KÜÇÜK YATIRIMCILAR DİKKAT !

Plan olmayan yerde plan varmış gibi gösteren bazı şehir plancılarının köylü vatandaşı oyuna getirmek istiyorlar.

KÜÇÜK YATIRIMCILAR DİKKAT !
 Plan olmayan yerde plan varmış gibi gösteren bazı şehir plancılarının köylü vatandaşı oyuna getirmek istiyorlar. 
Gölbaşı’nın hızlı gelişmesinden yararlanmak ve ortaya çıkacak olan rantı kendi menfaatleri için kullanmak isteyen bazı plancılar Gölbaşı Belediyesi’nin de adını kullanarak vatandaşın elinden arsaları ucuza kapatmanın peşinde koşuyorlar. 

KÜÇÜK YATIRIMCILAR DİKKAT!

Özellikle küçük yatırımcıları hedeflerine alan plancılar, köylüden ucuza aldıkları arsaları, küçük yatırımcılara yeni imar planının uygulanacağı yer olarak gösterip yüksek fiyatlara satıyorlar. 
Gölbaşı Belediyesi’nin imara açacağını da söyleyen bu art niyetli plancılar işin sonunda yatırımcı ile Gölbaşı Belediyesi’ni karşı karşıya getirmek istiyorlar. 
Kamuoyunda farklı algılar oluşturmaya çalışan ve bu şekilde değer kazanacak olan arsaları ucuza alıp yüksek fiyatlara satmayı planlayan, bazı plan şirketleri resmi prosedürün nasıl işlediğini bilmeyen vatandaşların elindeki arsaları kandırarak almak için her türlü yolu deniyorlar. 
Yeni imara açılacak bir alan için Belediye önce bir plan yapmaya karar verir ve bu plan ile ilgili olarak 10 ayrı kurumdan görüş alır. 10 ayrı kurumdan gelen olumlu yazılar ile belediye kendi personeli ile yada ihale yolu ile yeni imara açılacak olan yerin planını çizdirir. 
Çizilen bu plan ve kurumlardan gelen olumlu görüşler Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gönderilir. Müdürlük gerekli incelemeleri yaptıktan sonra Özel Çevre Koruma Müdürlüğü’ne ilgili dosyayı inceleyip onay vermesi için gönderir. Eğer ÖÇK planı onaylar ise 1 ay boyunca Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nde askıda durur. 
Özel çevre koruma bölgesinde olan yeni imara açılacak olan yerler ile ilgili izlenecek yasal süreç bu şekilde olurken, Gölbaşı Belediyesi’nin imar planı onaylama yetkisi bulunmamasına rağmen onayı verecek kurum olarak gösterilmeye çalışılarak arsa sahipleri kandırılmak isteniyor. 
Kamuoyunda geniş yankı bulan yeni imar planı ile ilgili olarak Gölbaşı Belediyesi’nin onay verme yetkisinin olmadığının altını çizen yetkililer, söz konusu yerle ilgili olarak her hangi bir planın da olmadığını dile getirdiler. 

Güncelleme Tarihi: 29 Aralık 2014, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER