İspatlamayan Şerefsizdir

ski belediye başkanı A.Nasır Haşlak hakkındaki yolsuzluk iddialarına sert yanıt vererek, "İspatlamayan şerefsizdir..." dedi.

Eski belediye başkanı A.Nasır Haşlak hakkındaki yolsuzluk iddialarına sert yanıt vererek,  "İspatlamayan şerefsizdir..." dedi.

Gölbaşı Belediye Eski Başkanı A.Nasır Haşlak, Odabaşı yönetiminin ve MHP Belediye Meclis Üyesi Kadir Yanık’ın yolsuzluk iddialarına cevap verdi. Gölbaşı Son Gaste Genel Yayın Yönetmeni Özcan Aydoğdu'ya konuşan Haşlak yolsuzluk iddialarına "İspatlamayan şerefsizdir" diyerek yanıt verirken, Odabaşı yönetimini cezaevinden tehliye olan ve görevinin başına dönen bürokratlarıyla vurdu.

AÇIKLAMALARI CİDDİYETİN UZAĞINDA

Haşlak, Kadir Yanık’ın yapmış olduğu açıklamaların ciddiyetin çok uzağında olduğunu belirterek, ‘Tulumtaş’taki Akifer sahası ile ilgili ciddi sıkıntılar var. Kadir Yanık’ta bununla ilgili bir açıklama yaptı. Ancak bu iddiaların altında ezildiler ve ciddi bir cevap veremediler. Madem hakkaniyetli ve adaletli insanlardınız Tulumtaş Mahallesi’ndeki o bölgede bulunan tüm arsaları yazardınız yollardınız DSİ’ye.  DSİ’de oralarla ilgili bilgi verirdi. Niçin sadece Yakup Odabaşı ailesinin arsaları gönderildi” dedi.

PANİK VE TELAŞ İÇİNDELER

Haşlak, Tulumtaş’ta yaşanan olayla ilgili olarak, ‘Orada bir emsal yükseltme talebiyle vatandaşların müracaatı olmuş. Vatandaşlar ilk olarak DSİ’ye müracaat etmişler.  Akifer arazilerinin altından su kaynakları geçiyor mu diye müracaatta bulunmuşlar. DSİ’den olumlu cevap alınınca da Büyükşehir’e gidiliyor. Büyükşehir tarafından onaylanıyor. Ancak MHP yönetimi sadece Yakup Odabaşı ve belli akrabalarının arazilerini gönderiyorlar. ortada bir rant varsa o bölgedeki tüm vatandaşlar için olsun. Maalesef bu emsal artışından sadece Odabaşı ve yakınlarının haberi oldu. Yanık diyor ki diğerlerini de verecektik. Neden şimdiye kadar vermediniz.  Özellikle akrabalarının arsaları seçilmiştir. Öbür vatandaşların suçu ne? Ciddi ve vatandaşı ikna edici bir açıklama gelmedi. Panik ve telaş içinde iflas eden tüccar misali eski defterleri karıştırmaya kalkıyorlar” dedi.

ZERRE KADAR İLGİM YOK

Yüksek Haşlak ile ilgili ortaya atılan iddialara da cevap veren Haşlak, “ Yüksel Haşlak benim akrabamdır. Annesi teyzemin kızıdır. iki taraftan da akrabayız. Bunların dedikleri arsa 1998 yılında alınmıştır. Bu benzinliğin bizimle Gölbaşı Belediyesi ile hiç alakası yok. Bizim başkanlığımız döneminden önce alınmış arsalar. Arsa sahibi daha ÖÇK’ya giderek, arsasını değerlendirmek istediğini dile getirmiş. Bu arsa ve benzinlik için bir telefon görüşmem bile olmamıştır. Ruhsatı Gölbaşı Belediyesi değil, Büyükşehir veriyor. Şerefimle söylüyorum zerre kadar ilgim yok. Burada ne var. Yolsuzluk mu var, hırsızlık mı var?” dedi.

Haşlak sözlerine şöyle devam etti:

YARGILANAN SENİN MÜDÜRLERİN

Bunlar Belediyeciliğin B’sinden bile anlamıyorlar. Ellerinde o kadar imkan var ama kullanamıyorlar. Eğer bir yolsuzluk, hırsızlık varsa senin müdürün içerden yeni çıktı. Dinlemeye takıldınız hırsızlıktan hala yargılanıyor.  Hırsızlık, yolsuzluk varsa senin müdürün hapis yattı.  Bizim müdürler yatmadı.
Senin müdürün başkana makam aracı alacağız diyerek şu kadar para isteyen senin müdürlerin. diye para Bizim Belediyecilik dönemizde herhangi bir suç duyurusu yok. Bunlar gelir gelmez bir hatamızı bulmak için Belediyeyi didik didik ettiler. Zerre kadar bir şey bulsalar bizi tefe tutar, idama götürürlerdi. Kendi yaptıkları usulsüzlükleri, hırsızlıkları, yolsuzlukları kapatmak için topu taca atıyorlar” dedi.

BELEDİYEYİ AİLE ŞİRKETİNE ÇEVİRDİLER

Haşlak, Odabaşı yönetiminin belediyeyi aile şirketine çevirdiğini vurgulayarak, “Kadir Yanık bunlara cevap versin. Belediye de kaç tane Odabaşı, kaç Tane yanık soy isimli kişi çalışıyor. Kaç tane Tulumtaşlı var. Bunlar bırakın Ankaracılığı işi köycülük akrabacılığa çevirdiler. Türkiye’nin hangi belediyesinde var. Yanıklar, Odabaşılar vs vs. bunlar Belediyeyi aile şirketine çevirdiler” dedi.

İSPATLAMAYAN ŞEREFESİZDİR

Kadir Yanık’ın Gerder’de Ümit Günay Akıncı’ya ait olan arsanın 212 M2’den 15.000M2 alana çıkarıldığı iddialarına da cevap vererek, “İspatlamayan şerefsizdir.  Arkadaşı tanımıyorum, adını da ilk defa duydum. Ama arkadaşlarıma da soracağım” dedi. Haşlak, bu iddiaları ispatlamaları gerektiğini belirterek, “İspatlamayan müfteridir, şerefesizdir” şeklinde konuştu. 

FATİH DURUAY’IN BİLECEĞİ İŞ

Fatih Duruay ile aralarında yumruklu kavga oldu iddialarını yeniden yalanlayan Haşlak, Fatih Duruay’ın yalanlama getirmemesine de “O onun bileceği iş. Tartışırız konuşuruz bu kimseyi ilgilendirmez” dedi.

ARSA DÜNÜRÜMÜN DEĞİL

Bunlar gündem değiştirme çabaları diyen Haşlak, Kızılcaşar’da ki dünürüne ait olduğu iddialarına şu sözlerle yanıt verdi:

Arsa dünürüm Kazım Andaç’ın değil. Arsa sahibiyle bir bağlantım yok. Arsa da kesinlikle dünürümün değil.

LEYLEĞİ HAVADA GÖRDÜLER

Belediye’nin ve meclis üyelerinin yaptığı yurt dışı gezilerini de eleştiren Haşlak, “Leyleği havada gördünüz. Memlekette gezmediğiniz yer kalmadı” dedi.

“Bunlar tabiri caizse kıvırıyor” diyen Haşlak, “ Güneş balçıkla sıvanmaz. Beceriksizliklerini, ufuksuzluklarını, vizyonsuzluklarını bir kenara bırakıyorlar, sıkıştıklarında da Haşlak ile uğraşıyorlar. Nasır Haşlak ile uğraşmanız mümkün değil. Uğraşamazsınız. Trilyonluk kaynakların altında ezilirisiniz” dedi.

HODRİ MEYDAN

“Bunlar ciddi bir şey bulsalardı yargıya değil ipe götürürlerdi diyen Haşlak, “Biz bunlara bir kötülük yapmadık. Bunlara dört başı mamur bir belediye bıraktık. Bu düşmanlık, kin niye? Belediyeye gayri resmi müfettiş getirerek didik didik ettiniz. Bir şey bulamadınız. Varsa bir şey buyurun Hodri meydan. Bunlarla her platform açık oturumda da tartışmaya hazırım. Bizim başımız dik, alnımız ak” dedi.
kaynak.www.golbasisongaste.com

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2012, 15:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER