Okulda dayak skandalı! Kaymakamlıktan jet müdahale

Okulda dayak skandalı! Kaymakamlıktan jet müdahale

Okulda dayak skandalı! Kaymakamlıktan jet müdahale
 Cumhuriyet Gazetesi’nde yer alan bir habere göre Hacılar İlköğretim Okulu’ndaki dayak skandalı yaşandı. Gölbaşı Kaymakamlığı ise okulda dayak iddiaları üzerine jet soruşturma başlatırken, fiziksel şiddet uyguladığı iddia edilen o öğretmenin görevlendirmesi de iptal edildi. 

CHP KAYMAKAMI GÖREVE DAVET ETİ

CHP Gölbaşı İlçe Örgütü ise Hacılar İlköğretim Okulu’nda meydana geldiği iddia edilen dayak skandalıyla ilgili yetkilileri göreve davet etti.

456666.jpg

CHP GÖREVE DAVET ETMiŞTi AMA…

CHP’nin göreve davet ettiği Gölbaşı Kaymakamlığı’nın ise kuruma yapılan şikayeti dikkate almış ve şikayetin yapıldığı 26 Nisan 2018 tarihinde anında soruşturma başlattığı öğrenildi.

SORUŞTURMA AÇILDI, GÖREVLENDİRME İPTAL EDİLDİ

Gölbaşı Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

Gölbaşı İlçesi Hacılar Ortaokulunda görevlendirme olarak Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerine giren öğretmen tarafından öğrencilere fiziksel şiddet uygulandığı iddiası hakkında 26.04.2018 tarihinde yapılan şikayet üzerine 27.04.2018 tarih ve 8442003 sayılı Kaymakamlık oluru ile muhakkik görevlendirmesi yapılarak idari inceleme, soruşturma başlatılmıştır. Başlatılan inceleme ve soruşturma titizlikle devam etmekte olup 14.05.2018 tarihi itibariyle ilgilinin görevlendirilmesi de iptal edilmiştir. Ayrıca olaya ilişkin adli soruşturma da devam etmektedir.

CHP’Lİ ELİKESİK’TEN TEŞEKKÜR

CHP İlçe Başkanı Bülent Elikesik ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada olaya hassasiyet gösteren Kaymakam Tülin Baydar Bilgihan ve Jandarma Komutanı Yzb. Murat Kuyucu’ya teşekkür ederek şu ifadelere yer verdi ;

Değerli hemşerilerim Hacılar mahallemizde yaşanan okulda şiddet haberi hem ulusal basına,hemde yerel basına yansıması üzerine yetkililerle görüşmelerimiz sonucunda şahsa daha önceden soruşturma açıldığı, geçici görevle çalıştığı ve sözleşmesine son verildiği bilgisi tarafımıza iletilmiştir. Hassasiyetlerinden ve konu üzerine en hızlı bir şekilde müdahale eden Sayın Kaymakamımız Tülay Baydar Bilgehan’a, İlçe Jandarma Komutanımız Yzb. Murat Kuyucu ve tüm yetkililere teşekkür ederim.

Cumhuriyet’ten Melis Alphan’ın köşesine taşıdığı iddiayla ilgili o haber;

Yer Ankara Gölbaşı Hacılar İlköğretim Okulu.
Öğretmenlik uzmanlık gerektiren bir alan olsa da imamların din derslerine girmesinin önünün açılmasıyla, bu okulda da din derslerine öğretmen olarak Hacılar köy camisinin imamı C.D. giriyor. 
Velilerin iddiasına göre, 25 Nisan’da 5. sınıf öğrencisi S. ayakkabısının bağcıklarını bağlarken, din dersine giren C.D. ona tekme atmaya başladı. Okuldaki rehber öğretmen görüp çocuğu imamın elinden kurtarsa da, çocuğun ailesine haber veren olmadı. O gün çocuk ayağı şiş halde, yürümekte epey zorlanarak eve geldi. Ailesine hiçbir şey söylemedi. Ama kız öğrencilerden biri olayı annesine anlattı. Ne zaman ki o anne tekmelenen çocuğun ailesini arayıp çocuğun durumunu sordu, çocuğun ailesinin ve diğer velilerin o zaman olan bitenden haberi oldu. Çocuklarıyla konuştuklarında öğrendiler ki, din derslerine giren bu imam aylardır okuldaki (8 sınıflar hariç) neredeyse tüm erkek çocuklara sopayla, metal değnekle şiddet uyguluyor. 
11 yaşındaki A’nın, civardaki bir sitede bahçıvanlık yapan babası Bekir Demirbilek anlatıyor: 
“Çocuk derse biraz geç girse ya da sorunun cevabını bilemese sopayla dövüyormuş. Benim oğlan sırada otururken ayağını dışarıya uzattı diye kaval kemiğine sopayla vurmuş. Çocuk 3 gün yürüyemedi. Bize ‘Düştüm’ dedi. Çocuklar korkmuş, söylememişler bize.” 
5. sınıfa giden bir çocuğun yine bahçıvan olan babası İsmail Can ise oğlunun vücudundaki morlukları şeker hastalığına ve bu nedenle kullandığı insüline bağlamış: 
“Benim çocuğumun sırtında metal fırça sapını kırmış. Sırtında defalarca morlukları gördük fakat söylemedi, ‘Bilmiyorum’ dedi. Biz de ‘İnsülinden dolayı vücudu morarma yaptı herhalde’ diye düşündük. Son olayla haberimiz oldu. Öğretmenlerin olan bitenden haberi varmış, müdürün baskısı nedeniyle bize söyleyememişler, öğrencilere ‘Velilerinize söyleyin’ demişler.” 
Aileler öğrenince, çocuğu tekmelenen velinin darp raporuyla birlikte sunduğu şikâyet dilekçesinin altına 5 veli daha imza attı. Buluşup jandarmaya, kaymakama, ilçe milli eğitime, müftülüğe gidip şikâyetçi oldular. Bilmesine rağmen olayı sakladığı için okul müdürünü de şikâyet ettiler. 
“Bir hafta sonra savcılığa giderken 3 aile kalmıştık. Birkaç gün sonra, asılşikâyetçi olan, çocuğuna darp raporu alan veliyi okul müdürü ikna etmiş, o da şikâyetini geri çekmiş. Şimdi sadece 2 veli kaldık şikâyetçi olan” diyor Demirbilek, “Müdüre gidip ‘Bakın olay yargıya intikal etti, siz de gizliyorsunuz, ben bu olayı basına da yansıtacağım’ deyince bana ‘Elinizde delil var mı, nasılispat edeceksiniz’ dedi.”
Savcılığa gittiklerinde nöbetçi savcı “Böyle şey olur mu!” diyerek hemen şikâyetlerini işleme aldı ve jandarmaya talimat verdi. 
İlçe milli eğitim iki müfettiş görevlendirileceğini söyledi. 
Okul müdürü ise, velilerin aktardığına göre, “Müfettiş gelse ne olacak sanıyorsunuz? Burada oturup çay, kahve içecek. Hiçbir şey yapamazsınız. Benim arkamda devlet var, hükümet var” gibi laflar etti. 
Veliler bir hafta sonra ilçe milli eğitime yeniden gidip okul müdürünün kendilerine bunları söylediğini, olayın üstünü örtmeye çalıştığını, kendilerini okuldan kovmaya çalıştığını söylediklerinde ise şube müdür yardımcısının sert tepkisiyle karşılaştılar: “Okulda ne işiniz var? Siz karışmayın!”

Çocukların psikolojisi bozuldu 
Can, “İşin aslı şu...” diyor, “Birincisi, çoğu veli ‘İmamdır, yapar’ diyor. İkincisi, imamları din öğretmeni olarak direkt hükümetin atadığını düşündükleri için, korkudan sadece 5 veli gelebildi şikâyete. Ondan sonra da asıl darp raporu olan çocuğun velisi şikâyetinden vazgeçti. Diğer ikisinden hiç bilgimiz yok, ulaşamıyoruz, Bekir’le ikimiz kaldık.” 
Perşembe günü müfettişler okula geldi, çocuklara imamın kendilerine şiddet uygulayıp uygulamadığını sordular. Çocuklardan birinin iddiasına göre, çocuk “Sopayla vurdu” dese de müfettiş elindeki kâğıda “Hafifçe vurdu” yazmış. 
Cuma günü ise jandarma tarafından uzman eşliğinde çocukların ifadesi alındı.
Demirbilek, “İmam hâlâ okulda derslere giriyor. Benim çocuğumun psikolojisi tamamen bozuldu, okula gitmek, derslere girmek istemiyor” derken Can da “Sesimizi duyun. Ülkenin okullarının halini görün” diyor.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2018, 00:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER