MHP’li Ilıkan’dan Büyükşehir’e eleştiri: ‘Okullar açılınca karınca oldular

Büyükşehir Belediyesi’nin Eskişehir Yolu üzerindeki 3 alt geçit projesine, okullar açılırken başlamasına tepki gösteren ve yaşanan trafik çilesine dikkat çeken MHP’li Murat Ilıkan, “Koca bir yaz boyunca ağustos böceği gibi yatıp bugün karınca olacakları tuttu” eleştirisinde bulundu.

MHP’li Ilıkan’dan Büyükşehir’e eleştiri: ‘Okullar açılınca karınca oldular
 Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Büyükşehir Belediyesi’nin Eskişehir Yolu Dumlupınar Bulvarı üzerine yapacağı 3 alt geçit projesine, okullar açılırken başlamasına tepki gösterdi. Trafiğin Yaşamkent içine yönlendirilmesi nedeniyle yaşanan trafik sıkıntısına dikkat çeken Ilıkan, “Bu vatandaşa yapılmış bir zulümdür” dedi. Planlama hatası yapıldığını ifade eden MHP’li Ilıkan şunları söyledi:

VATANDAŞA YAPILMIŞ BİR ZULÜMDÜR

“Yapılan hiçbir çalışmaya karşı değiliz. Elbette vatandaşın faydasına olan bir şey varsa yapılacak. Ama bir şeyi yapmak kadar bunun zamanlaması da çok önemli. 150 gündür hiçbir şey yapmayan bir belediyenin, ne olduysa tam okulların açılacağı, trafiğin en yoğun olacağı, Ankara’nın en kalabalık olacağı hafta aklına çalışmak geldi. Koca bir yaz boyunca ağustos böceği gibi yatıp bugün karınca olacakları tuttu. Okullar açılınca karınca oldular. Millet şu manzarayı hak ediyor mu? Bu vatandaşa yapılmış bir zulümdür. Ankara bunu hak etmiyor.

MHP’li Ilıkan’dan Büyükşehir’e eleştiri: ‘Okullar açılınca karınca oldular’

BÖYLE BİR DÖNEM BAŞLANGICI OLUR MU?

Hizmet edecekseniz bunun yöntemi vardır. Böyle bir pazartesi olur mu? Böyle bir dönem başlangıcı olur mu? Öğrenciler okullarına yetişemediler, işe gidecek insanlar işine yetişemedi, hasta olanlar hastaneye yetişemedi. Bunun bir sorumlusu var; bu işin sorumlusu bu işi sorumsuzca bugüne bırakanlardır. 150 gün boyunca belediyenin yemekhanesindeki paravanı kaldırmayı insanlara hizmet diye anlatanlar bugüne kadar neyi beklediler? Bu yol şehrin can damarı. Şehir dışından Ankara’ya giriş noktası. Şehirlerarası otobüsler, TIR’lar bu yolu kullanıyor.

GÖRDÜK HENÜZ ÇALIŞMA DA BAŞLAMAMIŞ

Şimdi kentin en hareketli olduğu döneminde düşünsenize insanların evlerinin önünden, sokaklarından şehirlerarası otobüsler, TIR’lar, kamyonlar geçiyor. Bu trafiğin çilesini yaşıyorlar. Bugün itibarıyla bu caddelerdeki, sokaklardaki çocukların can güvenliği tehlikede, insanların sağlığı tehlikede. Bu yollar da yarın trafik ağırlığı yüzünden bozulacak. Birde tamir için bu yolları kapatmak zorunda kalacaklar. Tam anlamıyla bir planlama hatası. Kamuoyuna ne kadar süreceğiyle ilgili net bir açıklama da yapılmadı. Geldik gördük henüz çalışma da başlamamış. İlk günkü trafiği atlatmak için yol kullanılabilirdi, Ankaralılar pazartesiye çileyle başlamamış olurdu.”

ÜÇ ALT GEÇİT YAPILACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Eskişehir Yolu üzerinde kavşak yapım çalışmaları kapsamında Konutkent Mahallesi ile Yaşamkent Mahallesi girişi kavşağında birer alt geçit, Başkent Üniversitesi önündeki giriş kapısı sonrasında ise bir U dönüş alt geçidi inşa edecek. Çalışmalar nedeniyle Eskişehir Yolu’nun bu kısmını kapatan Büyükşehir Belediyesi, alternatif olarak yolu iki gidiş iki geliş olmak üzere 3250 caddeden başlayarak, 3222, 3035,2945 ile 2629 caddeleri üzerinden veriyor. Eskişehir Yolu trafiği kent içine dönerken bazı noktalardan dönüş yapmak isteyen sürücüler yüzünden de ulaşım aksıyor.

MHP’li Ilıkan’dan Büyükşehir’e eleştiri: ‘Okullar açılınca karınca oldular’

MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, dün alt geçit çalışması için kapatılan yolları ve trafik sıkışıklığının yaşandığı caddeleri yerinde inceledi.

MHP’li Ilıkan’dan Büyükşehir’e eleştiri: ‘Okullar açılınca karınca oldular’

Toplu taşıma araçları alternatif güzergahtan geldiği için yayalar burada inerek Eskişehir Yolu’na geçmek için yürümek zorunda kalıyor.

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2019, 12:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER