Nefes kesen operasyon

Büyükşehir Belediyesi ekipleri doğum yapan kadına uzun uğraşlar sonunda ulaştı. Olay Selametli Mahallesi’nde gerçekleşti.

Nefes kesen operasyon
           Büyükşehir Belediyesi ekipleri doğum yapan kadına uzun uğraşlar sonunda ulaştı. Olay Selametli Mahallesi’nde gerçekleşti. 29 Şubat sabahı Selametli Mahallesinde ikamet eden Mustafa Durna Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Afet Koordinasyon Müdürlüğünü aradı. Eşinin doğum sancısı çektiğini hastaneye gitmesi gerektiğini belirtti. Ancak yolların yağan kar nedeniyle kapalı olduğunu söyledi. Öncelikle bölgeye 112 ekipleri sevk edildi. Paletli ambulans ile bölgeye ulaşan ekipler Selametli’ye bir türlü gidemedi. Saat 12:30’da sancıları fazlalaşan anne için telefonda telkinlerde bulunarak Kayınvalidesi tarafından doğumun gerçekleşmesini sağladılar. Ancak hastanın bir şekilde hastaneye ulaşması gerekiyordu.
            Büyükşehir Fen İşleri ekipleri Bir greyder, bir kar püskürtme aracı (rotatif) ile birlikte yola çıktılar. Ancak Konya yolu Gölbaşı çıkışından itibaren kapalıydı. Ekipler geri döndü. Sağlık Bakanlığı doktorları annenin ve çocuğun durumunun iyi olduğunu akşam saatlerinde ulaşılırsa hastaneye getirilmesinde bir sakınca olmadığını belirttiler. Afet Koordinasyon Müdürlüğü sürekli olarak hasta yakınları ve doktorlar ile irtibat halinde kaldılar.
            Gece saat 22:00 sularında Bir greyder, bir loder, tuz ekibi zorlu bir yolculuğa başladılar. Konya yolu buzlanma nedeniyle risk arz ediyordu. Yollar büyük-küçük araçlarla doluydu. Nihayet Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Afet Koordinasyon Müdürü koordinesinde önce greyder ardından loder Selametli yol kavşağına geldi. İlk 3 km sorunsuz geçildi. Ancak ilk tepede yaklaşık 1,5 metre kar vardı. 20 metrelik kısım tam 1,5-2 saat içerisinde açılabildi. Ardından Loder önde greyder arkada kalan tepeler zor da olsa açıldı. Hemen 112 ekipleri arandı ve paletli ambulans tekrar yola çıkarıldı. Ambulans ile anne ve küçük çocuk hemen hastaneye sevk edildi. El ekipleri yolları tuzladı ve yol tek şerit halinde açıldı. Selametli’de kar kalınlığı rüzgarında etkisi ile yer yer 1,5-2 metre arasında idi. Köyde Doğuyu aratmayan bir kar yağışı gerçekleşmişti.
Büyükşehir Fen İşleri ekipleri yoğun bir çalışma ve özveri ile görevlerini layıkıyla yerine getirmenin rahatlığıyla yeni yollar açmak üzere bölgeden ayrıldılar.
 

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2012, 12:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER