Mecliste arsa tartışması

Şubat ayı belediye meclis toplantısına Belediye Başkanı Fatih Duruay ile MHP'liler arasında yaşanan tartışma damgasını vurdu.

Mecliste arsa tartışması
 Şubat ayı belediye meclis toplantısına Belediye Başkanı Fatih Duruay ile MHP'liler arasında yaşanan tartışma damgasını vurdu.

MHP' grubu belediyeye ait tam ve hisseli parsellerin kat karşılığı inşaat yapılması ve 10 yılı geçmeyecek şekilde kiraya verilmesini içeren başkanlık yazısına ret oyu verdi.

AYRI AYRI DEĞERLENDİRİLMELİ

MHP grubu adına söz alan Grup Başkanvekili Yücel Aksakal “Bu tür başkanlık yazıları özellikle son dakika önümüze geliyor. Biz inceleme imkânı bulamıyoruz. Ayrıca belediye hissesi olan vatandaşlarımızın mağduriyetine üzülüyoruz. Bu maddelerin ayrı ayrı değerlendirilmesini faydalı buluyoruz” diyerek ret oyu kullanmalarının nedenini açıkladı.

İNCELEYİN DİYE TOPLANTIYI ERTELEDİK

Başkan Fatih Duruay ise maddenin önceki gün ertelendiğini belirterek “Bununla ilgili 2009 yılında alınmış bir karar var. Doğru söylüyorsunuz. Birkaç gün önce verilebilirdi. Ama biz, siz inceleyin diye zaten dün, bugüne erteledik” dedi.

Bunun üzerine Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ve MHP Belediye Meclis Üyesi Ramazan Şimşek arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı.

O DÖNEM RET VERMİŞTİNİZ, BİZ DE ŞİMDİ RET VERİYORUZ

Ramazan Şimşek “Doğru 2009 yılında alınan bir karar var. O dönem siz meclis üyesiydiniz Yakup Odabaşı da belediye başkanı idi. Siz o dönem bu konuya ret vermiştiniz. Biz de MHP grubu olarak şimdi ret veriyoruz” diye konuştu.

2009'DA AK PARTİ İLÇE BAŞKANIYDIN

Şimşek'in bu sözleri üzerine Ramazan Şimşek'e geçmişte Ak Parti İlçe Başkanı olduğunu hatırlatan Başkan Duruay   "Arada fark var. O dönem siz bize bu hakkı tanımıyordunuz. Dikkat ederseniz 2009 yılında bizim ve CHP’nin verdiği hiçbir önerge kabul edilmiyordu. Biz şimdi bütün önergeleri kabul ediyoruz. Sen de yaşıyordun bu sıkıntıları, 2009 yılında Ak Parti ilçe başkanı idin” ifadelerini kullandı.

MHP DÖNEMİNE İNCE GÖNDERME

Duruay "Biz arsaları üretip satıyoruz. Hazıra konuluyordu ama biz şimdi hazıra konmuyoruz üretip onu satıyoruz. Üretilmeden satılan arsalar var. Doğru mudur?" sorusunu Ramazan Şimşek'e yöneltti

Kaynak: Aktif Haber Gazetesi

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2016, 04:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER