Odabaşı'ndan üç aylar mesajı

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Üç Ayların başlangıcı ve Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Odabaşı'ndan üç aylar mesajı
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, yüce dinimiz İslamiyet’e göre, zamanın en bereketli ve feyizli günleri olarak kabul edilen Üç Ayların başlangıcı ve Perşembeyi Cumaya bağlayan gece kutlanacak Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Recep, Şaban ve Ramazan aylarını kapsayan Üç Ayların dayanışma ve yardımlaşma duygularının ön plana çıktığı günler olduğunu söyleyen Başkan Odabaşı “"Üç aylar; insanların geçmişin muhasebesini yaparak geleceğe azim ve enerji dolu bir şevkle atılma fırsatı bulacakları bir zaman dilimidir” dedi.
Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın Üç Aylar ve Regaip Kandili dolayısıyla yayınladığı mesaj şöyle:
“Yüce Allah’a şükürler olsun ki, zamanın en feyizli ve en bereketli günleri olan üç aylara bir kere daha kavuşmuş bulunuyoruz. 22 Mayıs Salı günü Recep ayına girmiş olacağız.
Ayrıca Receb ayının ilk Cuma gecesi yani 24 Mayıs Perşembe’yi Cuma’ya bağlayan gece de Regaib Kandilidir.
Regâib, çokça rağbet edilen, kıymetli, çok bağış ve bol ihsan anlamına gelmektedir. Regaip Gecesi, kandiller geçidinin ilki ve mübarek Ramazan ayının habercisidir.
Regaip Kandili, Yüce Allah’ın biz kullarına birçok lütuf ve ihsanlarda bulunduğu bir mağfiret ve rahmet gecesidir.
Manevi açıdan huzur dolu günlerin başlangıcındayız. Hep birlikte mübarek üç ayları idrak edecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, sevgili Gölbaşılı hemşehrilerimiz başta olmak üzere, aziz Türk milletinin ve tüm İslam âleminin Üç Aylarını ve Regaib Kandilini tebrik ediyor, bu kutsal günlerin ülkemiz ve bütün insanlık alemi için huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum.”

Gölbaşı Belediyesi Basın Bürosu

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2012, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER