Oyuncuyum diyenler oyunculuk görsün

Tiyatro Festivali’nde sahneledikleri gösteriler ile oyuncalara taş çıkaran öğrenciler emeklerinin karşılığını takdir görerek aldılar.

Oyuncuyum diyenler oyunculuk görsün
 2012-2013 Eğitim Öğretim yılı 06-14 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen "Tiyatro Festivali"nde 1. olan okullar Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla ödüllerini aldı.

Tiyatro Festivali’nde sahneledikleri gösteriler ile oyuncalara taş çıkaran öğrenciler emeklerinin karşılığını takdir görerek aldılar.

Gölbaşı Anadolu Lisesi öğrencilerinin Aziz Nesin'in ilk olarak radyo oyunu olarak yazdığı eserlerden biri olan “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” adlı oyunu sahnelediler. Gölbaşı Anadolu Lisesi öğrencilerinin sahne performansı ise alkışı hak etti.

BURAM BURAM OYUNCULUK

Gölbaşı Anadolu Lisesi öğrencileri “Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz” adlı oyunu sahnelerken adeta devleştiler. Ünlü tiyatro oyuncularını bile geride bırakan sahne performansları ile beğeni toplayan genç tiyatrocular kazandıkları birinciliğin sonuna kadar hak ettiler.

Öğrencilerin oyunu sahnelerken gösterdikleri performansları sık sık alkışlarla kesildi. Uzun süre alkışlanan öğrencilere, program sonunda ödülleri verildi.

“YAŞAR NE YAŞAR NE YAŞAMAZ”

Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz , Aziz Nesin'in 1977 yılında yayımlanan romanıdır. Aziz Nesin bu eseriyle 1978 yılında Madaralı Roman Ödülü'nü almıştır. Roman, 21 bölümden oluşmaktadır.

Yaşar Yaşamaz adlı karakter hapse girmesinin ardından mahkûm arkadaşlarına hayat hikâyesini anlatır. Devlet, Yaşar Yaşamaz'ın nüfus kayıtlarına göre bir ölü olduğunu düşünmektedir ama yine de askerlik görevini yerine getirir. Yaşar nüfus kâğıdı çıkaramaz ve olaylar hem güldürü hem de düşündürücü şekilde gelişir.

Yaşar'ın ilkokula başlayabilmesi için nüfus kağıdına ihtiyacı vardır. Ancak nüfus dairesindeki kütüğe göre 12 yaşındaki Yaşar Çanakkale Savaşı'nda şehit düşmüştür. Bu yüzden nüfus kağıdı Yaşar'a verilmez. Zaman geçer ve Yaşar asker kaçağı olarak adlandırılıp askere çağrılır. Terhis olma zamanı geldiğinde de Yaşar kütüğe göre yaşamadığı için terhis edilemez. Zar zor terhis edilir. Bu sefer Yaşar'ın babasının öldüğü öğrenilir. Yaşar babasının borçlarını ödemek zorunda bırakılmasına karşın nüfus kağıdı olmadığı için mirasını alamaz. Babasının ölümünden sonra İstanbul'a gelir ve köyden tanıdığı olan Satı Bey'in yanına gider. Satı Bey çok saygı duyulan bir adam olduğundan onun bir kağıdıyla istediği işe girebileceğini öğrenir. Satı Bey'in yazdığı kâğıtla müzeye iş bulma ümidiyle gider fakat yazı silinmiş olduğundan dolayı müzede çalışmak yerine müzeyi gezmekle yetinir. Zaman geçer ve birisiyle manav dükkânı açarlar. Manav işi ilerler fakat bir gün adamın tüm parayı alıp kaçtığını öğrenir. Mahkemeye başvurmak istese de nüfus kâğıdı olmadığı için hakkını arayamaz.

Gölbaşı Net Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2013, 13:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER