Kararaslan'dan Engelliler Günü mesajı

AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Kararaslan'dan Engelliler Günü mesajı

AK Parti Gölbaşı İlçe Başkanı Osman Karaaslan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeyile bir mesaj yayınladı.
Karaaslan, Engellilerin, engellerine rağmen onurlu bir yaşam mücadelesi verdiklerine dikkat çekerek, "3 Aralık tarihinin, toplumun engelliler konusunda bilgi sahibi olmasında ve kamuoyunda duyarlılığının oluşturulmasında büyük önem taşıdığını, engellerine rağmen  hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek için ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde yer alan engelli vatandaşların yaşam mücadelesine dikkat çekti . 

" Engelli kardeşlerimizin en önemli problemi çalışma, eğitim, sağlık ve sosyal alanları kuşatan bir takım haklardan insan onuruna yakışır bir şekilde yararlanamamalarıdır. Hükümetimiz iktidara geldiği 2002 yılından bu yana, 11 yılda sosyal devletin gereği olarak, engelli vatandaşlarımızın  yaşamını kolaylaştırmak için eğitim, sağlık ve istihdam haklarına ait hizmetlerin önemli bir kısmını sunmuştur."
Engellilerin sorunlarının, Türkiye'nin geçmişten bu yana en önemli meselelerinden biri olduğuna işaret eden Karaaslan şunları kaydetti"
Engellilerimizin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları ve daha iyi hayat şartlarına kavuşabilmeleri için yapılan çalışmalar, toplumsal ilgi ve duyarlılığımız ile hız kazanacaktır. Bu çerçevede engellilerimizin üreten, bağımsız bireyler olarak, spordan sanata,  ticarete ve sosyal hayatın bütün alanlarında etkin biçimde yer alabilmesi için sivil toplum kuruluşlarımıza, medyamıza ve vatandaşlarımıza da ayrı ayrı görevler düşüyor. Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü en içten dileklerimle kutlar başta engelli kardeşlerimiz olmak üzere tüm Gölbaşı'lı hemşerilerime saygılar sunarım." şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2013, 15:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER