Murat Ilıkan : 'Krize dönüşmeden tedbir alınmalı'

Ankara Büyükşehir Belediyesi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Haymana Bulvarı’ndaki trafik sorununun daha sıkıntılı bir hale dönüşmeden Büyükşehir Belediyesi’nin bir çözüm üretmesi gerektiğini söyledi.

Murat Ilıkan : 'Krize dönüşmeden tedbir alınmalı'
 Kanal 5’te Yekpa Ahmed'in moderatörlüğünü üstlendiği  ‘Merkez Ankara’ programına konuk olan Ilıkan,  canlı yayında Haymana Bulvarı’nda günden güne büyüyen trafik sorunuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Doğal güzellikleri, stratejik konumu ve yerel yönetimin yapılan hizmetleriyle Gölbaşı’nın artık tercih edilen bir ilçe olduğuna dikkat çeken Murat Ilıkan şu ifadeleri kullandı;

GÖLBAŞI TERCİH EDİLEN İLÇE HALİNE GELDİ

“Ankara gibi denize hasrete olan bir şehirde o deniz iklimini yaşatan güzel ve özel bir ilçedir Gölbaşı. Pandemi döneminde evde kalan insanlar doğayla buluşmak Gölbaşı’nın güzelliklerine ulaşmak isteyince ilçemize teveccüh biraz daha arttı.Haymana Yolu bölgesinde villaların oluştuğu bir hat oluştu. Hal böyle olunca Gölbaşı yaşanmak için tercih edilen bir ilçe oldu. Tercih edilen bir ilçe olması aslında bu yerel yönetimin doğru çalıştığının da bir göstergesidir. ”

 

HAYMANA YOLU ARTIK YETERSİZ KALIYOR

“Artık yaşayan nüfus arttı, araç trafiği arttı. Toplu ulaşım araçları yetersiz. Şahsi araçların daha çok kullanıldığı bir yol oldu. Sadece Gölbaşı’nda tescilli 22 bin 500 araç var,Haymana’da 10 bin tescilli araç var. Gölbaşı’nın nüfusu 140 bin ama ilçenin merkeze olan entegrasyonu sebebiyle hafta sonu nüfusları neredeyse 250 bini buluyor. Haliyle Haymana Yolu artık yetersiz kalıyor.”

KRİZE DÖNÜŞMEDEN TEDBİR ALINMALI

“Burada da bir krize dönüşmeden bir tedbir almak lazım. İnsanlar bir saat temiz hava alabilmek için bir gününü trafikte geçirebiliyor. Zaten normalde yoğun bir hat, bir de hafta sonu gelen ziyaretçilerin oluşturduğu bir yoğunluk var. Pandemi süreciyle villalarına ve hobi bahçelerine gelen insanlar var. Düğün salonlarına gelenler de var. Ve bunlardan dolayı bir trafik yoğunluğu başlıyor.”

GÖLBAŞILI MAĞDURİYET YAŞIYOR

“Gölbaşı’nın içinde yaşayan insanlar yürüyüş mesafesinde olan bir yere aracıyla gitmek istese 2 saati biliyor. Bu hem Gölbaşılı vatandaşlara mağduriyet hem de gelenlere mağduriyet.  Bir ilçeye rağbet artmış, tercih edilen ve yatırıma açık bir ilçe ise bu trafik insanların gözünü korkutabilir. Bu nedenle Haymana Yolu bir an evvel çözüm bekleyen bir sorundur. O yolun krize dönmesini beklersek bir trafik felaketine sebep olabilir ve bölgenin gelişimine darbe vurulmuş olunur.”

YOLUN YAPIM YETKİSİ BÜYÜKŞEHİR’DE

 “Bir an evvel sorunun çözümü için fiziki, sinyalizasyon ve farklı güzergahlar üzerinden nasıl çözülebiliyorsa çözülmelidir. Biz vatandaştan aldığımız talepleri bu konuda dile getiriyoruz ama hem yetki hem sorumluluk hem de imkan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde.”

ANKARA’DAKİ TÜM ÖĞRENCİLER GELEBİLECEK

Üniversite öğrencilerinin de Ankara için bir değer olduğunu ifade eden Ilıkan, Gölbaşı’nın bir üniversite şehri olduğuna dikkat çekerek “ Gölbaşı’nda 4 tane üniversite var ve büyük bir kampus  niteliği taşıyor. O arayı doğru kullanabilirsek öğrenciye hem şehre entegre edebilme, hem de orda yaşamasını sağlamak için çalışmalarımız var. Gölbaşı Belediye Başkanımız Ramazan Şimşek’in Üniversiteler Caddesi diye bir projesi var.  Ankara’daki tüm öğrencilerin gelebileceği, orada rahat, huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşam sürebileceği bir alan oluşturmaya gayret ediyor.” Dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2020, 21:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER