Mecliste kritik oylama

Gölbaşı Belediye Meclisi 2012 yılının en kritik meclis toplantılarından birisini Pazartesi günü gerçekleştirecek. İhtisas komisyonlarının belirleneceği toplantının sonucu merakla beklenirken, Ak Parti Genel Merkez’inin gözü kulağı da bu toplantıya çevrilmiş durumda.

Mecliste kritik oylama

Gölbaşı Belediye Meclisi 2012 yılının en kritik meclis toplantılarından birisini Pazartesi günü gerçekleştirecek.  İhtisas komisyonlarının belirleneceği toplantının sonucu merakla beklenirken, Ak Parti Genel Merkez’inin gözü kulağı da bu toplantıya çevrilmiş durumda.

İKTİDARLA MUHALEFET EŞİT SAYIDA

İmar komisyonu ve Plan Bütçe komisyonu gibi iki kritik komisyonun yeni üyeleri de bu toplantıda belirlenecek. Yüksel Özbek’in MHP’den istifa edişi, Hamit Mermer’in de Ak Parti’ye geçmesiyle birlikte sandalye sayısı 12’ye düşen MHP’de gözler muhalefetin sergileyeceği tutuma çevrildi.

Mecliste üye sayısı 12 olan MHP’ye karşılık, 10 Ak Partili 2 de CHP’li meclis üyesi bulunuyor. Bağımsız meclis üyesi Yüksel Özbek’inde muhalefetle birlikte hareket ederse muhalefet üyeleri, iktidarın üyelerinden 1 fazla olacak.

ODABAŞI EKSİĞİ TAMAMLIYOR, SONUÇ KURA İLE BELİRLENEBİLİR

Ancak bu fazlalığı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı kapatıyor. Açık oylamalarda eşitlik durumda Başkanın oyu 2 oy sayılırken, ihtisas komisyon üyelerinin seçimi gizli oyla belirlendiği için Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın oyu tek oy sayılacak. Eşitlik durumunda ise ihtisas komisyon üyeleri kura yöntemi ile belirlenecek.

DURAN ÖZKAN GEÇTİĞİMİZ YILA DAMGASINI VURMUŞTU

Geçtiğimiz yıl yapılan Plan Bütçe Komisyonu seçimlerine Ak Partili Duran Özkan’ın tavrı damgasını vurmuştu. Komisyon üyeleri seçimlerinin hemen ardından Duran Özkan’ın oğlu Gölbaşı Belediyesi’nde işe başlamıştı. Duran Özkan’ın  eski belediye binasının da bulunduğu arsanın satış kararı oylanırken  Meclis Toplantısına katılmaması kendi partisinin meclis üyesi Hamit Mermer’in tepkisini çekmiş Hamit Mermer “Duran Özkan meclise kadar gelmiş, mazeret dilekçesi vermiş meclise katılmamış. Art niyet var bunun altında başka bir şey yok.” Demişti.

GENEL MERKEZİN GÖZÜ BU TOPLANTIDA

Ak Partili meclis üyelerinin Gölbaşı Belediye Meclisinde muhalefet görevini tam anlamıyla yerine getirememesi, bazı meclis üyeleri hakkında ilginç iddiaların olması kritik toplantı öncesi parti genel merkezinin dikkatini de bu toplantı üzerine çekti.

AK PARTİ GRUP KARARI ALIYOR

Genel merkezin kritik komisyon seçimleri sonrası bir rapor düzenleyebileceği tahmin edilirken, Ak Parti İlçe Başkanı Osman Karaaslan Gölbaşı Son Gaste’ye yaptığı açıklamada komisyon seçimleri öncesi grup kararı alacaklarını söyledi. Grup kararına tüm meclis üyelerinin uyacağını kaydeden Osman Karaaslan, meclis üyeleri ilke bir araya geleceklerini ve kritik komisyon seçimlerini değerlendireceklerini kaydetti.

ERCAN ŞİMŞEK HANGİ AK PARTİLİ ÜYELERİ KAST ETMİŞTİ

CHP İlçe Başkanı Ercan Şimşek’in, belediyenin 3. Yılını değerlendirdiği toplantıda bazı Ak Partili meclis üyeleri hakkında söylediği sözler ise siyaset sahnesine bomba gibi düştü. CHP’li Şimşek Ak Partili meclis üyelerinin mecliste muhalefet yapamadığını öne sürerek ““Çok haklı olduğumuz konularda bile meclis üyesi arkadaşlarımızdan bazen bir tanesini bile ikna edemiyoruz. Başkana ve yönetimine ters düşmemek için yapılmış hareketler sıkıntı doğruyor. Biz zaten Belediye meclisinde ki arkadaşlarımızdaki sıkıntılardan dolayı biz bunları yaşıyoruz. Eğer gerçek anlamda Gölbaşı’nı beraber yönetme ve herkesin söylediklerini dinleme durumu söz konusu olsa zaten bu sorunlar yaşanmaz” demişti.

www.golbasisongaste.com

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2012, 12:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER