Mogan için bütçe ayrılıyor

Eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Mogan Gölü’nün temizlenmesi için 100 milyon liralık bir bütçe ayıldığını müjdeledi.

Mogan için bütçe ayrılıyor
 Eski Başbakan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Emrullah İşler, Mogan Gölü’nün temizlenmesi için 100 milyon liralık bir bütçe ayıldığını müjdeledi.

11. Uluslararası Gölbaşı Şenliği’ne katılan Ankara Milletvekili Emrullah İşler, şenliği açılış konuşmasında Mogan Gölü için müjdeli haberi verdi. İşler, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay’ın hizmet dönemine hızlı başladığını ifade ederken, Mogan Gölünün temizliği hakkında da konuştu.

KÜLTÜRÜN ÖZGÜN OLANINA DEĞER VERELİM

Şenlikler birliğin ve beraberliğin bir göstergesi olduğunu dile getiren İşler, 'bu şenliklerin gerçek Ankara kültürünü yansıtması açısından ortaya koymuş olduğu misyonu ve işlevi de önemsiyorum" dedi. "Son yıllarda Ankara kültürü adına edepsiz ifadelerin geçtiği, belden aşağı vurulduğu bir takım şarkılar, türkülerin Ankara Kültürü diye yansıtıldığını belirten İşler, "Bir Ankaralı olarak bunları kabul etmediğimi de açıklamak istiyorum. Biz kültürün özgün olanına değer vermemiz lazım. Yozlaşmalara, bir takım ahlaksızca, edepsizce olanlarına da prim vermemiz gerekir." şeklinde konuştu.

MOGAN İÇİN 100 MİLYONLUK ÖDENEK

Mogan Gölü’nün temizlenmesi için hükümet bütçesine 100 milyon liralık bir ödenek ayrıldığını söyleyen İşler “Bildiğiniz gibi Mogan Gölü son yıllarda bir sayfiye yerine döndü ve etrafı güzelleşti. Şuan ki Belediye başkanımız yeni olmasına rağmen Gölbaşı'na hizmetlerine başladı. Gölbaşı için en önemli olan husus gölün temizlenmesidir. Meclis başkanımızın ve Ankara milletvekillerimizin Çevre Başkanımız ile yaptığı  görüşmeden müjdeli bir haber geldi. İnşallah 2015 bütçesine bu gölün temizlenmesi için 100 milyon bir bütçe konulacak ve Gölbaşı Mogan Gölü temizlenmiş olacak. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.” şeklinde konuştu.

GÖLBAŞI'NIN İKİYE BÖLÜNMÜŞLÜĞÜ ÇÖZÜLECEK

Gölbaşı'nın en önemli sorunlarından biri olan ikiye bölünmüşlük ile ilgili de açıklamalarda bulunan İşler, "Gölbaşı'nın iki tarafının birbirine bağlanması lazım. Bu artık alttan mı olur, yoksa üstten mi olur, bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bu konuda da gerekli çalışmalar yapılıyor. İnşallah Fatih Bey döneminde bu sorunun da ortadan kaldırarak sonlandıracağız" dedi.

Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 09:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER