MURAT ILIKAN: “Başıboş sokak hayvanları yüzünden insanlar artık gezemiyor

Ankara’daki başıboş sokak hayvanları sorunun günden güne büyüdüğünü söyleyen ABB MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu sorunla ilgili bir çözüm üretmediğini söyledi. 

 Ankara’daki başıboş sokak hayvanları sorunun günden güne büyüdüğünü söyleyen ABB MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu sorunla ilgili bir çözüm üretmediğini söyledi. 
Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı toplantısında Büyükşehir Belediyesi, ASKİ ve EGO Genel Müdürlüklerinin 2019 mali yılı kesin hesabı ve faaliyet raporları görüşüldü.
15 saat süren faaliyet görüşmelerinde MHP Grubu adına söz alan ve bir konuşma yapan MHP ABB Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Yavaş yönetiminin bir yılını değerlendirirken Gölbaşı’nın en büyük problemi olan sokak hayvanları konusunu da meclis gündemine taşıdı. 
ÇALIŞTAYLARLA ÇÖZEBİLDİNİZ Mİ?
CHP’li Mansur Yavaş’a “Sokak hayvanları problemini salonlarda insanlarla yaptığınız çalıştaylarla çözebildiniz mi?” diye soran Ilıkan CHP’li Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarıyla ilgili bir çözüm üretmediğine dikkat çekerek “ Salonda yapılan sokak hayvanları çalıştayının sokağa yansıması yok.” dedi.
HERKESİN HAYATINA OLUMSUZ YANSIYOR
Yavaş’a ve meclise sokak hayvanlarının Ankara’daki saldırılarını gösteren Ilıkan “Bakın son bir yıl içerisinde gazete haberlerinde sokak köpekleri çocuğa saldırdı, adama saldırdı, kadına saldırdı diye haberler var. İnsanlar artık gezemiyor. Buna çalıştaylarla çözüm bulamazsınız sokaklarda olmanız gerekiyor. Siz bakmak istemesiniz de bu sorunlar yaşıyor ve bu şehirde yaşayan herkesin hayatına olumsuz yansıyor.” dedi.
TAŞINACAĞINI BİLE BİLE BİR ÇİVİ BİLE ÇAKMADINIZ
Meclis kararı olmasına rağmen Gölbaşı’ndaki hayvan barınağının taşınmadığına dikkat çeken MHP’li Ilıkan “ Kapsamlı bir hayvan barınağı bile yapmadınız. Burada meclis kararımız bile var, önerge bile verdik Gölbaşı’ndaki hayvan barınağı taşınsın yeri de hazır diye. Hatta köpek barınağının bulunduğu alana  Millet Bahçesi yapılacak bununla ilgili size hukuki yazılar da geldi. Mevcut barınağın taşınacağını bile bile bir çivi bile çakmadınız. Ama yapmadınız. Bir tanesi bile yetmezken bir tane numunelik bir barınak bile yapmadınız.” diye konuştu. 
PARÇALANMAKTAN SON ANDA KURTULMUŞTU
Yıllardır Gölbaşı’nın en büyük problemi olan ve her geçen gün daha da artan başıboş köpek sorunu Geçtiğimiz hafta Gölbaşı Eymir Mahallesi’nde onlarca köpeğin saldırısına uğrayan bir M.A. isimli bayan ve 8 yaşındaki çocuğu parçalanmaktan son anda kurtulduğu haberleriyle tekrar gündeme gelmişti.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2020, 16:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER