Kaymakam Bilgihan'dan anlamlı 19 Mayıs mesajı

Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Kaymakam Bilgihan'dan anlamlı 19 Mayıs mesajı
 Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramı nedeniyle yazılı bir kutlama mesajı yayımladı.

Kaymakam Bilgihan mesajında şu ifadelere yer verdi;

101. YILDÖNÜMÜ KUTLU OLSUN

Tarihi  şanlı zaferlerle dolu olan yüce Türk milletinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tek yürek halinde birleşerek vermiş olduğu destansı   Kurtuluş  Mücadelesinin başlangıcı ve Milli Mücadelenin en önemli günlerinden biri olan 19 Mayıs 1919 “Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ nın 101’inci yıldönümü kutlu olsun.

GENÇLERİMİZE ARMAĞAN EDİLDİ

Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışı, milletimizin makûs talihini değiştirmiş, bu büyük adım yüce Türk Milletinin kahramanlıklar göstererek gerçekleştirdiği İstiklal Savaşı’nın, bağımsızlığımızın ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasının zeminini hazırlamıştır. Gazı Mustafa Kemal Atatürk, İstiklal mücadelemizin en anlamlı günlerinden biri olan bu büyük günü istikbalimizin sembolü olan gençlerimize armağan etmiştir.

VAR GÜCÜNÜZLE ÇALIŞMALISINIZ/ÇALIŞMALIYIZ

Sevgili Gençler, geleceğimizin teminatı sizlersiniz. Akla ve bilme dayanan, düşünen, analiz eden, toplumunu ve çağı anlayan, milli ve manevi değerlerine bağlı gençler olmak,  Kurtuluş mücadelesini vermiş ve tarihi kahramanlıklarla dolu bir milletin evladı,  bugün Dünya ve ülkemizde yaşanılan pandemi de yine iyilik ve insanlık değerleriyle öncü ve örnek olmuş bir milletin evladı olarak sorumluluğunuz, Dünyanın herhangi bir bölgesinde yasayan gençten çok daha fazla ve büyüktür. Bu bilinçle hareket etmek, Türkiye Cumhuriyetini muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için var gücünüzle çalışmalısınız/çalışmalıyız.

KUTLU OLSUN

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve rahmetle anıyor, başta gençlerimiz olmak üzere değerli GÖLBAŞILI hemşehrilerimizin ve Aziz Milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum.          

 

Güncelleme Tarihi: 19 Mayıs 2020, 01:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER