Hayallerimizi gerçekleştirmek için adım adım ilerliyoruz

Gölbaşı Net Haber Gazetesi olarak 30 Mart Seçimlerinin en güçlü adayı olan Fatih Duruay ile çok özel bir röportaja imza attık.

Hayallerimizi gerçekleştirmek için adım adım ilerliyoruz
 Gölbaşı Net Haber Gazetesi olarak 30 Mart Seçimlerinin en güçlü adayı olan Fatih Duruay ile çok özel bir röportaja imza attık. Gazetemiz imtiyaz sahibi Ziya Özkan’ın sorularına açık yüreklilik ile cevap veren Fatih Duruay, Gölbaşı Belediyesi’nin nasıl yönetileceğini en ince ayrıntıları ile anlattı. 

İşte Fatih Duruay’ın sorularımıza samimiyet ile verdiği o cevaplar

-Sayın Duruay, rakipleriniz açıkladığınız 54 dev projenizi ‘ayağı yere basmıyor’ ve ‘hayal ürünü’ ifadeleri ile eleştiriyor. Bu eleştirilere yanıtınız ne olacak?

- Öncelikle bizim hayalciliğimizden bahseden siyasi rakiplerimize teşekkür ediyorum. Hayal etmek çok kıymetli bir meziyettir. Hayal etmeden hiçbir şey yapılamaz. Hayal etmek ve inanmak başarının gereğidir. Biz 54 dev projemizin hayalini kurduk, doğrudur. Ama gördüğünüz gibi hayallerimizi gerçekleştirmek için adım adım ilerliyoruz. Gölbaşı halkının teveccühü ile 54 dev projemizin tamamını hayata geçireceğiz. Projelerimiz için ilgili bakanlıklar ve kurumlar nezlinde görüşmeler yapılmış olup finans konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmayacaktır. 

Ayrıca bizim açıkladığımız 54 dev projeden sonra bunları taklit eden kişilerin projelerimizi eleştirmelerini de içerisinde bulundukları atmosfere bağlıyorum.

-30 Mart’ta yapılacak olan seçimlerden galip çıkıp Gölbaşı Belediye Başkanlığı görevine geldikten sonra hem belediye de hem de belediyenin şirketlerinde görevli personelleri işten çıkaracak mısınız?

-AK kadrolar olarak biz Allah’tan korkan insanlarız. Çalışan emek veren kimsenin ekmeği ile oynamayacağız. Gölbaşı Belediyesi’nde,  Gölbaşı Belediyesi’ne bağlı şirketlerde faaliyet alanlarını genişletmek ve kapasiteyi artırmak için mesai harcayacağız. Bu nedenle de bırakın personel çıkartmayı, personel sayısında artırıma gitmeyi hedefliyoruz.

Ama hak etmediğinden fazla maaş alan, işe gelmeden bankamatikten parasını çeken personeller için gereğini yapacağız ve tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirtmeyeceğiz.

 

-Belediyede sizinle birlikte mesai harcayacak bürokratların belirlenmesinde nasıl bir yol izleyeceksiniz ve kadronuzu kurarken nelere dikkat edeceksiniz?

-İlçemize hizmetin en iyisini vermek için işinin ehli, Gölbaşı’nı çok iyi bilen, tanıyan ve aynı zamanda ilçemizde yaşayan isimler ile çalışacağız. Bazıları gibi belki de daha önce Gölbaşı’na hiç gelmemiş isimler ile kesinlikle çalışmayacağız. Bizim dönemimizde bürokratlarımız mesaiden sonra da Gölbaşı’nda olacaklar ve daha da önemlisi Gölbaşılı vatandaşlarımızla iç içe olacaklardır.

 

-Gölbaşı Belediye Başkanı olduğunuz takdirde esnaflar ile ilgili ne gibi çalışmalarınız olacak?

- Yaptığımız her çalışma aslında esnaflarımızın kazanması için olacak. İmar sorununu çözeceğiz esnafımız kazanacak, yatırımcılar getireceğiz esnafımızı kazandıracağız, vatandaşlarımızı sosyal hayata daha çok katacağız esnafımız kazanacak, Gölbaşı Belediyesi bütün ihtiyaçlarını ilçemizden karşılayacağız ve esnafımız kazanacak. Yani gelişime ve ilerlemeye yönelik attığımız her adımda esnafımız kazanacak.

 

-Sizin döneminizde Gölbaşı Belediyesi’nin hizmet kurumları ile vatandaş arasındaki ilişki nasıl olacak?

-Vatandaş, Belediye Başkanı olarak bana rahatlıkla ulaşabilecek. Bunun yanında sorunlarının çözümü için Belediye Başkan Yardımcılarının tamamı aktif olarak çalıştırılacaktır. Hem Belediye Başkanı, hem Belediye Başkan Yardımcıları hem de bürokratlarımız ve aynı zamanda belediye meclis üyelerimiz sürekli halkın içinde olacak. Başka bir deyişle vatandaşın talepleri ve isteklerinden anında haberdar olunacak ve gereği yapılacaktır. Gölbaşı’nda yaşayan herkes Gölbaşı Belediyesi’ndeki muhatablarını birebir tanıyacak. Gölbaşı Belediyesi’ndeki bürokratlar makam araçlarını en azami şekilde kullanacaklar. Bunun yanında vatandaşlarımız ile en az ayda bir kez düzenleyeceğimiz ‘Halk Günü’ ile bireysel olarak talep ve önerilerini bizzat Belediye Başkanı’na anlatma imkanı bulacaklar.

 

-Seçimleri kazandığınızda Gölbaşı Belediyesi Başkanlığı’nın muhtarlarla olan iletişimi nasıl olacak?

-Öncelikle vatandaşlarımızın sorunlarının en iyi bilen kişiler olan muhtarlarımızın tamamına eşit olacağımızın bilinmesini isterim. Muhtarlarımız ile mahallelerimizin sorunlarının çözümü için ve olabilecek sorunlara önceden önlem alabilmek için ayda iki sefer bir araya geleceğiz. Tabi bununla yetinmeyip muhtarlarımızın sorunlarını anında iletebilecekleri bir ‘Muhtar İletişim Merkezi’ kuracağız. Bu merkeze muhtarlarımız telefon ile sorunlarını iletecekler ve kayıt altına alınan bilgiler ile ilgili müdürlükler anında bilgilendirilecek. Ayrıcı muhtarlarımızdan projelerimizin hayata geçmesi noktasında da maksimum şekilde faydalanacağız.

 

-Gölbaşı Belediyespor’un sahipsiz kalışı ile ilgili ne diyeceksiniz?

-Gölbaşı Belediyespor için ilk hedefimiz Bölgesel Amatör Lig (BAL)’den  3. Lig’e ve ardından 2. Lig’e çıkması olacak. Bunun için önce mevcuttaki sorunları çözeceğiz. Futbolcuların tüm alacakları birkaç ay içerisinde kapatılacak. Gölbaşı Belediyespor üzerinden yapılmaya çalışılan tüm gayrı resmi işlerin kökü kazınacak. Belgesi olmayan hiç kimse antrenör sıfatı ile Gölbaşı Belediyspor bünyesinde barınamayacak. Gölbaşı Belediyesi’nin imkan dahilinde tüm olanaklarından Gölbaşı Belediyespor yararlanacaktır.  Kuracağımız spor köylerinde gençlerimize birçok spor dalında profesyonel bir eğitim almalarını sağlayacak ve yetişen sporcularımıza sahip çıkacağız.

 

-Fatih Duruay Gölbaşı Belediye Başkanlığını kazandıktan sonra ilk icraatlarınız neler olacak?

-Gölbaşı Belediye Başkanlığı görevine halkımızın desteği ile geldikten sonra ilk icraatlarımız Gölbaşı’nın en büyük sorunu olan yeni imar alanlarının açılması, Mogan Gölü’nün temizlenmesi ve Konya Yolu’nun neden olduğu bölünmüşlüğün ortadan kaldırılması olacak. Otopark sıkıntısı ise yapılan planlamalar ile ortadan kaldırılacaktır. Bunun yanı sıra diğer projelerimizin hayata geçmesi için zaman kaybetmeyeceğiz.

-Fatih Duruay’ın hayalindeki Gölbaşı nedir?

-5 yıl sonrası için konuşursak projelerimizin gerçekleştiği bir Gölbaşı hayal ediyorum.  Gölbaşı,  insanların daha mutlu ve huzurlu yaşadığı, ekonomik kalkınmanın sağlandığı, ayrışmanın adının bile anılmadığı, iç turizmin en gözde ilçesi konumuna sahip olacağı, projelerimiz ile silüeti değişmiş yeşil ile mavinin birleştiği modern bir Gölbaşı hayal ediyorum. 

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2014, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER