Soner Aksakal Kanal 5'de Gölbaşı'nı konuştu

Soner Aksakal Kanal 5'de Gölbaşı'nı konuştu

 Aktif Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Soner Aksakal Kanal 5'de Yekpa Ahmed'in sunduğu Merkez Ankara programına konuk oldu.

Aksakal,Kanal 5'de yayınlanan Merkez Ankara programına konuk olarak katılarak, Gölbaşı’nın Göllerini ve Kanal Projesi hakkında fikirlerini beyan etti.

Mogan  ve Eymir gölleri neden gündeme gelmiyor ?

Mogan  ve Eymir gölleri Ankaralının nefes aldığı yerdir. Bunu Ankaralılar biliyor. Özellikle hafta sonları gölbaşı trafiği kilitleniyor. Ankaralılar suya olan özlemlerini bu göllerde gideriyorlar.

Ulusal kanallar mi görmüyor?

Aslında çok fazla ilgilenilen bir bölge Gölbaşı, Mogan ve Eymir olarak. Eymir zaten OTTÜ arazisi içerisindedir. Halkın girişi ile ilgili kart alması gerekiyor. Bunun dışında Mogan gölünü bütün Ankaralılar ortaklaşa kullanıyor. Mogan’ı temizlemek için son dönemde büyük projeler faaliyete geçti. Mogan temizlenmeye başlandı.  Son aşamaya gelindi. Bir duraklama dönemi oldu. Mevcut Belediye Başkanımız Ramazan Şimşek, kararlı ve tutumlu faaliyetleri ile bunun devam etmesini sağladı. Konya yolu projesi de yapıldı. Bu çalışmalar bittikten sonra Gölbaşı nefes almaya başlayacak. Türkiye’nin en gözde ilçesi konumunda şuanda Gölbaşı, en büyük kurumların tamamı Gölbaşı’ndadır.

Mogan için düşünülen projeler tamamlandığında Mogan’ın  turizm katkısının artacağı gibi , su sporlarında yapılabileceği bir göl haline gelecektir. Ayrıca kıyıda yapılması planlanan yürüyüş bisiklet ve spor alanlarının tamamlanmasından sonra Mogan’a gelecek olan Ankaralı sayısını tahmin bile edemiyorum.

Bunun ile birlikte daha güzel bir gelişme daha var. Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu projelerden Millet Bahçesinin bir tanesi Eymir gölünü de kapsayan bir proje iken, proje geliştirilerek bunun Mogan ile birleştirilmeye çalışılıyor.

Mogan ve Eymir ile ilgili sivil inisiyatif oluştu dediniz bunu anlatabilir misiniz ?

Gölbaşı’nda yıllarca yaşadığımız bir sorun vardı. Gelişmesine çok büyük bir engeldi. Kaymakam, belediye başkanı ilişkileri ve kurumların birbiri ile ilişkileri ve partilerin kararlara müdahalesi gibi gölbaşına sorun teşkil eden konular yaşadık. Bu dönemde şöyle bir şey oluştu. Kaymakamımız ve belediye başkanımız çok uyumlular. Diğer kurumlarla da bu ilişkiler çok güçlü bir şekilde kuruldu. Belediye başkanımız ve kaymakamımız önderliğinde bir inisiyatif oluştu. Ben buna sivil inisiyatif diyorum. Bizim çok büyük sanayi fabrikalarımız ve özel eğitim kurumlarımız var. Bunlar bu güne kadar gölbaşının sorunlarına çok büyük ilgi duymuyorlardı. Belediye başkanımız ve kaymakamımız önderliğinde burada ki kurumların hepsi toplandı. İnavasyon merkezi kuruluyor Gölbaşı’nda, teknolojik anlamada sadece Gölbaşı’nı değil Türkiye’yi uçuracak bir yumurtalık kuruluyor. Bugün dünyada kullanılan çok büyük teknolojileri hayata geçirecek ve onu geliştirecek yapı oluşturuluyor.

Gölbaşı’nda oluşturulan Kanal Projesi hakkında bilgi verebilir misiniz?

Konya yolu bizim şuanda ana merkezimiz konumunda yüzde 65 oranında bitmiş durumunda, zor bölümünün yüzde 90 bitti. Hızlandırılmaya çalışılıyor. Bir taraftan da gölleri besleyen dereler var onların temizlenmesi de yapılıyor. Millet bahçesi projesi uygulandığı taktirde Gölbaşı kamuoyu bunun Mogan gölü ile birleştirilmesi konusunda baskı yapıyor. Eğer yapılabilir ise Gölbaşı başka bir cehreye bürünecektir.

Güncelleme Tarihi: 14 Aralık 2019, 15:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER