Mogan Sel Kapanı'na 1000 fidan dikildi

Gölbaşı Belediyesi ve DSİ 5. Bölge Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği fidan dikme etkinliğinde 1000 sedir fidanı toprakla buluştu.

Mogan Sel Kapanı'na 1000 fidan dikildi

 Mogan Sel Kapanı alanında gerçekleşen fidan dikimi etkinliğine, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, DSİ 5. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Park ve Bahçeler Müdürü Hakan Göçer, Baldudak ve İhsan Köksal Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Duruay, Mogan Sel Kapanı’nın Gölbaşı ve Ankara’nın sel baskınına karşı bir teminat olduğunu söyledi.

“3 sene içerisinde yaklaşık 200 bin fidan diktik’’

Gölbaşı’nın göl ve su olarak zengin bir ilçe olduğunu aktaran Duruay, şunları kaydetti:

“Bunu da yeşille taçlandırdığımız zaman Gölbaşı’nın güzelliği ortaya çıkıyor. Burada fidan dikme programı gerçekleştirdik. Hem gençlerimize fidan dikmenin sevgisini hem de en azından dikili bir ağacım var demelerini sağlıyoruz. Gölbaşımıza hayırlı olsun.  3 sene içerisinde yaklaşık 200 bin fidan dikimi gerçekleştirdik. Bunu da inşallah artıracağız. Gölbaşı’nda kişi başına düşen aktif yeşil alanını artırma çalışmalarımız devam ediyor.  Fidan dikmek hem dini hem de insani görevimiz.”

DSİ 5. Bölge Müdürü Dündar, Mogan Sel Kapanı’nın, Ankara’nın taşkınlarına karşı emniyetini sağlayan bir yapı olduğunu söyledi.

Dündar, Mogan Sel Kapanı’nın, taşkın olduğunda, yaklaşık 20 milyon metreküp suyu depolamak suretiyle Gölbaşı ve Ankara merkeze doğru olan kanallara yönlenmesini geciktirmek amacıyla yapıldığını ifade ederek, şöyle devam etti:

“Geçen sene DSİ 5. Bölge Müdürlüğü olarak bu yapıtı tamamlayarak hizmete açtık. İnşallah bu tesis sayesinde artık Ankara ve Gölbaşı taşkına karşı daha güvenli bir hale gelmiş oluyor. Bu günde burada sel kapanımızın çevresindeki yerlerde ağaçlandırma faaliyetine gençlerimizle beraber yaptık. Böyle bir etkinliğe destek verdikleri için Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’a, personellerine, öğrenci ve öğretmenlere teşekkür ediyorum.”

Etkinlikte, Başkan Duruay, DSİ 5. Bölge Müdürü Dündar  ve öğrenciler fidanların can suyunu verdi.

Güncelleme Tarihi: 29 Nisan 2017, 03:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER