailenize şükranlarımı sunuyorum. İyi ki varsınız" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, ise temelini atacağımız okulumuzun ilimize, ülkemize ve çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Ankara'mızda son iki yılda 365 yatırım ve projemiz var. Bu projelerin maliyetine ve derslik sayısına baktığımız zaman Ankara tarihinde bir ilk. İlimiz genelinde devam eden 5 hayırseverimizin yaptığı okullarımız var. 365 projeyle Ankaramız yaklaşık 11 bin dersliğe kavuşacak. Bu yıl eğitim - öğretim sezonuna temel eğitimde 100 yeni okul inşaatı tamamlanacak. Bununla birlikte de devletimiz ciddi yatırımlar yapıyor. Her zaman olduğu gibi bugünde hayırseverlerimizin katkılarına ihtiyacımız var. Bütün okullarda tam gün eğitime geçme hedefimizde devam ediyor. Bugün burada Ülkü Ulusoy teyzemizin bu yatırımının hayırlı olmasını diliyorum. Daha nice yatırımlar yapmak kendisine nasip olsun. Kendilerine tüm eğitim camiası adına teşekkür eder şükranlarımı arz ederim. Bu yatırımın ilimize ve Gölbaşımıza hayırlı olmasını dilerim" şeklinde konuştu.

“Ayşe-Yakup Eskitoros” adıyla yapılan okulun temel atma töreni öncesi Hayırsever Ülkü Ulusoy, "İnşallah kazasız belasız Rabbim bitirmek nasip etsin vatanıma, milletime hayırlı olsun" dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Temmuz 2019, 21:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER