Örencik'te plan notu değişikliği hazırlığı

Örencik'te plan notu değişikliği hazırlığı

Eski imar planlarına göre Gölbaşı'nda evler bitişik güneş almayan balkon yok denecek kadar az olarak yapılaşma ile meydana geldi. Örencik imar planıyla ise  Gölbaşı için alışıla gelmişin dışında Gölbaşı'nın alışık olmadığı bir plan notları ile hayatımıza girdi.

Bu planla 8 kat yükselen bloklar Gölbaşı'na farklı bir hava ve prestij kattı

Gölbaşı'nın yeni yüzü

Bu değişiklikle yapılan projelerde şüphesiz en başta geniş balkonlar dikkat çekti. Pandemi dönemiyle de evlerine kapanan insanlar balkonların değerini daha iyi anlamış oldu. Öyle ki Örencik'te göl manzararlı balkonlarına çıkan insanlar bir nebze de olsa sıkıntısını ve stresini atabildi.

Bir evi güzel yapanda bir mutfak iki balkon değil midir?

Balkonlara el atılıyor

İddialara göre Gölbaşı Belediyesi İmar Müdürlüğü, bu geniş balkonlara bir sınırlama getirmek ve bu sınırlamayı plan  notlarına da  işlemek istiyor.
Eski planlara göre  “Yapı yaklaşma sınırı içerisinde kalan açık çıkmaların tamamı emsal haricidir “ ibaresiyle balkonlar geniş tutulup inşaat emsalinin dışında tutuluyordu. Yeni düzenlemeyle balkonlara getirilecek sınırlama eski yapılan binalarla yeni yapılan binalar arasında haksızlığa neden olacak. Belediye başkanının bu haksızlığa bir an önce 'dur' demesi gerekiyor. 

Meclis üyeleri sessiz

Gölbaşı'nın cazibe merkezi haline gelen, başka ilçelerden göç alan Örencik Mahalelli, belediyenin özel kalem müdürü ve dolaylı 6 tane Meclis üyesi de olası mağduriyetin önüne geçmeli.
Bölgede ya ikamet eden ya da ticaret yapan 15-16 Meclis üyesi ise yaşananlar karşısında sessiz kalmama çağrısı yapıyoruz ve soruyoruz; Yaşanabilecek haksızlığın önüne geçecek misiniz? Örenciklilerin hakkını koruyacak mısınız? Yoksa yaşananları yok mu sayacaksınız?

Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2021, 23:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER