Karayalçın'dan Gökçek eleştirisi

Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Gölbaşı’nda Viyadük ve Hemzemin projesi için yapılan anket çalışmasını ‘Ben ona anket demiyorum. Yapılan çalışma anket değil” diyerek, anket çalışmasının bilimsel bir çalışma olması gerektiğini vurguladı.

HABER: ÇİĞDEM ŞİRİN

Karayalçın, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Gölbaşı’nda Viyadük ve Hemzemin projesi için yapılan anket çalışmasını ‘Ben ona anket demiyorum. Yapılan çalışma anket değil” diyerek, anket çalışmasının bilimsel bir çalışma olması gerektiğini vurguladı. “Hiç kimse ‘ben böyle düşünüyorum’ diyerek kamunun parasını harcayamaz” ifadelerini kullanan Karayalçın, üstü kapalı sözlerle Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i eleştirdi.

Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Murat Karayalçın, CHP Gölbaşı İlçe Teşkilatı’na yaptığı ziyarette basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. Karayalçın Viyadük projesi’nden, Eymir’in halka açılmak istenmesi ve Gürsel Tekin’in istifasına kadar birçok konuda ilginç açıklamalarda bulundu.

SİYASİ BİR MESELE DEĞİL…

Ankara Büyükşehir Belediye eski Başkanı Murat Karayalçın, yaptığı konuşmasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in viyadük projesi ile ilgili olarak, “Bence bu proje nasıl yapılabilir diye sormak gerekiyor. Bu bir siyasi mesele değil, Gölbaşılılara sorulması gerekiyor. Gölbaşılıların Gölbaşı kentini bütünleşmiş bir yapıya ve daha düzgün bir dokuya kavuşması için STK’ların, Siyasi Partilerin ve vatandaşın neler düşünüldüğünü öncelikle ortaya koymaları gerekiyor" şeklinde konuştu.

YAPILAN ANKET DEĞİL!..

Karayalçın; yapılan anketle ilgili olarak da "O yapılan çalışma anket değildir. Anket çalışması bilimsel bir çalışmadır. Yani bir yere masa sandalye atıp, gelene geçene bir şeylerin işaretlettirilmesinin anket olarak gösterilmemesi gerekiyor. Anket çalışması çok teknik bir çalışmadır, çok önemli bir çalışmadır. Düzgün yapıldığı takdirde ankette yapılabilir. Hemşerilerimizin görüşleride alınabilir. Eğer bir konuda bir görüş birlikteliği varsa Gölbaşı’nın birleşik, bütünleşik bir yapıya sahip bir görüş, İki yakasını bir araya getirilmesine ilişkin bir inanç varsa bir görüş birlikteliği varsa ondan sonra peki bu nasıl yapılırın cevabına sıra gelir” dedi.

KİMSE KAMUNUN PARASINI BÖYLE HARCAYAMAZ!..

“Hiç kimse kendinden menkul gerekçelerle ben böyle düşünüyorum bunu yaparım diyerek kamuoyunun parasını harcayamaz” diyen Karayalçın, “ Ben böyle diyorum diyerek insanlara görüşlerini empoze edemez. Helede böyle diyen kişlerin projecilik alanındaki başarısızlıkları her yerde görülmüşse, biliniyorsa daha dikkatli olmak gerekiyor. Yani böyle diyen insanlar Ankara’nın göbeğinde bir çelik kafes yapmışlarsa ve yıllardan beri bunu sürdürüyolarsa, Gölbaşı’nın girişindeki köfteci vilları gibi örnekleri varsa çok dikkatli olmak lazım. Kimse kendi kafasına göre proje empoze etmemelilidir. Mühendislik projeleri ile seçenekleri ile bunlar ortaya konmalıdır. Ben buradan bir mühendislik projesi nasıl hazırlanır, bilgisini vermek istemiyorum ama hiç olmazsa bir olanak çalışması yapılmalıdır. Daha sonra tenik çalışmalara geçmelidir. Olanak çalışmaları yapılmazsa aksi taktirde halkın parası çarçur edilecektir. Büyükşehir belediye Başkanı’da STK’larda, Siyasi Partilerde bir araya gelerek buraya en uygun çalışmayı birlikte karar vererek yapmalıdırlar" dedi.

EYMİR ZATEN HALKA AÇIK

Karayalçın, Eymir Gölü’nün halka açılması ile ilgili de yaptığı açıklamasında ‘Eymir zaten ahlka açık. Benim başkanlığım döneminde ODDÜ ile Ankara Büyükşehir Belediyesi arasında bir protokol imzalandı. Oratak bir çalışma yapıldı. Bizim hazırladığımız yol projesi vardı. Oysa şimdi bu yönetimin yapmak istediği ODDÜ’den geçirmek istediği yol. Tamamen bunu dışında. Ama bu yanlış projeye destek sağlamak amacıyla Gökçek, benim zamanımda yapılmış olan çalışmayı ters bir biçimde kullanıyor. Yanlış izlenim yaratıyor. Eymir halka açıktır ve kontrollü bir şekilde kullanılmaktadır. Doğrusu da budur. Buraların ağaçlandırılması Kemal Kurdaş’ın sayesinde oldu. Bbu böyle olmasaydı bir takım tesislerle karşılaşılacaktı. Rant alanları yaratılacaktı ve burası kullanılamaz hale gelecekti. İyi ki bu şekilde kullanılmş böylede devam edeceğini düşünüyorum.  

CHP Gölbaşı İlçe Teşkilatı’na sürpriz bir ziyarette bulunan Murat Karayalçın’ı İlçe Başkanlığı’nda CHP Gölbaşı İlçe Başkanı Ercan Şimşek, Meclis Üyesi Yusuf Aksakal ve partililer karşıladı. CHP Gölbaşı İlçe Başkjanı Ercan Şimşek, Karayalçın’ın ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek kendisine teşekkür etti.  

Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2012, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER