Mustafa Akıncı'dan Gölbaşı'na ziyaret

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, Gölbaşı'nda bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret etti

Mustafa Akıncı'dan Gölbaşı'na ziyaret

 Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTCCumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Fetullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) yönelik, 'Kıbrıs'ta şu ana kadar tespit edilmiş bir durum söz konusu olmadı. Temenni ederim ki olmaz da. Ama eğer olursa bunun gereği yapılacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.' dedi.



Akıncı, FETÖ'nün darbe girişimine katılan askerlerin hedefi olan Gölbaşı'ndaki Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret etti. Akıncı'yı Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ve Özel Harekat Daire Başkanı Turan Aksoy karşıladı. Akıncı, tören mangasını selamlamasının ardından ve beraberindeki heyetle, Özel Harekat Anıtı’na karanfil bırakarak dua etti. Akıncı, daha sonra Lekesiz ve Aksoy'la başkanlıktaki makamda bir araya geldi.



Ziyaret çıkışı basına açıklamalarda bulunan Akıncı, KKTC'de FETÖ'ye yönelik yapılan çalışmalara ilişkin, 'Kıbrıs’ta böyle bir yapılanma söz konusuysa buna müsamahagösterilecek değildir. Ancak burada bir nokta var. Bu gibi dönemler kritiktir. Bu gibi dönemlerde istenmeyen durumların çıkmaması için dikkatli olmak gerekir. Kurunun yanında yaşları yakmamak için de dikkat etmek lazım. Dolayısıyla istihbari bilgilerin de güvenilir ve inanılır olması lazım. Hükümet elbette buna dikkat etmektedir. Şu ana kadar tespit edilmiş bir durum söz konusu olmadı. Temenni ederim ki olmaz da. Ama eğer olursa bunun gereği yapılacaktır. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.' diye konuştu.



Kıbrıs Türklerinin, Türkiye’ye ve Türk milletine dayanışmasının iletmek üzere Türkiye'de bulunduğunu kaydeden Akıncı, 15 Temmuz darbe girişiminde Özel Harekat Daire Başkanlığında şehit düşen polislere ve diğer şehitlere rahmet dileyerek, yakınlarına taziyelerini iletti.



15 Temmuz darbe girişiminde Türk milletinin, Cumhurbaşkanı'ndan Başbakan'a, muhalefet partileri ve pek çok platformda bir dayanışma örneği göstererek demokrasiye sahip çıktığını belirten Akıncı, 'Hiçbir millet demokrasi dışı rejimlerde gelişip kalkınamaz. Bulunan rejimlerin içerisinde en sağlıklısı demokrasi, demokratik hukuk devletiAtatürk'ün kurduğu bu cumhuriyet de onun ilkeleri çerçevesinde demokratik, laik, sosyal hukuk devleti. Sanıyorum ki gelecekte de bulunabilecek rejimlerin en sağlıksı görünüyor.' dedi.



Akıncı, darbe girişimi sonrasında Türkiye'nin ABD’ye gerekli dosyaları gönderdiğini hatırlatarak, gerekenlerin hukuk içerisinde yapılmasını temenni etti. Böylesine ağır suçun cezasız kalmayacağına işaret eden Akıncı, cezaların da hukuk çerçevesinde verilmesinin hukuk devleti olmanın en temel prensiplerinden olduğunu belirtti.



Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz ise Türk Polis Teşkilatının hukukun üstünlüğüne inanan bir teşkilat olduğunu belirterek, '15 Temmuz akşamı da bu ilkelerinden taviz vermeden, meşru iradenin yanında, 15 Temmuz darbe gecesi 81 ilde darbecilere karşı sonuna kadar silahlı mücadelesini sürdürdü.” diye konuştu.



Lekesiz, darbe teşebbüsünün olduğu gece göreve gitmek üzere hazırlanan 85 özel harekat polisinin beklediği noktaya F-16'lar tarafından birer ton ağırlığında iki lazer güdümlü füze atıldığını, akabinde Havacılık Daire Başkanlığı’nda hazırlanan helikopter ile personelin bulunduğu noktanın da bombalandığını ifade etti.



Lekesiz, her iki saldırıda 43’ü özel hareket 7’si havacılık dairesi mensubu 50 polisin şehit olduğunu kaydetti.

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2016, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER