Meclise Veda; Gökhan Koçak 'Mahkeme Kadıya Mülk Değildir'

Meclise Veda; Gökhan Koçak 'Mahkeme Kadıya Mülk Değildir'

Meclise Veda; Gökhan Koçak 'Mahkeme Kadıya Mülk Değildir'
 Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay önderliğinde, Gölbaşı Belediye Meclisi 2014-2019 çalışma döneminin son toplantısını düzenledi.

Toplantıda konuşan Grup Başkanvekilleri partileri adına helallik istediler.  Meclis toplantısının ardından sırasıyla Gökhan Koçak, Ali İhsan Güçlü, Bülent Elikesik birer konuşma gerçekleştirdi.

Mecliste bir konuşma yapan Gölbaşı Belediye Meclisi AK Parti  Grup Başkan Vekili Gökhan Koçak, “Bu meclis Gölbaşı halkımızın yararına olacak bütün güzel işler için elinden gelen her türlü gayreti göstermiştir” dedi. Koçak sözlerine şöyle devam etti: “Bugün beş yıllık görev süremizin son meclis toplantısını yapmaktayız. 2014 Mahalli İdareler seçimlerinde bu mecliste bulunmamıza vesile olan çok kıymetli, vefakar Gölbaşı halkımıza bize verdiği destek için ne kadar teşekkür etsek azdır. Hükümetimizin, Ankara Büyükşehir Belediyemizin ve Gölbaşı Belediyemizin katkılarıyla yıllardır çözülemeyen kronik hale gelmiş birçok sorunlar çözülmüş olup, marka şehir yolunda gerekli gayretler gösterilmiştir. Bu meclis Gölbaşı halkımızın yararına olacak bütün güzel işler için elinden gelen her türlü gayreti göstermiştir. Meclisimiz, Gölbaşı tarihinde hiçbir meclise nasip olmayan hayırlı kararlara da imza atmıştır. Meclis üyesi arkadaşlarımız tarafından elbette eleştiri yapılmış ama hakaret asla olmamıştır. Bunu yaparken de hangi siyasi partiden olursa olsun, meclis üyesi arkadaşlarımızın tamamı birbirlerine karşı saygı sınırlarını aşmamış olup, her zaman lazım olan kardeşlik hukukunu da gözetmişlerdir
Bu koltuklarda bizden önce birileri oturuyordu, bizden sonra da birileri oturacak. Biz bu mecliste ilanihaye görev yapacak değildik. Anadolu tabiriyle Mahkeme kadıya mülk değildir”. Diyerek devam eden AK Parti  Grup Başkan Vekili Gökhan Koçak, şunları söyledi.
“Allah bize niye meclis üyesi olmadınız diye sormayacak. Bulunduğumuz konumda kendisinin rızasına uygun iş yapıp yapmadığımızı soracak. Meclis üyesi listesine girmek elbette önemlidir. Bununla birlikte gönüllere girebilmek daha önemlidir. İnşallah gönüllere girenlerden olmuşuzdur. Önümüzdeki seçim sürecinde bütün siyasi parti mensuplarına birbirlerinin elini sıkacak ve yüzüne bakacak kadar mesafeyi korumaları gerektiğini hatırlatır, seçimlerin gönül kırgınlıklarına değil tam tersi ilçemiz halkının sevgi ve muhabbetini arttırıp birlik ve beraberliğine vesile olmasını dileriz. Yeni seçilecek belediye başkanı ve meclis üyesi arkadaşlarımızın görevleri süresince halkımız için güzel işler yapacaklarına inanıyor, başarılar diliyoruz. Önceki dönemlerde görev yapmış olup vefat eden Belediye Başkanlarımıza, Meclis Üyelerimize ve Belediye Personellerimize Allah’tan rahmet, hayatta kalanlara da sağlık ve huzur dolu bir yaşam diliyoruz. Ankara’nın manevi mimarlarından Ali Semerkandi’nin dediği gibi Bundan sonraki yaşamımız da   Niyetimiz hayr, akıbetimiz hayr olur inşallah”

Gökhan KOÇAK'ın Tam Konuşma Metni 

Sayın Başkan,

Saygıdeğer Meclis Üyeleri,

Kıymetli Hazırun,

Basınımızın Güzide Temsilcileri,

Hepinizi saygı, sevgi, hürmet ve muhabbetle selamlıyorum. Evet, bugün beş yıllık görev süremizin son meclis toplantısını yapmaktayız. 2014 Mahalli İdareler seçimlerinde bu mecliste bulunmamıza vesile olan çok kıymetli, vefakar Gölbaşı halkımıza bize verdiği destek için ne kadar teşekkür etsek azdır.


Hükümetimizin, Ankara Büyükşehir Belediyemizin ve Gölbaşı Belediyemizin katkılarıyla yıllardır çözülemeyen kronik hale gelmiş birçok sorunlar çözülmüş olup, marka şehir yolunda gerekli gayretler gösterilmiştir. Bu meclis Gölbaşı halkımızın yararına olacak bütün güzel işler için elinden gelen her türlü gayreti göstermiştir. Meclisimiz, Gölbaşı tarihinde hiçbir meclise nasip olmayan hayırlı kararlara da imza atmıştır. Meclis üyesi arkadaşlarımız tarafından elbette eleştiri yapılmış ama hakaret asla olmamıştır. Bunu yaparken de hangi siyasi partiden olursa olsun, meclis üyesi arkadaşlarımızın tamamı birbirlerine karşı saygı sınırlarını aşmamış olup, her zaman lazım olan kardeşlik hukukunu da gözetmişlerdir.

Şair Abdürrahim Karakoç der ki;

Birleşin, ey yolları Kur’an’da birleşenler,

Birleşin, itikatta, imanda birleşenler,

Ayrılık yakışmıyor, bölünmek günah size,

Birleşin, ey Secde-i Rahman’da birleşenler.”

Evet, Ak Parti Grubu olarak bütün meclis üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ederek, birliğimizin, beraberliğimizin, vefa ve dostluğumuzun bundan sonraki yaşamımız boyunca da sürmesini temenni ediyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN’ın ‘Siyasetin limanı ahlaktır’ sözüne uyarak dürüst ve ahlaklı bir şekilde bu limanda durmaya çalıştık.

Bunu yaparken de…

Şehit MUHSİN YAZICIOĞLU’nun “Bu ülkede dürüst olmak başa beladır, ama o bela başımızın tacıdır” mesajını yaşamaya ve yaşatmaya gayret ettik.


Elimizden geldiğince Yüce Yaratıcımızın Zilzal suresinde buyurduğu gibi ‘’Kim zerre miktarı hayır yapmışsa onun (karşılığını) görür. Kim de zerre miktarı şer işlemişse onun (karşılığını) görür.’’ Ayetine ve Peygamber efendimizin hadis-i olan “insanların en hayırlısı insanlara hizmet edendir” mübarek sözüne uymaya özen gösterip, görev yapmaya çalıştık. İnşallah muvaffak olmuşuzdur. Şeyh Edebali’nin dediği gibi “insanı yaşat ki devlet yaşasın” sözünü aziz ve necip millete hizmet yolunda şiar edindik.


Beş yıllık grup başkanvekilliği dönemimde doğru bildiğimize doğru, yanlış gördüklerimizi de inandığımız değerler adına yanlış olduğunu ifade etmeye çalıştık. Büyük fikir adamı Nurettin Topçu’nun da dediği gibi “Menfaat yaşamak, ahlak yaşatmak ister” sözüne önem vererek bireysel menfaatlerimiz için değil, halkımızın yararı için mücadele edip, gök kubbede hoş bir seda bırakmak ve hayırla yad edilebilmek için çalıştık.

BağlantıYunus Emre’mizin

Gönül Allah’ın tahtı,

Allah gönle baktı,

İki cihan bedbahtı,

Kim gönül yıkar ise”

sözlerini hatırımızda tutarak gönülleri hoş tutmaya çalıştık. Görev süremiz boyunca, halkımızın ve belediye çalışanlarımızın gönüllerini incitmemeye özen gösterdik. İstemeden de olsa kendilerine karşı hatalarımız oldu ise kendilerinden haklarını helal etmelerini dileriz. Bizden yana hakkımız var ise helal olsun!

Çok kıymetli meclis üyesi arkadaşlarım! Bu koltuklarda bizden önce birileri oturuyordu, bizden sonra da birileri oturacak. Biz bu mecliste ilanihaye görev yapacak değildik. Anadolu tabiriyle “Mahkeme kadıya mülk değildir”.


Dolayısıyla Allah bize “niye meclis üyesi olmadınız” diye sormayacak. Bulunduğumuz konumda kendisinin rızasına uygun iş yapıp yapmadığımızı soracak. Meclis üyesi listesine girmek elbette önemlidir. Bununla birlikte gönüllere girebilmek daha önemlidir. İnşallah gönüllere girenlerden olmuşuzdur.


Önümüzdeki seçim sürecinde bütün siyasi parti mensuplarına birbirlerinin elini sıkacak ve yüzüne bakacak kadar mesafeyi korumaları gerektiğini hatırlatır, seçimlerin gönül kırgınlıklarına değil tam tersi ilçemiz halkının sevgi ve muhabbetini arttırıp birlik ve beraberliğine vesile olmasını dileriz. Yeni seçilecek belediye başkanı ve meclis üyesi arkadaşlarımızın görevleri süresince halkımız için güzel işler yapacaklarına inanıyor, başarılar diliyoruz.

Önceki dönemlerde görev yapmış olup vefat eden Belediye Başkanlarımıza, Meclis Üyelerimize ve Belediye Personellerimize Allah’tan rahmet, hayatta kalanlara da sağlık ve huzur dolu bir yaşam diliyoruz.

Ankara’nın manevi mimarlarından Ali Semerkandi’nin dediği gibi Bundan sonraki yaşamımız da ‘’Niyetimiz hayr, akıbetimiz hayr’ olur inşallah.

Sözlerimi merhum dava adamı Abdurrahman Karakoç’un dörtlüğüyle bitirmek isterim;

“Ben Milletim uğruna adamışım kendimi,

Bir doğrunun imanı, bin eğriyi düzeltir.

Zulüm Azrail olsa, hep Hakk'ı tutacağım,

Mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir.”

Allah’ın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun. Saygı ve sevgilerimizle.

KAYNAK: AKTİF HABER GAZETESİ

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2019, 21:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER