Kabak tadı verdi

2013 yılı belediye bütçe görüşmelerin son oturumuna yine usul hatası tartışmaları damgasını vurdu.

2013 yılı belediye bütçe görüşmelerin son oturumuna yine usul hatası tartışmaları damgasını vurdu. Bir önceki meclis toplantısında da usul hatası işlendiğini savunan CHP Belediye Meclis Üyesi Yusuf Aksakal son oturumda da aynı tutumu sergileyerek Başkanlık yazısının okunmadan gündeme alınamayacağını yineledi. Aksakal, Kanun maddesi üzerinden açıklamalarda bulunarak tutanaklara söyledikleri şekli ile geçirilmesini talep etti.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı da Kanunun Belediye Başkanına yetki verdiğini hatırlatarak,”Çok basit bir şey için bu kadar tartışmanın bir anlamı yok” dedi.

Tartışmanın uzaması üzerine Başkan Odabaşı, “sapla samanı karıştırmayın” diyerek bir önceki meclis tutanaklarını oylamaya sundu.

Başkanlık yazısının içeriğinin okunmadan gündeme alınmasının yanlışlığını savunan Yusuf Aksakal’ın bu tutumunu Odabaşı “içeriğini iki kere okumak yerine tek sefer okuyup vakitten kazanmak için içeriğini okumadık. Gölbaşı’nın bütün meseleleri bittide bu mu kaldı” şeklinde tepkisini gösterdi.

Yusuf Aksakal’ın itirazları üzerine Odabaşı “gel o zaman buraya otur meclisi sen yönet” diyerek bir önceki meclis tutanaklarını oylamaya sundu ve oy çokluğu ile kabul edildi.

Belediye Başkanı Yakup Odabaşı’nın ilerde çıkacak durumlarda belediye adına arsa ve arazi alması ve kiralaması için yetki isteğine Ercan Şimşek ve Yusuf Aksakal red oyu verdi.

Odabaşı’nın yetki isteği meclisten oy çokluğu ile geçti ve belediye adına arsa ve arazi alımı ve kiralama işinde tek başına yetki sahibi oldu.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Ekim 2012, 20:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER