Ölümlü kazaları protesto eden halk, Konya Yolu'nu kapattı

Konya Yolu Bağiçi ve Selametli Kavşağı mahalle sakinleri tarafından ölümlü kazaları protesto etmek için kapattı.

Ölümlü kazaları protesto eden halk, Konya Yolu'nu kapattı
 
Konya Yolu Bağiçi ve Selametli Kavşağı mahalle sakinleri tarafından ölümlü kazaları protesto etmek için kapattı.

Selametli Mahallesi Zırva Yolu kesişiminde meydana gelen ölümlü kaza nedeniyle halk Konya Yolu'nu trafie kapattı. 
Kazalar onlarca kişiyi isyan ettirdi
Konya Yolu'nda sürekli meydana gelen ölümlü kazalar sonucunda halk sonunda isyan etti. Onlarca mahalle sakinleri, geçtiğimiz günlerde Seyfettin Ö. idaresinde ki 06 DC 7880 plakalı EGO otobüsü ile Mehmet Remzi Polat'ın kullandığı 45 UA 0510 plakalı mandalina yüklü kamyonun çarpışması sonucu 22 kişinin yaralandığı ve 1 kişinin de hayatını kaybettiği kazayı protesto etmek amacıyla cenaze aracı ile birlikte Konya Yolu'nu trafiğe kapattı. 

Hep analar ağlıyor
Kaymakam Şenol Esmer'e isyan eden bir anne; "2.5 senedir uğreşıyorum olmadı. Hep biz analar ağlıyoruz. 5 köy bir otobüse binmez. 5 köyü bir otobüse bindirdiniz yanan bizler olduk. Sizleri de ayakta tutan kadınlar, analardır. Sizler bizim herşeyimizsiniz" derken, baka bir vatandaşta yine Kaymakam'a isyan ederek "Hep aynı hikaye. Kamyoncu arkadaş eğer sağduyulu olmasaydı burada kaç kişi daha ölecekti" dedi.

Kaymakamdan kavşak sözü aldılar yolu açtılar
Trafiği kapatan mahalle sakinleri Kaymakam Şenal Esmer gelmeden yolu trafiğe açmayacaklarını belirtti. Olay yerine gelen Kaymakam Esmer, mahalle sakinlerinin taleplerini dinledi. Bir vatandaşın 4 yıl önce Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na dilekçe yazarak en azından sinyalisazyon yapılmasını istediğini belirtmesi üzerine  Esmer olayların takipçisi olacağını söylerek; "Ben muhtarla birlikte talebinizi alacağım. Karayolları ve Büyükşehir'den de olayın takipçisi olacağım. Sizinle birlikte hareket edeceğim" dedi. 
Gölbaşı Kaymakamı Şenol Esmer'den kavşak yapılması sözünü alan mahalle sakinleri yolu tekrar trafiğe açtılar. 

IFrame

Güncelleme Tarihi: 06 Ekim 2016, 19:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER