Şenliğin 3. gününde muhteşem etkinlikler

Şenliğin 3. gününde muhteşem etkinlikler

Şenliğin 3. gününde muhteşem etkinlikler
 11. Uluslararası Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği’nin üçüncü gününde amatör balıkçılar, Mogan’da oltalarını en büyük turnayı yakalayıp ödülü kazanmak için attılar.

Sabah ezanı ile birlikte oltalarını alan Gölbaşılı balıkçılar, saat 11.00’e kadar süren yarışmada heyecanla en büyük turna balığını yakalamaya çalıştılar. Renkli görüntülerin oluştuğu balık tutma yarışına ilgi büyük oldu.

Balık tutma yarışmasına toplamda 14 kişi katılırken, en büyük turna yakalama kategorisinde Aydın Okman 59 cm.’le birinci olurken, 58 cm. turna ile Salim Demir ikinci, 55 cm turna ile Yalçın Genç üçüncü oldu.

En çok balık avı kategorilerinde düzenlenen yarışmada ise Aydın Okman ve Murat Keleş 9 adet balık avı ile birinci, Salim Demir 6 adet balık avı ile ikinci, Samet Doğan ise 4 adet balık avı ile üçüncülüğü elde etti.

KUPALAR BAŞKAN DURUAY’DAN

Yarışmada dereceye girenlere kupa ve ödülleri, festival alanında Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay tarafından verildi. Gölbaşı Genç Avcılar Derneği yöneticilerinin katıldığı ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Fatih Duruay, kazananları tebrik ederek; kupalarını ve ödüllerini verdi. Genç Avcılar Dernek Başkanı Orhan Üzüm’de Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’a plaket takdim etti.

SAZANLAR YENİDEN SUYA ATILDI

Bu arada yarışmanın ardından canlı olan sazan balıklar yeniden Mogan’a bırakıldı.

 

HALK KOŞUSU YAPILDI

11. Uluslar arası Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği’nde Gölbaşılılar, şenliğin son günü düzenlenen halk koşusunda buluştular. Gölbaşı Belediyesi’nin düzenlediği şenlik etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen koşu, Vilayetler Evi önünden başladı ve Atatürk Sahil Parkı’nın girişinde sona erdi. Herkese açık olarak gerçekleştirilen halk koşusuna Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve eşi Hatice Duruay ile Gölbaşı Belediye Birim Müdürleri de katıldı.

ÖDÜLLERİNİ BAŞKAN DURUAY VERDİ

Geniş bir katılımın olduğu halk koşusunda ödül töreni Atatürk Sahil Parkı’ndaki büyük sahnede düzenlendi. Halk koşusunda dereceye girenlere ödüllerini Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve eşi Hatice Duruay verdi.

Erkekler ve bayanlar olmak üzere iki kategoride düzenlenen Halk koşusu yarışları erkekler kategorisinde Rıdvan Alper Afacan yarışmayı birincilikle bitirdi. Mustafa Arslan koşuda ikinci, Bahattin Arslan ise üçüncü oldu.

SÜRPRİZ ÖDÜL SEVİNDİRDİ

Halk Koşusu renkli karelere sahne olurken, kadınlar kategorisinde ise Öznur Yüksel birinci, Setenay Kaplan ikinci, Merve Kılıç da üçüncü oldu.

47’si kadın 120 katılımcının olduğu halk koşusunun birincilerine Rauf Denktaş Kapalı Yüzme Havuzu ve Spor Merkezi’nde birer yıllık sınırsız bireysel üyelik, ikincilerine 6 aylık sınırsız bireysel üyelik, üçüncülerine de 3 aylık sınırsız bireysel üyelik ödülü verildi.

 

PEDALLAR ŞENLİK İÇİN ÇEVRİLDİ

11. Uluslararası Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Gölbaşı Şenliği kapsamında Atatürk Sahil Parkı’ndan başlayıp Eymir’de sona eren bisiklet şenliği düzenlendi.

Gölbaşı Belediyesi’nin düzenlediği şenliklerin üçüncü ve son gününde gerçekleştirilen yarışta bisiklet tutkunları saat 12.00’de Atatürk Sahil Parkı’nın önünden verilen startla Eymir Gölü’ne kadar pedal çevirdiler.

BAŞKAN DURUAY DA PEDAL ÇEVİRDİ

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, 11. Uluslar arası Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği kapsamında düzenlenen bisiklet yarışlarına büyük ilgi olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Başkan Duruay, yarışlara katılan bisikletçilere başarılar diledi. Geniş bir katılımın olduğu bisiklet yarışların da Başkan Fatih Duruay’da Eymir Gölü çıkışına kadar pedal çevirdi. Şenlik bitiminde ise Duruay, bisiklet şenliğine katılanlara madalya hediye ederek teşekkürlerini iletti.

 

ŞENLİĞE YELKEN AÇTILAR

11. Uluslararası Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği’nde düzenlenen yelken yarışları nefes kesti.

Ankara Yelken Kulübü ile Gölbaşı Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği yelken yarışları, şenliğin ikinci ve üçüncü gününde Mogan Gölü’nde gerçekleştirildi.

Yelkenciler, iki gün boyunca uluslar arası bir metre, optimist, lazer ve pirat sınıflarında yarışırken heyecan doruktaydı. Oldukça çekişmeli geçen yarışmaları, Gölbaşılı yelkenseverler de heyecanla takip etti.

ÖDÜLLER BAŞKAN DURUAY’DAN

Yelken yarışlarının sonucunda uluslar arası bir metre sınıfında Mehmet Oğuz birinci olurken, madalya ve kupasını Başkan Duruay’ın elinden aldı. Metin Köksal yarışmanın ikincisi olurken, üçüncülüğü ise Vecdet Moravalı elde etti. Optimist sınıfında Ahmet Özakıncı birincilik kupasını alırken, Zeynep Aytekin ikinci, Mehmet Akgün ise üçüncü oldu. Lazer sınıfında ise geçtiğimiz yılın birincisi Nur Dider Soylu birinciliği kimseye kaptırmazken, Ali Enes Uzun ikinci, Boran Seçkin ise yarışmanın üçüncüsü oldu. Pirat sınıfında ikişer kişi yarışan Muazzez Beyazıt ve Buket Özakıncı birinci, Yiğit Özaslan ve Bengü Gürkan ikinci, Nusret Anafarta ve Muharrem Mantar ise yarışmanın üçüncü oldu. Başarılı yelkencilerin kupa ve madalyalarını Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay verdi. İki gün boyunca şenliğe renk katan yelkencilere teşekkür eden Başkan Duruay, başarılı yelkencileri de kutladı.

 

ŞENLİKTE TATLI YARIŞ

11. Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği’nde Gölbaşı’nın ünlü höşmerimi ve baklavası görücüye çıkarken, Gölbaşılı bayanların tatlı yarışı büyük bir heyecan içinde geçti. Yarışma sonunda şampiyonluğu höşmerimde Mine Ünal, baklavada Gülsüm Kara elde etti.

ÖĞRETMENEVİNDE HEYECANLI YARIŞ

Şenlikler çerçevesinde düzenlenen höşmerim ve baklava yarışması 75. Yıl Öğretmenevi’nde gerçekleştirildi. Höşmerimde 8, baklavada 3 Gölbaşılı bayan, 9 kişiden oluşan jürinin önüne çıktı.

Höşmerim yarışmasında Mine Ünal birinci, Nurşen Yaşar ikinci, Şükran Şahin ise üçüncülüğü elde etti. Baklava yarışmasında ise Gülsüm Kara birinciliği elde ederken, Anakız Solak ikinci, Petek Er üçüncü oldu.

ÖDÜLLERİ ALTIN OLDU

Höşmerim ve baklava yarışmasında birinci olan Mine Ünal ile Gülsüm Kara ödül olarak birer yarım altın ve kupalarını, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve eşi Hatice Duruay’ın elinden aldılar. Yarışmaların ikinci ve üçüncülerine ise çeyrek altın ve Mogan bıçak hediye edildi. Yarışmacılara ayrıca Sevgi Çiçeği tablosu, anı madalyası ve çeşitli hediyeler verildi.

Belediye Başkanı Fatih Duruay, “Yöremizin kültürünü yaşatmak ve tanıtmak için yaptığımız höşmerim ve baklava yarışmasına katılan herkese ve yarışmaya emek veren başta jüri üyeleri olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

HEMŞERİ DERNEKLERİNE TEŞEKKÜR

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, 11. Uluslararası Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği’nin üçüncü ve son gününde de stant ziyaretlerini sürdürdü.

Atatürk Sahil Parkı’nda yer alan stantları bir bir gezen Başkan Duruay vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşla bol bol fotoğraf çektiren Başkan Duruay şenliğin tadını çıkardı.

KEŞKEK KAZANLARINI BAŞKAN DURUAY AÇTI

Halk oyunları gösterilerinin ardından Başkan Duruay, Gölbaşı Samsunlular Kültür Derneği’ni ziyaret etti. Alanda pişen keşkek kazanlarının açılışını ise dualar eşliğinde Başkan Duruay gerçekleştirdi.

Bereketli olması dolayısıyla okunan duaların ardından açılan kazanlarda pişen keşkekler stantta Gölbaşılılara ikram edildi.

THK’YA ALAN SÖZÜ

Keşkek ikramının ardından THK Gölbaşı Şubesi’ni ziyaret eden Başkan Fatih Duruay, THK Gölbaşı Şubesi’nin hava gösterilerini ilgi ile izledi, yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldı. THK Gölbaşı Şubesi yöneticilerinin kullanabilecekleri bir alan istemeleri üzerine Başkan Duruay THK Gölbaşı Şubesi yöneticilerine alan sözü verdi.

Şenliğin üçüncü gününde ziyaretlerini sürdüren Başkan Duruay, ziyaret ettiği her stantta hemşeri derneklerine katılımlarından dolayı teşekkür ederek, çeşitli hediyeler verdi.

 

YEREL SANATÇILARDAN MÜZİK ZİYAFETİ

11. Uluslararası Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği’nde vatandaşlar yerel sanatçı konserleri ile doyasıya eğlenerek, Ankara oyun havalarına doydu.

Saat 18.00’da başlayan konserlerle eğlenmeye başlayan Gölbaşılılar Yavrucuklu Abdullah Koç’la coştular. Ahmet Latif’in de sahne aldığı konser programında, yerel sanatçı Harun Göktuğ’da seslendirdiği parçalarla vatandaşları eğlendirdi.

Coşkulu geçen konser programında Hakan Güneyli ise müzik ziyafeti sundu.

Yerel sanatçı konserlerinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kırşehir Ustalar Müzik ve Oyun topluluğu ise ilgi ile izlendi. Bozlak ve uzun hava seslendiren sanatçılar, büyük alkış aldı. Seslendirilen havalar eşliğinde Başkan Duruay’da vatandaşlarla birlikte halay çekti.

11. Uluslararası Gölbaşı Göller, Andezit ve Sevgi Çiçeği Şenliği’nin üçüncü gününde Gürcistan Halk Dansları topluluğu dans gösterisi sergilerken, Afyon Halk Dansları ise beğeni ile izlendi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER