Murat Ilıkan'dan ziyaretler

Üretken belediyecilik anlayışıyla Gölbaşı’nı Cumhuriyetimizin 100. Yılına hazırlama vizyonunu adım adım hayata geçiren Gölbaşı Belediyesi bu anlamda Gölbaşı Kent Çiftliği projesiyle, ilçedeki tarım potansiyelini hayata geçirmek için harekete geçti.

Murat Ilıkan'dan ziyaretler
 Gölbaşı Kent Çiftliği Fiziki ve Kurumsal Altyapısının Oluşturulması Fizibilite Projesi çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, çeşitli kuruluşların da görüşleri alınmaya devam ediliyor.
Bu kapsamda Gölbaşı Kent Çiftliği Proje Koordinatörü ve Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ilıkan ile beraberindeki heyet Gölbaşı Ziraat Odası Başkanı Sadullah Karaaslan'ı ve Gölbaşı Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Pınar Oktay Koç’u ziyaret ederek,  Gölbaşı Kent Çiftliği'yle ilgili bilgiler verip, projeye dair beklenti ve görüşlerini aldı.
Gölbaşı Belediyesi olarak amaçlarının ilçe ekonomisinde önemli payı bulunan tarımı canlandırmak, Gölbaşı’na önemli bir rekreasyon ve üretim odağı kazandırmak olduğunu söyleyen Murat Ilıkan, bu kapsamda Ankara Kalkınma Ajansı ile birlikte yürütülen Gölbaşı Kent Çiftliği Fiziki ve Kurumsal Altyapısının Oluşturulması Fizibilite Projesi’nde son aşamaya gelindiğini kaydetti. 
Ilıkan, Gölbaşı Kent Çiftliği Projesi’nin Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek’in "100. Yılın Model Kenti Gölbaşı" vizyonunun bir parçası olduğuna dikkat çekti. Ilıkan projenin ayakları yere basan sağlam bir proje olduğunun altını çizerken, Gölbaşı Kent Çiftliği Projesi’nin ortak akılla yürütüldüğünü ve amacına ulaşması için toplumun her kesiminden görüş alındığını,  alınan görüşlerin ise dikkate alındığını ifade etti. 
Gölbaşı'nda öncü rol üstlenecek ve bölgeye ivme kazandıracak model bir girişimin ve yatırımın oluşturulmasını hedeflediklerini kaydeden Ilıkan, Kent Çiftliği Projesi'yle bir yandan tarım turizminin canlandırılmasına, diğer yandan katma değeri yüksek üretimin güçlendirilmesine katkı sağlanabileceğine vurgu yaptı.
Ilıkan sözlerini şöyle sürdürdü;
“ Verimli tarım arazilerine sahip  Gölbaşı’nın coğrafi konumu da dikkate alındığında,Gölbaşı Kent Çiftliği’yle ilçemiz ülkemizin gelecekteki tarım politikalarında önemli bir yere sahip olacak. Gölbaşı Belediye Başkanımız Ramazan Şimşek’in de tarım ve hayvancılığa verdiği önem de bugüne kadar bu iki alana verdiği desteklerle  ortadadır. Beleidye Başkanımız Ramazan Şimşek'in öncülüğünde, Gölbaşı Belediyesi'nin tarım ve hayvancılığa olan desteği artarak devam edecektir.”

Güncelleme Tarihi: 17 Ağustos 2020, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER