kar bu saatte bastıracak!

Kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Son hava durumu raporlarına göre öğleden sonra kar yağışı bastıracak. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Eskişehir, Afyon, Balıkesir, Kütahya, Kastamonu, ve Kocaeli'de hava durumu nasıl?

kar bu saatte bastıracak!
 Kar yağışı gece özellikle yüksek kesimlerde etkisini göstermeye başladı. Hava durumu raporlarına göre kar yağışı öğleden sonra yurt genelinde etkisini yer yer arttıracak. İstanbul'da etkili olan Sibirya soğukları öğleden sonra etkili kar yağışına dönüşecek. Sabah saatlerinde Beylikdüzü'nde başlayan kar yağışı akşama doğru tüm bölgeye yayılacak. Yağışların öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Kırklareli çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Peki İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Afyon, Balıkesir, Kütahya, Kastamonu, Zonguldak, Eskişehir ve Kocaeli'de hava durumu nasıl?

İSTANBUL'A BEKLENEN KAR YAĞIŞI BAŞLADI

Saat 04.30’da kentin yüksek kesimlerinde etkili olmaya başlayan kar yağışı nedeniyle, Sarıyer ve Üsküdar’ın yüksek kesimleri karla kaplandı; evlerin çatıları beyaza büründü. Kar yağışı kentin yüksek kesimlerinde hafif şekilde etkisini sürdürüyor.

hava-durumu-1.20150217084025.jpg

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı kar küreme ve tuzlama araçları da, önceden belirlenen ana arterlerde hazır bekletiliyor.

ZONGULDAK'TA EĞİTİME KAR ENGELİ

ZONGULDAK'ta kar yağışı etkisini arttırdı. Yeni hava durumu raporlarına göre kar daha da şiddetlenecek. Zonguldak Valiliği bugün okulların tatil edildiğini açıkladı. Zonguldak'ta merkez ile Kilimli ve Kozlu ilçelerinde eğitime bugün ara verildi.



Valilikten yapılan açıklamada, yoğun kar yağışından dolayı merkez, bağlı belde ve köyler ile Kilimli ve Kozlu ilçelerinde eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

Engelli kamu görevlileri, hamileler ve kronik hastalığı bulunanların da bugün idari izinli sayılmasına karar verildi.

 

İDO'NUN BU SEFERLERİ İPTAL 

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) ve Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) resmi internet sitelerinden, bugün yapılması planlanan bazı seferlerini olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal ettiğini duyurdu.

hava-durumu.20150217084041.jpg

İDO'nun iptal ettiği seferler şöyle:
07.30 Bandırma - Yenikapı - Bostancı Deniz Otobüsü seferi
08.00 Bursa - Armutlu - Yenikapı - Kadıköy Deniz Otobüsü seferi
18.30 Bostancı - Yenikapı- Bandırma Deniz Otobüsü seferi

BUDO'nun iptal ettiği seferler ise şöyle:
07.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
08.00 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi
09.00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Kabataş) seferi
09.30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Kabataş) seferi
10.45 İstanbul (Kabataş) - Bursa (Mudanya) seferi 

THY'DEN SEFER İPTALLERİ

THY, Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanlarından yapılması planlanan 88 seferini iptal etti.Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın kuzey ve doğusu, İç Ege, Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu, Adana ve Hatay çevreleri ile Çanakkale'nin doğu ilçelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

hava-durumu-3.20150217085006.jpg

Doğu Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu'nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların, Marmara'nın kuzeydoğusu ve Karadeniz kıyıları ile Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Kuzey, iç ve batı kesimlerde 4 ila 8 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve kuzeydoğu, güneydoğu kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, İç Ege, Marmara'nın güneydoğusu ve zamanla Batı Akdeniz'de kuvvetli olarak (30-60 km/s), Marmara'nın kuzey ve batısı ile Ege kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s), zamanla Güney Ege kıyılarında fırtına (60-80 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

hava-durumu-4.20150217085029.jpg

UYARILAR

Yağışların Marmara'nın kuzeydoğusu ve Karadeniz kıyıları ile Tunceli, Bingöl, Muş ve Bitlis çevrelerinde yer yer yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.


KUVVETLİ RÜZGAR VE FIRTINA UYARISI

Rüzgarın, Batı ve Orta Karadeniz kıyıları, İç Ege, Marmara'nın güneydoğusu ve zamanla Batı Akdeniz'de kuvvetli olarak (30-60 km/s), Marmara'nın kuzey ve batısı ile Ege kıyılarında kısa süreli fırtına (50-70 km/s), zamanla Güney Ege kıyılarında fırtına (60-80 km/s) şeklinde esmesi beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun yüksek ve eğimli yerlerinde muhtemel çığ tehlikesi bulunduğundan yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir. İç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, vb) ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir.

hava-durumu-5.jpg

BATI AKDENİZ'DE BUZLANMA VE DON UYARISI

Batı Akdeniz'de iç kesimler için orta kuvvette buzlanma ve don, denizlerde ise gece yarısından sonra fırtına uyarısında bulunuldu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Batı Akdeniz Bölgesi'nde hava parçalı bulutlu, öğleden sonra iç kesimler hafif yağmurlu ve karla karışık yağmurlu geçecek. Hava sıcaklığı 2 ila 4 derece azalacak. En yüksek hava sıcaklıkları Antalya'da 16, Isparta'da 4, Burdur'da 6 ve Muğla'da 10 derece olacak. Rüzgar, kuzey yönlerden orta, akşam saatlerinden sonra kuvvetli esecek. 

İç kesimlerde orta kuvvette buzlanma ve don, denizlerde ise gece yarısından sonra fırtına bekleniyor. 

Denizlerde rüzgar kuzey yönlerden 3 ila 5, öğleden sonra Bodrum Datça arasında 5 ila 7, gece yarısından sonra Bodrum Anamur arasında 6 ila 8 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği Bodrum Datça arasında öğleden sonra 3 metreye, Bodrum Anamur arasında ise 5 metreye kadar ulaşması tahmin ediliyor.

KARADENİZ'DE ÇIĞ TEHLİKESİ

MeteorolojiGenel Müdürlüğünden, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da çığ tehlikesi bulunduğu bildirildi.

Kurumun internet sitesinde yer alan uyarıda, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'da mevcut kar tabakasının üzerine yağacak taze kar nedeniyle yüksek ve eğimli kesimlerde çığ tehlikesi bulunduğu kaydedildi. 

Uyarıda, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. 

Çığ tehlikesinin, bugün saat 23.00'ten 20 Şubat'a kadar sürebileceği belirtildi.


Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2015, 09:35
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER