Serkan Kaya Gölbaşı'nı salladı

Başkent’in yeni gözdesi olmaya aday Gölbaşı Şehir Parkı 30 Ağustos’ta ünlü şarkıcı Serkan Kaya’nın verdiği muhteşem konserle açıldı. Gölbaşı Şehir Parkı’nın açılışına şarkıcı Sekan Kaya’nın şarkıları damgasını vurdu.

Başkent’in yeni gözdesi olmaya aday Gölbaşı Şehir Parkı, ünlü şarkıcı Serkan Kaya’nın verdiği  konserle açıldı.

SERKAN KAYA GÖLBAŞILILARI COŞTURDU

Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehter Takımı konseri ve Türk Hava Kurumu’nun nefes kesen gösterileri yer aldı. Gösterilerde Motorlu Yelkenat, motorlu yamaç paraşütü, RCM model uçak uçuşu, açılaşa renkli anlar kattı. Park üzerinde yamaç paraşütü ile Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açan göstericiler, izleyicilerden büyük alkış aldı.

Açılış da  "İşte", "kalakaldım" ve "Mesele" şarkılarıyla çıkış yapan arabesk müziğin son starı Serkan Kaya konseri ile coşku doruğa ulaştı. 30 bin kişinin katıldığı konserde izleyiciler doyasıya eğlendi.

Gölbaşıların yoğun ilgi gösterdiği açılış programına Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’ın yanı sıra, Ak Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, İçişleri eski bakanı Abdülkadir Aksu, Ak Parti Ankara Milletvekili Orhan Yeğin, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan, siyasi parti ve sivil toplum temsilcileri katıldı.

Şehir Parkı açılış kurdelesini hep beraber kesen protokol, Şehir Parkı içerisinde kısa bir tur attılar. Ayrıca Eymir ve Mogan Gölü’nü aynı anda Şehir Parkı’nın 42 metrelik dönme dolabına binerek manzarayı seyrettiler.

“KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN İLK PARK”

Şehir parkı açış töreninde konuşan Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay Şehir Parkı’nın kendi enerjisini kendi ürettiğine dikkat çekti. Duruay Şehir Parkı’nın Türkiye’de bir belediye tarafından yaptırılan, tasarlanan ve organize edilen ilk “otopark çatı üstü Güneş Enerji sistemi “ olma özelliğini taşıdığını ifade etti.

Şehir Parkı içerisinde yapılan 42 metrelik dönme dolabın büyük bir turistik simge olacağını ifade eden Duruay, “Şehir Parkı’mız Gölbaşı’na yaptığımız prestij projelerden birisidir. Şehir Parkı, yemyeşil doğasıyla 7'den 70'ye herkese hitap ediyor. Dönme dolabımız Gölbaşı denilince akla gelecek yapılardan birisi olacaktır.”dedi

“ŞEHİR PARKI’NDA YOK YOK”

Duruay “Şehir Parkı’n tasarlarken Gölbaşılı hemşehrilerimizin tüm ihtiyaçlarını ve konforunu düşündük.Şehir Parkı’nda vatandaşlarımızın sakin, bol yeşil alan içeren estetik açıdan çok güzel bir parkı vatandaşlarımızın kullanımına sunduk.Bunun için Şehir Parkı içerisine Parkı’nda toplamda 1’i büyük olmak üzere su ve ışık gösterisi yapan 5 adet gölet koyduk.Vatandaşlarımızın sporun her çeşidini rahatça yapmaları için gençlere ve orta yaş grubuna da hitap etmek üzere iki adet açık basketbol sahası, iki adet kapalı futbol sahası, iki adet kapalı tenis kortu ve çok sayıda açık hava fitness alanları, bisiklet yolu, koşu ve yürüyüş yolları, gibi spor faaliyetlerinin gerçekleştirileceği alanlar yerleştirdik. Yine vatandaşlarımızın aileleri ile iyi vakit geçirmesi için dumansız piknik alanları da ihmal etmedik.Yani hemşehrilerimizin rahatı için deyim yerindeyse “yok yok” diyebileceğimiz bir park yaptık” dedi.

4 YILDA BİR ÇOK PROBLEMİN ÜSTESİNDEN GELDİK

Dört yıl önce devraldıkları Gölbaşı Belediyesi'nde birçok problemin üstesinden geldiklerini aktaran Duruay, şu açıklamada bulundu:

“Bizim dönemimize kadar Gölbaşı’na yapılan yatırımların iki katını yaptık. Gölbaşı’nı, Ankara’nın en güzel ve en gözde ilçesi olması için çabaladık. Senelerdir çözülmeyi bekleyen Konya Yolu yapımı, gölün temizlenmesi, köprülü kavşakların yapılması, MOBESE ve devlet hastanesinin yapılması gibi temel ihtiyaçlarımız vardı. Bu sene hepsi inşaat halinde yapılmaktadır. Gölbaşı'nın en büyük sıkıntısı olan Konya Yolu Alt Geçidi'nin yapımı şuan devam etmektedir. Gölbaşı'nın iki yakası inşallah bir araya gelecek. Mogan gölü 30 senedir temizlenmeyi bekliyordu. Sene sonunda eski günlerine kavuşacak. 250 yataklı devlet hastanemizin yapımı devam ediyor. 2019 yılında hizmete açılacaktır. Eyül ve Ekim aylarında kültür merkezlerimizi açılışını yapacağız.Gölbaşı'nda yapılan hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür ederiz."dedi.

Gölbaşı Şehir Parkı açılış programı Başkan Duruay’ın ünlü şarkıcıya hediye takdimi ve havai fişek gösterileriyle sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2018, 14:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER