Sokak iftarları devam ediyor

Gölbaşı Belediyesi’nce Bahçelievler ve Eymir Mahallesi sakinlerine verilen sokak iftarı, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

Sokak iftarları devam ediyor
 Gölbaşı Belediyesi tarafından düzenlenen ve geleneksel hale gelen mahalle iftarları, Eymir Mahallesi’nde vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

Binlerce Eymirli vatandaşın katıldığı dev iftar sofrasında, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’a, eşi Hatice Duruay, Ak Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan, Ak Parti Ankara Milletvekili Adayı Muammer Cemaloğlu, Park Eymir site yönetimi, Belediye birim müdürleri ve  meclis üyeleri de eşlik etti.

İftardan önce Başkan Duruay ve eşi Hatice Duruay, iftar sofralarını tek tek dolaşarak, vatandaşlar ile selamlaşıp, ramazanlarını tebrik etti. Ayrıca mahalleli çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Duruay, çocukların isteği üzerine her biriyle fotoğraf çekildi.

Başkan Duruay, Ramazan ayı deyince birlik, beraberlik ve hoşgörünün akla geldiğini ifade ederek, “Bizlerde soframızda birliğimizi beraberliğimizi gösterme adına hep birlikte iftarımızı açtık. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” dedi.

Eymir Aile Yaşam Merkezi çok yakında Açılıyor

Göreve geldikleri günden bugüne kadar Eymir Mahallesi’nin en büyük sıkıntısını daha önce yaptıkları istişarelerde dile getirmiş olduklarını belirten Başkan Duruay, şunları kaydetti:

“Burada sosyal olanakların az olduğunu, çocuklarımızla beraber oturup sohbet edeceğimiz, spor yapacağımız alanların olmadığını hep beraber istişare etmiştik. Biz de burada Eymir Aile Yaşam Merkezi’nin inşaat çalışmalarını tamamladık. Allah nasip ederse burayı yakın zaman içersinde Eymir Mahallemizin hizmetine açacağız. Allah hayırlı uğurlu etsin. Eymir Aile Yaşam Merkezi’mizin  içerisinde A Blok’ta, havuz ve fitness merkezi, B Blok’ta düğün salonu, C Blok’ta ise derslikler, ofisler, sergi alanı, restoran ve kafeterya bulunuyor.”

“Şehir Parkı Gölbaşı’nın en büyük yeşil alanı olacak”

Başkan Duruay, Seğmenler, Eymir ve Şafak Mahallesi’nin hemen ortasına 117 dönümlük Şehir Parkı’nın bu bölge için önemli olduğuna değinerek, şöyle devam etti:

“Gölbaşımızın en büyük yeşil alanına sahip olan  daha doğrusu Gölbaşımızın gerçek manadaki ilk parkı. Burada da spor alanları, Gölbaşı’nda ilk olan macera parkı, Eymir ve Mogan Gölleri’ni panoramik şekilde seyredebileceğiniz 42 m yüksekliğindeki dönme dolabı,  yaşlılar evi , yeşil alanların bolca olduğu  ve enerjisinin de otoparklar üzerinde bulunan güneş panelleri sayesinde  kendisinin ürettiği Şehir Parkımızı da Allah nasip ederse yakın zamanda siz değerli hemşehrilerimize sunacağız.  Allah hayırlı uğurlu etsin. Ramazan’ın ruhuna uygun olan bu birlik ve beraberliği gösterdiğiniz için hepinizden Allah razı olsun. Tuttuğunuz oruçları Mevlam dergahında kabul etsin.”

Gölbaşı Hak Ettiği Hizmetlere Kavuşuyor

Başkan Duruay, yapılan diğer projelerden de bahsederek şunları kaydetti; “Biliyorsunuz bu dördüncü geleneksel iftar programımız. Bildiğiniz gibi 4 yılda Gölbaşımıza çok şey kazandırdık. Hastanemiz yoktu, Hastanemizin temelini attık. Nasip olursa 2019 yılında hizmete açılacak. Yeni, modern 6.000 m²’lik  bir poliklinik yaptık ve  hizmete açtık. Mobesebiz yoktu, Ankara’nın en gelişmiş mobesesini yaptık. Gölümüzün temizliği devam ediyor. Dünyanın en büyük ikinci iç su temizliği projesi Gölbaşı’mızda Mogan Gölümüzde devam ediyor. Bunun yanında dere ıslahlarımız devem ediyor. Gerder mahallemizde Mogan Gölümüze uzanan su kesen deremizde ıslah çalışmaları devem ediyor. Gölbaşımızın yıllardır sorunu olan Konya yolumuzu yer altına alıyoruz. İnşaat çalışmaları başladı. Gölbaşımıza Hayırlı uğurlu olsun.”

AK Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan ise “Bu mübarek ramazan ayında iftar sofrasında buluşturan Gölbaşı Belediye Başkanımız Fatih Duruay’a teşekkür  ederim. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Ramazan Bayramına erişmeyi nasip eylesin ”dedi.

İftar Programında konuşma yapan AK parti Ankara Milletvekili Adayı Muammer Cemaloğlu ise  “Gölbaşı’nda böylesine güzel bir ortamda, böylesine güzel insanlar ile iftarımı açmaktan dolayı Allah’ıma hamd ediyorum. Bu güzel ortamı sağladıklarından dolayı Gölbaşı Belediyemize ve Belediye Başkanımız Sayın Fatih Duruay’a içten teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

İftar sonrasında Başkan Duruay “İftar Programımıza katılımlarınızdan dolayı, bizler ile iftar ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah’ım Ramazanınızı Mübarek etsin. Yaklaşan Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum’ ifadelerini kullandı.

Gölbaşı Belediye Başkan’ı Fatih Duruay’ın ,    Gölbaşı Belediyesi ve Park Eymir Konut Yapı yönetiminin ortaklaşa düzenlediği,  ‘Bahar Şenliği’ spor karşılaşmalarında dereceye giren çocuklara ödüllerini vermesi, hatıra fotoğrafı çekilmesi  ile sona erdi. Başkan Duruay iftar programı sonrasında taksi durağını ziyaret ederek, taksici esnafı ile sohbet etti.

Gölbaşı Belediyesi’nin Bahçelievler Mahallesi  Mevlana parkında düzenlediği sokak iftarında binlerce Gölbaşılı buluştu. Gölbaşı Belediyesi mahallerde düzenlediği iftar programlarına ara vermeden devam ediyor. Gölbaşı Belediyesince şu ana dek Selametli,Bezirhane,Karaali, Oyaca, Gazi Osman Paşa, Karşıkaya,Şafak,Karagedik, Mahallesinde verilen iftarların ardından Bahçelievler Mahallesinde iftar verildi. Gölbaşı Belediyesi Mevlana Parkı’nda verilen sokakta yapılan toplu iftar programı büyük ilgi gördü ve iftara yaklaşık 7 bin vatandaş katıldı. Düzenlenen iftara Ak parti Ankara Milletvekili Ertan Aydın, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, Ak Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan,Ankara Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Mualla Varol, Ak Parti Gölbaşı Kadın Kolları Başkanı Hayrunisa Işık Aydoğan, Belediye Meclis Üyeleri, Muhtarlar ve 7 bin Gölbaşı’lı katıldı. İftara katılan Ankara Milletvekili Ertan Aydın, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve Eşi Hatice Duruay, tek tek iftar masalarını dolaşarak vatandaşlar ile selamlaştı ve ramazanlarını tebrik etti.

İftar Programında yonuşma yapan Ak parti Ankara Milletvekili Profosör Doktor Ertan Aydın, ‘Gölbaşı’nda böylesine güzel bir ortamda, böylesine güzel insanlar ile iftarımı açmaktan dolayı Allahıma hamd ediyorum. Daha önce böyle güzel bir ortamda böyle iftar yapmamıştım.Bu güzel ortamı sağladıklarından dolayı Gölbaşı Belediyemize içten teşekktür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

İftarda konuşan Belediye Başkanı Duruay, iftar buluşmasına ilgi gösteren herkese teşekkür etti. Başkan Duruay, “Allahım oruçlarımızı, yapmış olduğumuz ibadetleri kabul eylesin. Biliyorsunuz bu dördüncü geleneksel iftar programımız. Bildiğiniz gibi 4 yılda Gölbaşımıza çok şey kazandırdık. Hastanemiz yoktu, Hastanemizin temelini attık. Nasip olursa 2019 yılında hizmete açılacak. Gölbaşı Polikıliniğimiz çok yetersizdi yeni çok modern 6.000 m2  bir polikılinik yaptık ve  hizmete açtık. Mobesebiz yoktu Ankara’nın en gelişmiş mobesesini yaptık. Gölümüzün temizliği devam ediyor. Dünyadaki en büyük ikincisi iç su temizliği  Gölbaşı’mızda Mogan Gölümüzde devam ediyor. Bunun yanında dere ıslahlarımız devem ediyor. Gerder mahallemizde Mogan Gölümüze uzanan su kesen deremizde ıslah çalışmaları devem ediyor.’’

İftar sonrasında başkan Duruay “İftar Programımıza katılımlarınızdan dolayı, bizler ile iftar ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah’ım Ramazanınızı Mübarek etsin. Yaklaşan Kadir Gecesini ve Ramazan Bayramınızı şimdiden kutluyorum’ ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2018, 23:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER