Özhaseki;" Bakanlığım döneminde ilk ihale Gölbaşı için yapıldı"

Özhaseki;" Bakanlığım döneminde ilk ihale Gölbaşı için yapıldı"

Özhaseki;
 Özhaseki’nin ilk durağı Gölbaşı Belediyesi oldu. Burada kendisini AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, AK Parti İlçe Başkanı Selim Akceylan, MHP İlçe Başkanı Ersin Pehlivan, Cumhur İttifakı Adayı Ramazan Şimşek ve kalabalık bir grup karşıladı.

8fa046fe-b890-478d-8d3d-bbf277701ffc_320x213.jpg

AK Parti Ankara Büyükşehir Adayı Mehmet Özhaseki basına açıklamalarda bulundu.

“Bugün burada Cumhur İttifakının belki de ete kemiğe büründüğü bir ilçedeyiz. Alınan kararların tüm ülkemize, Ankaramıza, Gölbaşı’na hayırlı uğurlu olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” diyerek başladığı konuşmasına şöyle devam etti;

‘Dimdik ayakta duran AK Partili ve Milliyetçi Hareket Partili kadrolar var’

“Daha önce Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bir araya gelmeleriyle, büyük bir anlayışla ortaya koydukları Cumhur İttifakı hususunda Gölbaşı sembol ilçelerimizden birisi. Tabi işin özelinde Türkiye’nin beka meselesi var. Güvenlik meselesi var. Geleceği meselesi var. Bu ülkeye karşı kötülük yapanlar için, onlar karşısında dimdik ayakta durmaya azimli olan Ak Partili ve Milliyetçi Hareket Partili kadroların iradeleri ve azimleri var. Ankara hususunda gerekse diğer şehir ve ilçeler hususunda biz kendi aramızda iki aydır mevkidaşım olan Sadir Bey ile oturtup sohbet ettik.  Bunu defalarca açıkladık. Hiçbir şekilde ‘şu ilçelerden birkaç tanesi sizin olsun, birkaç ilçede sizin olsun’ gibi bir pazarlık, ‘şu ilçe olmazsa olmaz, üç ilçe sizde kalsın, beş ilçe bizde kalsın’ gibi bir derdimiz olmadı. Bir tek derdimiz vardı, bu seçimler yerel seçimler, biz bu yerel seçimlerde belediye başkanlarını seçeceğiz. Onlarda hizmet edecekler. İnsanların beklediklerini hizmeti yerine getirecekler. Ha AK Partili bir arkadaşımız olur ha Milliyetçi Hareket Partili bir arkadaşımız olur hiç fark etmez.

4f71b958-6db3-4db6-bf56-ecbf6ba96a51_320x213.jpg

8122a051-8d68-4fbb-aba8-534ccb6d026f_320x213.jpg

‘Ana muhalefetin milliyetçi oylara talip olmaları garip bir duygu’

Bizim ana muhalefetin bir yerde gidip PKK’lılarda, onların siyasi uzantısıyla pazarlık edip, önce gizli kapaklı sürdürülen pazarlıklar açığa çıkınca birazda daha aleniyete kavuşması devam etmeleri, bir başka yerde de milliyetçi oylara talip olmaları çok garip bir duygu diye düşünüyoruz. Nihayetinde bu ülke hakkında yerli ve milli düşüncelere sahip insanlar bir araya gelip prensipte anlaştık ve bunu da tüm Türkiye’ye yaygınlaştırdık. Çok şükür geldiğimiz noktada seçim kampanyalarını beraber yapıyoruz. Kazanan Ankara olacak, hizmet olan Ankara olacak. Çünkü belediye başkan adaylarımız zaten tecrübeli, benim de 21 yıllık belediye başkanlığı dönemim var. Orada ki bilgi ve birikimimi Ankaramız için, bu güzel Başkentimiz için kullanacağız. Takıldığımız yerde de Cumhurbaşkanımızdan yardım isteyeceğiz. Böyle bir gücümüzde var arkamızda.

bbfc502f-76ed-47b3-a91c-66aad9c41729_320x213.jpg

dsc_0329_320x214.jpg

dsc_0333_320x214.jpg

Gölbaşı için olan ya olacak projeler hakkında da kısa bir açıklamada bulunan Özhaseki, Bakanlığı döneminde ilk ihalenin Gölbaşı için yapıldığını ifade ederek;

“Bakanlığım döneminde ilk ihale Gölbaşı için yapıldı. Üstelik kıt kaynaklar için uğraşırken Mogan Gölü’nün hali hazırda ki durumu içler acısıydı. Bursdaki sebebi de biliyorduk. En büyük sıkıntı burada yıllardır dip çamurunun iyice kalınlaşmış olması, oksijenin az olması, canlıların yaşayamaması ve çok kısa içerisinde neredeyse Mogan’ın tamamın balçık hale gelip, orada bir tehlikeli durum arz etmesi. Hatta bataklık haline geldikten birkaç sene sonra, yine orada bir çalışma yapılmazsa, bir süre sonra göl yok olacaktır. Ankara bir değerini kaybedecek. Bilim adamları ile yaptığımız çalışmalar neticesinde ki belediye Başkanımızın da burada çok emeği vardır. Hakkını her zaman teslim etmek lazım. Bir ihale yaptık o ihale neticesinde ulaştırma Bakanlığı seferber oldu ve burada çalışıyorlar. Dipde ki çamur tamamen sıyrılıyor, uzun borularla terfi ediliyor orada süzülüyor ve süzüldükten sonra sıvılaştırma işlemi bitiyor ve daha sonra toprakta kullanılacak hale geliyor. Bir seneden fazla oldu hala devam ediyor. Birkaç ay içerisinde burada ki çalışma bitmiş olacak. Bizim Gölbaşı’na yaptığımız en büyük çalışma da bu oldu.

dsc_0346_320x214.jpg

dsc_0348_320x214.jpg

Bunun haricinde gölün etrafında park projelerinin yapılması, Millet Bahçesi’nin yapılması benim dönemimde başladı, projelendirildi. Şuanda da bakanlığımız takip ediyor” dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’da yapılan hizmetler için teşekkür ederek; “Bizim için bunlar büyük projelerdi. Beklediğimiz, özlediğimiz projelerdi. Gölbaşı’nın bana göre size minnet borcu var. İnşallah bunu bu seçimlerde ödeyeceğiz. Belediye menfaatinde ne varsa sizlerin emeği var” diyerek Özhaseki’ye teşekkür etti.

Özhaseki belediye ziyaretinin ardından Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Binasını ziyarette bulundu, ardından tüm kadrolarla düzenlenen yemek programı etkinliğine katıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2019, 20:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER