MHP'den sert eleştiriler

MHP Grup başkanvekili Ali İhsan Tunç belediye yönetimine ağır eleştirilerde bulundu.

MHP'den sert eleştiriler
 Gölbaşı Belediye Meclisi, 2017 yılı Ekim ayı olağan meclis toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay başkanlık etti.

MHP Gölbaşı Belediye Meclis Grup Başkanvekili Ali İhsan Güçlü, bütçe ve performans görüşmelerinde şunları kaydetti;

Yürütme kurulu ve belediye temsilcilerinin katılmamasından dolayı kent konseyinin gerçekleşememesinden büyük bir üzüntü duyduğunu ifade ederek, bu konuda yetkili mercilerin daha duyarlı olması gerektiğinin altını çizdi.

Gölbaşı’nın sorunlarından bazılarını başlıklar altında sıralayan Güçlü, bu sorunlarla ile ilgili beklentilerini ve çözüm önerilerini dile getirdi.

İlçemizde nüfusun hareketli ve yoğun olduğu bölgelerin trafik akışı gözden geçirmeleridir; can ve mal kaybına yol açacak yerlerde aydınlanma ışıklandırma hız kesici kasisler gerekli uyarı ve iyi kaz levhaları ile ilgili eksiklikler ivedi olarak giderilmelidir.

-Yaklaşık 50 gündür Taşpınar Mahallemizde belirlenen bir alanı harfiyat dökümü yapılmaktadır. Yapılan bu iş ve işlemlerle ilgili kamuoyunun ve belediye meclisinin bilgilendirilmesi gerekmektedir. Bu konuda bir komisyon kurularak bölgede inceleme yapmasını, kamuoyunun ve belediye meclis üyelerinin bilgilendirmesini talep ediyoruz.

-Karşıyaka Mahallemizin cephe yenilemesi ile ilgili planlama var mıdır? Bu konuda mahalle sakinlerinin beklentisi vardır. Bu beklentinin dikkate alınmasını talep ediyoruz.

-Alpaslan Türkeş Parkındaki Kültür Merkezinin durumuyla ilgili geçen ay grup olarak bir önerge vermiştik. Bu önergenin ne durumda olduğu hakkında bilgi verilmesini istiyoruz.

-Yeniden yapılmak için kazılan yolların tekrar asfaltlanması 50-60 günü bulmuştur; bu durumda mahalle halkını ve esnafı çileden çıkarmıştır.

-Belediye çalışanlarının (iştirak olunan firmalardaki) ücretlerinden yapılan kesintiler de dar gelirli ailelerin yaşam standartlarını aşağı çekmiş, okulların açıldığı dönemde zora sokmuştur.  Öğrendiğimiz kadarıyla yapılan kesinti vergi diliminin aşılmasından dolayı yapılmıştır;  lakin önceki iki yılda bu kesinti yapılmamıştır. Bu kesintinin bu yılda yapılmamasını önündeki hukuki engel nedir? Bu çelişkili durumun izahını istiyoruz.  Alt gelir seviyesindeki bu ailelere sosyal olarak kanunlar çerçevesinde yapılacak olan sosyal yardımların yapılmasını talep ediyoruz.

-İlçemizin değerlerinden andezit taşı ile ilgili olarak programda belirtilen andezit taşının kullanımının yaygınlaştırılması için çalışmak ibaresi de başka bir çelişkidir. Büyükşehir Belediyesinin uhdesinde sorumluluğunda bulunan bütün caddeler üzülerek belirtiyoruz ki andezit taşı sökülüp beton yapı malzemeleri ile kaplanmıştır. Adına festival düzenlenen Andezit taşının en azından festivalin yapıldığı parkın girişinde yer almalıydı şunu belediyemiz de büyükşehir meclis Büyükşehir Belediye Üyelerimizden istirham ediyoruz Cemal Gürsel Caddesi bu manada sembol bir caddedir; lütfen bu caddedeki uygulama ve İmalatları andezit taşı ile yapalım.

-2016 yılında açılan gençlik ve sanat merkezi sayısı sıfır, 2017 sıfır, 2018 planında yok. Halbuki 687 Sayılı Kanun Kanun Hükmünde kararname ile belediyelerin bu noktada rahat hareket yapabilmesi için düzenleme yapılmıştır. 

-Yine önceki yıl yapılan düzenlemeyle belediyelerin yurt yapması ve paydaş olmasının yolu açılmıştır; bu alan kamu tarafından doldurulmalıdır. İlçemizdeki yaklaşık 10.000 öğrenciye ev sahipliği yapan KYK'nın sorunlarının çözümüne katkı sunulmalıdır.

-Konut stokunu arttırmak amacıyla toplu konut alanları oluşturmak diye eklediğiniz ibareyi önemsiyor ve takipçisi olacağımızı belirtiyoruz; orta ve alt gelir grubunun ilçemizde konut sahibi olmasını sağlayacak projeleri bekleyen bir kitlenin olduğunu belirtiyoruz.

-Firmalara ödenecek miktar 67 milyon TL, Mevlana Parkı Tesisi %100 uzun vadeli kredi, Seğmenler Pazaryeri Tesisi %50 uzun vadeli kredi, 120-130 milyon TL arası gelir bekleniyor.

-2016 yılı 20 milyon gelir gider arası fark var.2017 kredi borçlanması düşünülmüyor. 2018 yılı 15 milyon TL arsa satış gelir bekleniyor.

-2018 yılı toplam bütçe 173.000.800 milyon TL gelir 173.000.800 milyon TL gider olarak denk bütçe olarak planlanmıştır. Gerçekleştirmekte olduğumuz 2018 yılına ait Bütçe ve Performans programının ele hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 10 Ekim 2017, 20:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER