MHP'li Ilıkan: 'Atatürk’ün gelişini Konya Yolu’nda canlandıralım'

ABB Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Konya Yolu’ndaki Samanyolu Rekreasyon Alanı’nın yanına Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin canlandırıldığı bir alan kurulmasını önerdi.

MHP'li Ilıkan: 'Atatürk’ün gelişini Konya Yolu’nda canlandıralım'

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi MHP Grup Başkanvekili Murat Ilıkan, Konya Yolu’ndaki Samanyolu Rekreasyon Alanı’nda Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin canlandırıldığı özel bir alan oluşturulmasını önerdi. Bu konuda ABB Meclisi’ne bu ay önerge verdiklerini de belirten Ilıkan, kent girişlerinde yapılacak düzenlemelerle Ankara’nın taşıdığı misyonun ve değerin ortaya çıkartılması gerektiğine dikkat çekti. Bu adımla tarihsel hafızaların canlandırılacağını vurgulayan Ilıkan, şunları söyledi:

DÜZENLEMEYE İHTİYAÇ VAR

“Dünya genelinde artık kentler arası rekabet anlayışı yaygınlık kazandı. Kent kimliğini koruma, oluşturma, geliştirme arayışının her zamankinden daha fazla önem taşıdığı bu günlerde, kent girişlerinin de kent kimliği ve misyonu ile uyumlu olarak düzenlenmesi konusu giderek daha çok önem kazanıyor. Bu kapsamda, Başkentimiz Ankara’nın girişlerinin de hassasiyetle yeniden düzenlenmesine ihtiyaç vardır. Bilindiği gibi 2023, Ankara’mızın başkent oluşunun, cumhuriyetimizin ise kuruluşunun 100. yılı.

BÜYÜK ÖNEME SAHİP

Ankara’mız Milli Mücadele’nin ve Cumhuriyet’in kurucu değerlerinin can bulduğu en önemli merkezlerimizden birisi. 100 yıl önce millet olarak verilen ve tüm Türk Dünyası’na örnek olan bu kutlu mücadelenin merkezi olan Ankara’nın kent girişlerinde yapılacak düzenlemelerle Ankara’nın taşıdığı misyonun ve değerin ortaya çıkartılması, hafızaların canlandırılması gerekmektedir. Bu doğrultuda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinin karargâhı olarak seçtiği Ankara’ya giriş yaptığı güney aksı da büyük önem taşımakta.

ÖNERGE VERDİK

Gölbaşı’ndan kent merkezine doğru gelirken, Konya Yolu üzerinde bugün işlevsiz bırakılarak amaç dışı kullanımlara mekân olan Samanyolu Rekreasyon Alanı’nın hemen yanı başında bulunan yerin Atatürk’ün Ankara’ya gelişi, seğmen kültürü ve kurtuluş mücadelesi yaklaşımıyla düzenlenmesi gerekmektedir. Bu anlamda MHP grubu olarak alanın yeniden düzenlemesi ve Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin sembolize edilmesi için ABB Meclisi’ne de bir önerge verdik. Bu adım Atatürk’ün Ankara’ya giriş yaptığı güney aksında tarihsel hafızaların canlandırılmasına büyük katkı sağlar.”

Kaynak: Hürriyet Ankara

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2020, 10:13

YAKUP KARAGÖZ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER