Sonuna kadar arkasındayız

''Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun''un da arasında bulunduğu 3 kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

Sonuna kadar arkasındayız
HABER: ÇİĞDEM ŞİRİN

''Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun''un da arasında bulunduğu 3 kanun, Resmi
Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.
Gölbaşı’nda ki siyasi partilerin kadın kolları temsilcileri de yürürlüğe giren yasa için olumlu ifadeler kullandılar. Yasanın arkasında olduklarını kaydeden kadın kolları başkanları, kanun hakkındaki düşüncelerini Gölbaşı Son Gaste’ye açıkladı.
SEVİNDİRİCİ BİR GELİŞME
Ak Parti Gölbaşı Kadın Kolları Başkanı Elif Özer, gelişmeyi sevindirici bulurken, Kadın karşı şiddetin üzerine gidilmesinin çok önemli olduğunu vurguladı. Özer,  yaptığı açıklamasında “Hükümetimizin kadına karşı şiddete karşı duyarlı olması bizleri sevindirmiştir” diyerek sözlerine şöyle devam etti:
“Kadına karşı şiddet kabul edilemez. Bu konunun gündeme getirilerek, üzerine gidilmesi bizim için en önemlisi de şiddete uğrayan kadınlarımız için sevindiricidir. İnşallah bu kanunla kadına karşı şiddetin önüne geçilir ve kadınlarımız artık şiddete maruz kalmaz. Tabi sadece kanunlar yeterli olmaz. Zihinsel dönüşümde burada çok önemli bir yer tutmaktadır. Eğitim muhakkak şart. STK’ların da kadına şiddet konusunda bir çalışma yürütmesi gerekir. İnsanlarımızın ne kadar bilinçlenirse bu tür olayların daha fazla önüne geçmiş oluruz”
SONUNA KADAR DESTEKLİYORUZ
MHP Gölbaşı İlçe Teşkilatı Kadın Kolları Başkanı Çimen Bayram da yasanın sonuna kadar arkasında olduklarını belirterek, “Yasayı sonuna kadar destekliyorum. Kadınlarımız bizlerin anasıdır, bacısıdır, kardeşidir. Cennet bile anaların ayağına serilmişken, kadınlarımıza yapılan şiddeti tasvip etmiyoruz. Kadınlarımız çiçektir, şiddete layık değildirler. Temenni ediyoruz ki, bu yasayla şiddetin önüne geçilecektir. Kadına şiddet uygulayanlar en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Kabul edilen yasanın sonuna kadar arkasındayız” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 26 Mart 2012, 11:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER