Odabaşı HAT-TRİCK yaptı

Encümen’de bir yıl görev yapacak olan üç üyenin belirlenmesi için yapılan oylamada eşitlik bozulmayınca üyeler kura çekimiyle belirlendi. Kura çekimini yapan Başkan Odabaşı torbadan MHP’li 3 meclis üyesinin adının yazılı olduğu kağıtları çekince ortalık karıştı.

Gölbaşı Belediyesi Nisan ayı ilk meclis toplantısı ilginç bir oylamaya sahne oldu. Encümen’de bir yıl görev yapacak olan üç üyenin belirlenmesi için yapılan oylamada eşitlik bozulmayınca üyeler kura çekimiyle belirlendi. Kura çekimini yapan Başkan Odabaşı torbadan MHP’li 3 meclis üyesinin adının yazılı olduğu kağıtları çekince ortalık karıştı.
Heyecanla kura çekimini bekleyen İktidar ve muhalefet cephesi sonucu şaşkınlıkla karşıladı. Kura çekimlerinin ardından ‘Tesadüf mü, şans mı yoksa bir hile mi var?’ soruları akıllara gelirken,  sonuçlar muhalefet tarafında şaşkınlık, MHP cephesi tarafında ise sevinçle karşılandı.
EŞİTLİK BOZULMADI
Belediye Meclisi’nin Nisan ayı ilk meclis toplantısının gündemini oluşturan encümende bir yıl görev yapacak üç üyenin belirlenmesini içeren seçimler tartışmları da beraberinde getirdi.
Ak Parti grubu Encümen seçimi için Hayati Çal, Engin Çelik ve CHP’li Yusuf Aksakal’ı önerirken, MHP gurubu ise Mehmet Atak, Nizamettin Çakır ve Erdem Karagöz’ü önerdi.
Encümen seçimi oylaması kapalı oylama ile gerçekleştirildi. Kapalı oylama ile yapılan seçimlerin ilk turunda meclis üyelerinin hepsi 13’er oy alınca bir kez daha seçime gidildi ve 2. kez oylama yapıldı
ÜYELER KURA İLE BELİRLENDİ
 2. tur oylamasında da oyların eşit çıkması sonucu Encümen üyeleri kura çekimleri ile belirlendi. 6 meclis üyesinin isimleri teker teker kağıda yazıldı ve Belediye Meclis Başkanı Yakup Odabaşı tarafından kura çekimi gerçekleştirildi.
RASTGELE
Yapılan kura çekimi ise meclis üyelerini hayrete düşürdü. Başkan Odabaşı mıknatısla çeker gibi MHP’li meclis üyelerinden Mehmet Atak, Erdem Karagöz ve Nizamettin Çakır’ın isminin yazılı olduğu kağıtları torbadan çekti. Kura çekimi MHP cephesinde sevinçle ve alkışlarla karşılanırken, AK Parti gurubu ise çekimlerin şokunu yaşadı.
TORBAYA BAKARAK ÇEKTİ
Odabaşı’nın MHP’li meclis üyelerini peş peşe çekmesinin ardından ise AK Partililer, böyle tesadüf mü olur diyerek, Meclis salonunu terk ettiler. Meclis salonu çıkışında da kura çekimlerini değerlendiren AK Parti grubu Başkan Odabaşı’nın kağıtlara bakarak çekim yaptığını iddia ettiler. AK Partili meclis üyeleri ‘derslerine iyi çalışmışlar’ yorumunu yaparak, ilerleyen günlerde konuyla ilgili değerlendirmeleri yaptıktan sonra daha geniş bir açıklama yapacaklarını kaydettiler.
İLAHİ ADALET…
Öte yandan MHP’li Meclis Üyeleri ise AK Parti’ grubunun iddialarına  ‘Çekimler basın mensuplarının gözü önünde yapıldı. Şeffaf bir seçim oldu. AK Parti ve CHP’liler ittifak kurmak istediler ama, başaramadılar” şeklinde cevap verdiler. MHP Grup Başkanı Kadir Yanık, ‘Herkesin gözünün önünde seçimler yapıldı. Kutsal ittifaklarından bir şey bulamadılar da çamur atmaktan mı bir şey bulacaklar” diyerek, daha önceden CHP ve AK Parti ile anlaşma yoluna gittiklerini söyledi. Yanık, yaptığı açıklamada “Biz etik kuralları çerçevesinde bir üyelik teklifinde bulunduk. Çünkü hep birlikte yöneticeğiz dedik. Gelin birisini size verelim dedik. Ama bizle anlaşmadılar” dedi.

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2012, 22:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER