Serpil Karagöz Erdem yine Gölbaşı'nı gururlandırdı

Eğitimci Yazar Sultan Özateş'in Sultan-ı Aşk Projesi ve koordinatörlüğünde gerçekleşen Kültür Sanat Etkinlikleri Mekke'nin Fethi Programı çerçevesinde Sanat Yürekler buluşurken, gecede Gölbaşılı şair-yazar Serpil Karagöz Erdem de ödül aldı.

Serpil Karagöz Erdem yine Gölbaşı'nı gururlandırdı
 Eğitimci Yazar Sultan Özateş'in Sultan-ı Aşk Projesi ve koordinatörlüğünde gerçekleşen Kültür Sanat Etkinlikleri Mekke'nin Fethi Programı çerçevesinde Sanat Yürekler buluşurken, gecede Gölbaşılı şair-yazar Serpil Karagöz Erdem de ödül aldı.

 Hünerli ellerinin emekleri ve tasarım işleri ile 2016'yı birlik beraberlik selamı ve dualarla karşıladılar. 

 RENKLERLE SEVGİLER BİRLEŞTİ

 Sergide Yağlıboya Resim, Suluboya Resim, Pastel boya resim, Ebru Sanatı, Keçe Tasarımları, Türk el sanatları, Fotoğraf Sanatı ve örgü tasarımları, Anadolu'nun Renkleri yer aldı. Her sanatçı beş çalışması ile karma bir sergi oluşturdu. Mekke'nin Fethi Programı çerçevesinde sanat sergisinde yer alan hünerli ellerin altın yüreklerine yansıyan renklerde sevgiler birleşti. 

 Serginin ardından Mekke'nin Fethi programı kutlanırken , Ören Türk Mutfağı Köşkünde akşam yemeği eşliğinde Tasavvuf Şiirleri gecesi gerçekleşti. 

 3.KEZ BİR ARAYA GETİRDİ

  Program günün anlam ve önemine uygun kutlanıp, geceye şiirler damgasını vurdu. Semazenler eşliğinde ney dinletisi, Kuran Tilaveti, ilahiler, şiirler, ozanların tezenesinde Anadolu'nun ezgileri, türkülerle SULTAN-I AŞK PROJESİ 3. kez Ankara da yaşayan sanat yürekleri yan yana getirdi.

 ÖDÜLÜNÜ GÖLBAŞI'NA ADADI

 Sanata olan katkılarından dolayı Gölbaşılı şair-yazar Serpil Karagöz Erdem de gecede ödül aldı. Ödülünü alan Serpil Kargöz Erdem NET HABER'e yaptığı açıklamada, plaketin kendisini gururlandırdığını ifade ederek "Sanata olan katkılarımız sürecek. Bu ödüle bize layık görenleri kutluyor ve ödülümü Gölbaşı'na adıyorum." dedi.

 BU DEĞERİ ÖZEL YÜREKLER TAŞIR

 

Kültür ve Sanatın zirve ismi Sultan Özateş son cümle olarak şunları söyledi: " Sanat, duygu ve düşüncelerin farklı tekniklerle dışa yansıma şekli ve insan sevgisine değer katan en önemli değerdir. Bu değeri özel yürekler taşırlar.   Bu sergiye emek veren sanatçılarımızın başarılarını kutluyorum. Mutluluğumuzu paylaşmak için bizleri yalnız bırakmayan dostlarımıza, değerli büyüklerimize çok teşekkürler ediyorum. "

 Geceye katılan isimler ise şöyle; 

Açılışa ; Sultan Özateş, Ebru Arslan, Songül Sönmez, Meral Özcan, Figen Abiş, Tülay Bayramoğlu, Nazmiye Boyacı, Nesrin Ercan, Halime Mertürk, Cemal Akif Özateş, Elif Gamze Bozo'ya  ,Kerkük Kültür Derneği ve Türkmeneli Vakfı Basın Müşaviri Dr. Şemsettin Küzeci ve eşi Halide Küzeci, BAŞKON yönetiminden Genel Başkan Mehmet Akyol, Genel Başkan Vekili Av.Nazım Orhan, BAŞKON Onursal Başkanı Dr. Ömer Özdoğan, Başkent Ankara ve Anadolu Dernekleri Federesyonu Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Demiray, BAŞKON Basın -Yayın Kurulu Üyesi Aysun Özcan, Gazeteci Ahmet Erdoğan, Gölbaşı Net Haber'den Yakup Karagöz, Şerife Ayhan Semerci, Şair Yazar Gülay Göktürk, Mehmet Akın, Büşra Abiş, Şair Yazar Şerife Köksal Badısaba, Ayhan Küçükaslan, Çankırı dan Aşık Yaşar Göksel, Ertuğrul Özateş, Zübeyde Bozo, Eğitimci Yazar Bayram Yelen, Kansere Gülümse Derneği Başkanı Selahattin Kaplan, Memur-Der Gn Başkanı Cengiz Özbay, Kenan Elma ve eşi, Aile İletişim ve Toplumsal Sorunlar Der. Gn. Bşk. Zeynep Şahan, Ankara Sanat Platformu İlçe Temsilci Başkanları, Nesrin Ercan, Çankırı Dernekleri Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Kibar Tufan Yavuz, Güler Çatalkaya, Alparslan Altun, Gökhan Öztürk, Emire Balkan, Düyader Gn Bşk. Osman Baş ve Ekibi, Faik Kafalı, Şair-Yazar Cansu Tıraşoğlu, Sema Önal, Cemal Sertkaya, Yılmaz İmanlık, Lütfü Sarıkaya, Yusuf Koçyiğit, Serpil Koçyiğit, Ezgi Koçyiğit, Merve Tellioğlu, Ertan Akın, Ozan Mustafa Taşkanat, Hasibe Temiz, Mavi Düşlerin Şairi Barbaros Çelikoğlu gibi çok sayıda isim katıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2016, 23:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER