Öyle bir kar geliyor ki son hava durumu tahmini

Meteoroloji açıkladı yoğun kar geliyor. Son hava durumu tahminine göre İstanbul 'da kar yarın başlayacak. Ankara 'da etkili olan kar sebebiyle okullar tatil mi?

Öyle bir kar geliyor ki son hava durumu tahmini
 Türkiye bu haftada kar yağışıyla boğuşacak Meteoroloji 'nin son hava durumu tahminlerine göre kar yağışıbugün Ankara başta olmak üzere Van , Hakkari , Bitlis , Bingöl ve Şırnak illerinde etkili olacak. Kar yağışı sebebiyle okullar tatil kararları almaya başladı. Peki İstanbul hava durumu bu hafta nasıl kar yağışı ne zaman başlayacak? Meteoroloji şiddetli yağışlar için de Antalya, Adana, Muğla, Hatan, Osmaniye ve Kahramanmaraş illerini uyardı. İşte haftanın hava durumu tahmini. 


Balkan ülkelerinde yoğun bir şekilde etkili olan kar yağışına karşı Meteoroloji uyarı verdi. Kar yağışı ve soğuk hava dalgası bu hafta Türkiye'yi de etkisi altına aldı. Kar yağışı ilk olarak Sivas, Kayseri ve Kahramanmaraş illerini vurdu. 

OKULLAR HANGİ İLLERDE TATİL?

yarin-okullar-tatil-mi-.jpgYoğun kar yağışı ile birlikte kar tatili haberleri de gelmeye başladı. ERZURUM ve Ağrı 'da valiliğin kar tatili kararı aldığı duyuruldu. Erzurum 'da kar yağışı etkisini iyice arttırınca Erzurum Valiliği bugün 9 şubat pazartesi okulların tatil edildiğini açıkladı.

Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji dün başlayan kar yağışının bu dün devam edeceği kaydedildi. Bunun üzerine merkez ilçeler olan Yakutiye, Palandöken, Aziziye’de okul öncesi, ilköğretim okulları, liseler bir gün süreyle tatil edildi. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de 9 Şubat günü izinli sayılacak. Okullarda eğitim- öğretime 10 Şubat Salı günü başlanacak.

AĞRI 'DA OKULLARA KAR TATİLİ

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde, taşımalı sistemin uygulandığı okullarda eğitime bir günlük ara verildiği bildirildi. 

BUGÜN KAR YAĞIŞI UYARISI VERİLEN İLLER
Doğu Anadolu'nun günaydoğusunda bugün yer yer yoğun kar yağışı görülecek. MeteorolojiGenel Müdürlüğünden yapılan son meteorolojik uyarıda şu iller uyarıldı;

-Van
-Hakkari
-Bitlis
-Muş
-Bingöl
-Şırnak'ın (doğusu) yer yer yoğun kar yağışları beklendiği belirtildi.

YARIN KAR YAĞIŞI ALARMI VERİLEN İLLER

Salı günü kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı etkili olacak. Meteorolojinin tahminlerine görekar yağışı şu illerde etkili olacak;

-İstanbulhava-durumu.20150209085533.jpg
-Kocaeli
-Sakarya
-Bilecik
-Eskişehir
-Kütahya
-Afyon
-Uşak
-Manisa
-Bursa
-Balıkesir 
-Çanakkale
-Bolu
-Düzce,
-Zonguldak
-Bartın
-Kastamonu
-Karabük
-Isparta
-Erzincan çevrelerinde etkili olacağı tahmin ediliyor.

ŞİDDETLİ YAĞMUR ALARMI DA VERİLDİ

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ege ve Akdeniz'de görülen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Muğla, Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş il geneli ile Antalya ve Adana'nın doğu kesimlerinde kuvvetli, yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Yoğun yağışlar sel baskınlarına sebep olabilecek. 

İSTANBUL HAVA DURUMU KAR NE ZAMAN GELİYOR?
Meteoroloji 'nin İstanbul için yaptığı hava durumu tahminine göre bugün sulu kar yağışıbaşlayacak. Yoğun kar yağışı ise İstanbul 'da yarından itibaren etkili olmaya başlayacak. 11 Şubat çarşamba ve 12 Şubat Perşembe günü de devam edecek kar yağışı cuma günü etkisini yitirecek. Hava sıcaklığı İstanbul 'da daha da düşecek. 
istanbul-hava-durumu.20150209083212.jpg

ANKARA HAVA DURUMU OKULLAR TATİL Mİ?
Kar yağışının başladığı Ankara için yapılan son hava durumu tahminleri yağışların Cuma gününe kadar devam edeceği yönünde. Ankara meteorolojinin uyarı verdiği iller arasında. Ankara Valiliği kar yağışına rağmen bugün için okullarda tatil kararı almadı. Yarın yani 10 Şubat salı günü okullar tatil olacak mı sorusunun yanıtı ise akşam yapılacak değerlendirme sonunda belli olacak. 
ankara-hava-durumu-5-günlük.jpg

ANTALYA HAVA DURUMU ŞİDDETLİ YAĞIŞ VAR
Yurdun bir kısmı kar yağışıyla boğuşurken Ege ve Akdeniz'de şiddetli yağış alarmı verildi. Antalya 'da bugün ve yarın devam edecek şiddetli yağış Çarşamba günü son kez etkili olacak. 
antalya-hava-durumu-5-gün.jpg

İZMİR HAVA DURUMU YAĞIŞ ALARMI
İzmir için yapılan son hava durumu tahminlerinde de şiddetli yağış uyarısı yer aldı. Meteorolojinin tahminlerine göre özellikle bugün kentte yoğun yağışlar hüküm sürecek. 
izmir-hava-durumu-5-günlük.jpg

BOLU D 100 YOLU YOĞUN KAR YAĞIŞI
D-100 karayolunun Yeniçağa bölgesinde kar yağışı başladı. Dün öğleden sonra başlayan sağanak yerini gece kar yağışına bıraktı. Aralıklarla devam eden bölgede karayolları ekipleri tuzlama çalışmasını sürdürürken, trafik ekipleri sürücüleri kar yağışına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.
hava-durumu-kar-yağişi.20150209085620.jpgSürücüleri kış lastikleri konusunda uyaran trafik ekipler, araçlarında kış lastiği olmayan sürücülerin yola çıkmaması konusunda uyarılarda bulunarak, "Sürücülerimiz araçlarında çekme halatı, takoz ve zincir bulundursun. Özellikle hatalı sollama, yakın takip, aşırı hız ve yakin takip yapmasınlar" dedi.

AĞRI - İRAN YOLU KAPANMAK ÜZERE
meteoroloji-hava-durumu-kar-yağişi.jpg

AĞRI 'da etkili olan kar yağışı nedeniyle Eleşkirt Belediye'si ilçe merkezinde kar küreme çalışmalarını sürdürüyor. Taşlıçay ilçesinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 10 köy yolu ulaşıma kapanırken, Ağrı-İran karayolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Karayolları 123. Bölge Müdürlüğü ekipleri, Ağrı-Erzurum ve Ağrı-İran karayolunda kar küreme çalışmalarını sürdürürken, il özel idaresi ekipleri de köy yolu açma çalışmalarına devam ediyor. 

Kar yağışına hazırlıksız yakalanan bazı sürücüler, araçlarını dinlenme tesislerine park ederek beklemeyi tercih etti.

Ekipler, ulaşımın sağlanması ve yolların temizlenmesi amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü kaydetti.


Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 10:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER