Laf olsun, torba dolsun siyasetçileri...

“Haydi kardeşim hafiften yol al”

Laf olsun, torba dolsun siyasetçileri...
 Siyaset, günümüzde toplumsal yaşamı kapsayan en önemli  başlıktır. Siyasetinde temelinde insan/insanlar bulunmaktadır. İnsana dair işler elbette ciddiyet ister bundan dolayı siyaset ciddiyet ile yapılan bir iş olmalıdır. Ciddiyet derken “asık suratlı”, “ben ne dersem o olur” v.b  tarzından ziyade kararlı, güvenilir, haddini bilerek, ne yaptığını ve ne yapabileceğinin farkında olarak kısacası doğru ve dürüst yapılmasını kastediyoruz.

Toplum olarak “laf olsun” siyasetçilerine ”torba dolsun”  demeden.

 “Haydi kardeşim hafiften yol al” diyebilmeliyiz,

Peki bu çok zor bir davranış mı?

 

Yerel seçimler yaklaşırken siyasi kulislerin hareketliliği göze çarpmaktadır. Aday olabilmek için nabız yoklayanlar ya da aday adaylığını açıklayan kişilerin sayısı her geçen gün artmaktadır. Siyasi partilerde Belediye Başkan aday adaylarının sayısının partilerin oy oranındaki artış ya da artış öngörüsü ile doğru orantılı olarak seyrettiğini düşünüyorum. Yerel seçimlerde bu yarışta olmak isteyenlerin kararlarının netleşmesi gerekmektedir çünkü seçmenin kararı netleşmeye başlamıştır. Seçmenin kararının netleşmeye başladığı noktada seçilmek isteyenlerin düşüncelerini berraklaştırması kendileri açılarından faydalı olacaktır. Başarının ön koşullarından bir tanesi kesinlikle kararlı olabilmektir. Kararlı insanlar ne yaptığını/yapacağını ve hedefini iyi belirlemiş kişilerdir. Çalışmalarını bu hedefler doğrultusunda sistematik şekilde yürütürler. Kararsız olanlar ise yapmak ile yapmamak arasında hedefsiz sistemsiz çalışmalarla sonuca ulaşabileceklerini sanmaktan öteye geçemezler.

Artık kararlıları görelim ne dersiniz?


Bu yerel seçimler yerel siyaset dinamiklerinin güçlenerek çıktığı bir seçim olmalıdır. Seçilenlerin şehir ile bağlarının kuvvetli olması gelecek hizmet ile mutlaka doğru orantılı olacaktır. Ayrıca aramızdan seçilen kişilerin olması halka moral olacağından şüphe yoktur. Yerelde bulunanların güçlerinin farkında olması gerekmektedir. Unutulmasın ki parçadan-bütüne (yerelden-genele) işleyişler güçlü yapılar ortaya çıkmasında oldukça etkilidir.

 

Güncelleme Tarihi: 28 Ağustos 2013, 15:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
Osman Saruhan
Osman Saruhan - 11 yıl Önce

belediye başkanlığına seçilecek kişinin gölbaşılılar tarafından tanınıyor olması ne kadar yeterli sizce. genel siyaset içinde tanınmayan devlet hiyararşisi içinde yer almamış hatta yeri olmayan, bürokrasiyi bilmeyen, tanımayan bir kişi ilçesine ne kadar faydalı olabilir ki. mevzuatı bilmeyen belediye kanunlarını bilmeyen ve hatta anayasayı bilmeyen hukuku bilmeyen bir kişi ne kadar iyi sizi yönetebilir ki. gölbaşı bu seçimlerde gölbaşı için fayda sağlayacak adayı seçmeli. çünkü verdiğimi her bir oy 125.000 insanın kaderini de belirleyecek. her oy aslında başkalarının kaderine ortak ediyor bizi. ilçesinin bürokrasisine sıkışıp kalan bir başkana isterseniz deliler gibi hayran olun bir getirisi olmaz. ankarayı gölbaşına taşıyamayan bir başkan kepekliye çıkarken yorulur kalır ve geri döner. 5 yıl daha kaybetmeye gerek yok. çok güzel adaylar var...

SIRADAKİ HABER