Mogan Kuşları’na Müthiş Kampanya

Gölbaşı Belediyesi tarafından, fırınlardan toplanan ekmekler Mogan Gölü’ndeki kuşlara veriliyor. Günde toplanan 1000'den fazla ekmek, kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta sıkıntı çeken Mogan Gölü’ndeki kuşlar için Mogan Gölüne bırakılıyor.

   Mogan Kuşları’na Müthiş Kampanya
 Gölbaşı Belediyesi Başkan Vekili Ferit Yılmaz, bayat ekmeklerin çöpe gitmesini önlemek ve değerlendirmek amacıyla ''Bayat Ekmek Toplama Kampanyası'nı hayata geçirdiklerini söyledi.

 

İlçedeki fırınlardan Zabıta Müdürlüğümüz ekipleri tarafından hergün bayat ekmeklerin hergün toplandığını ifade eden Başkan Vekili Yılmaz, ''Gölbaşı’nda günlük olarak fırınlardan 1000 adet bayat ekmek toplar hale geldik. Amacımız İsraf edilen ekmeklerin toplanarak gölde yem bulma sıkıntısı yaşayan kuşlara vererek yaşamlarını kolaylaştırmak. Gölbaşımız diğer doğal güzelliklerinin yanı sıra kuş cennetidir. Biz Gölbaşı Belediyesi olarak ''Bayat Ekmek Toplama Kampanyası'' başlattık.  Zabıta Müdürlüğümüz tarafından fırınlardan bayat ekmekleri toplayarak Mogan gölümüzdeki kuşlara verilmesini sağlıyoruz. Bu kampanyadaki amacımız kuşların kış aylarında aç kalıp telef olmalarını engellemek. Bunun içinde tüm halkımızı duyarlı olmaya davet ediyorum.’ İfadelerini kullandı.

 

 

Ekmek toplama kampanyasının en büyük destekçisi olan Fırıncı esnafı da Gölbaşı Belediyesi’ne teşekkür ederek, ‘Belediyemizin başlatmış olduğu bu kampanya için çok teşekkür ediyoruz. Elimizde kalan bayat ekmekler Belediyemiz vasıtasıyla Kış aylarında yiyecek bulma sıkıntısı çeken kuşlarımıza veriyorlar. Belediyemizin bu tür kampanyalarını her zaman destekleyeceğiz’ ifadelerini kullandılar.

Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2015, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER